Убај сме мор Мерлин , шо ни фалит. Тро ко ошумоглаена сум..ама ај , шо да прајш то ти е. Ти уба ? Најуба.
Лепојка, каква мојт да су ја? Па едно лицуле, едни очиња, едно косуле... лелеј масссссс... Шо имат, шо немат? Ти на викенд си дома аљ не?
Не , јас не мрдам од дома..дан ми избегет мама и тато. Сега ќе подизлезам бел ден да видам. Махагона си имам..и тешко меее.
Малее ни едни пупуци не можам да си ујдисам требе да излезам и цел шуфинер пребрнах, едни не ме аресат други ми праат плуски. Мислам оти нема да вии тешко да познаате кој дијалект е
Оф мор мајко, ја дур го речам ова, ке го искршам јазиков, партал ке го напрам. Как се разбирате вие меџу себе ич не можа да разбера.
Анјелка на струмички зборвиш мор ? Ја и на источномакедонски дијалекти зна да зборва, шо мислевте вие
Мерлин мор шубаф потпис имаш да не пукниш. Од ко го видов прв пат кај тебе почнав и во пракса да си го применвам Ај нек ме фатит депресија ако смејт! Еден опуљ на позадинава моја и сите душмани нек пукнет
Е, видиш? Абе то ти е женска убајна, лепота... то ти е садржајност шо се велит. Нек не фатит ак имат гз бе... па да и покажиме ние ГЗИШТЕ шо е.
Уопште нее тешко, ела два-три дена и ќе вииш оти ного лесно ќе го научаш...така ви стоо само одстрана
Цел ден ми помина тека дур да трепна... Божем че учех и... ногу научих, ама ајде не е без ич. са ми останува само да среда нешчо и правец-факултет. Ама колку убаво ми дојде, ка се истуширах сос ладна вода, ка се средих, като нова сам, спремна да ја издржа тортурата од одвратната демонстраторка шо не мога ни да ја погледна. Само да ми даде потпис и раат сам. Ех, да има ка, че ми плати она...
Ми се зборвеше со некој на мој јазик. Демек ко ке пишам во темава, ко со некој познат да си прам муабет. Е така, да ви кажам дек за нишо не ме биват. Си сварив за доручек едни макарони, со павлака и сиренце... мх мх мх, прсти да полижеш! И не знам шо ме натера, отварам фрижидер и најдов едно доматно пире. И стресив од него внатре, демек да не слегвам по кечап. Лелеј, ми се згрози животов. Ама касно беше, јадењето веќе беше загадено. И го фрлив, шо ке му прам. И си останвам гладна сега, во знак на револт. Штрајк со глад против несмасноста Нек се пустит!
И пак ништо не научив. Ко за грев сум. Па уште си се спремам за на свадба. Цела несалам сум пак сега. Си ја пуштив ред бул секси бул и ѕенѕај. Море чизбегам последните два часа денеска, те. доброволно ќе си заминам на кафенце. И новово фустанче шо си го купив шубо ми стој уште сако и штиклички ми фала и спремна сум јас. Аааа да и нов прслук со силиконски прерамки и што добро ќе ги стегне моиве гради 90 ка на број. ЧСО - че се отепам.
Јас ако почнам да говорам на мојо дијалект никој нема да може да ме разбере Уште малце и ќе одам вонка да видам какво е времето гледам децата гуничка играт..Други па лангиди дељат...Саа куремо ме заболе
Аууу амн мор Мерлинке шо ти се десило... Расипано беше то пирето од патлиџани? Пак доматно пире немој молимте, и ти од културнине дан си?
Как не, да сум кабиљ жив патлиџан ке издробам. Ама немам. Сега поефтино е цел кечап од литро да купиш, него еден патлиџан. Го имаше сестрана остаено фрижидер. А ја ич нејчам такви рабојче. Пак со босилок бил. Не знам дал беше расипан, ама вкусот му беше прегрд.
мммммм макароне с'с сирење и павлаку приедесва ми се,,,,,што убав предлог ми даде мерлин за доручак сабајле.Ама ја нема да стављам ништо у њима такој ке си ги еду освен сирeње и павлаку,
Кумановски виц Муж гу прашуе жену: - Што тражиш по собу? -Тражу гу књигу ''Како се живи подугачко'' и никако неможу да гу најду. - И нема да гу најдеш, ја гу запали! - Зашто? - Затој што почна мајка ти да гу чита!
Шо да јаам денеска си викам уш од сабајлето. Пинџур или неш друго? Море, море сеам и јаам цел ден само. Да се наканам да отијам на ниа кејот, сал мене ме чека. Ај, од утре.