И ние на рака си викме р'ка, иначе шо да каам друго освен оти конечно ослабех и тоа 4 ипул кила . Ама се додека не сам физички поактивна продл'жавам да броам калории.
Ево,сме мор,Сеси не бараше аљ не бркаше некако не сум начисто ? И јас ево учам гевгелиски,ама скришно,ти пак шо чоек си ме напрај сеа да се откријам во чашитвењево, !
Во Вевчани на рака викаат река А за вонка знаеме, тоа е веќе класика, речиси цела источна Македонија така вика за надвор , тој е прв чуден збор што се учи од кај вас
ее и струмичани се жива смеа, ти вика некој ајде да поваркаме, а ти се чудиш што ти кажал, а тоа да ти било да побрзаме Туку девојки, се мислам дали да се депилирам сега со шеќерната паста, или со брич да се поминам, ме мрзи некако да се тегнам 1 саат Шо ќе кажите/кажвите/каажте/речите или како и да е
Мене Сеси ак ма питиш јас би са поминала набрзинка там ус бричот на ноизто, на мене сеа кути шо меј ладно и климта ми работе дури не ми са праве ништо а и с'даве ма чекат за мијајне. Иначе и ние на побрзај викме пуварки.
Еми и јас така викум, да са поминум саа и после 1 недела таман ќе сам спремана за шиќерната паста. А јас глупа, пуштен меј бојлеро од преѓеска, и си чекум воота да ми са стопе, а оно термостато на пола топло наместен, и саа има да си дремум уше един саат, а за с`даве не лафи. јас треба и со правосмукалката да поминум, запеза сам, ама ма фана една мрза, од преѓеска си лежум само у бајнарката и си уживам. Как ми оде бе до саа, как ва читам така повеќе пишум
Ехее Сесии, напредавиш, напредавиш, браво. Абе и мене една мрза виа денаве ка ма фатила, ништо не ми са работе, само пералната ци ја оклучам и шеавто нам ги спростирам, евентуално ак има нешто за пеглајне, друго ништо. Ама на мене од воа шашавто време ми стое тка ма фаќе ваа мрза , ептен сам без енергија нешто.
Оти мори набрзина се че ти изнакажиме, ами ни знајме и пополека да лафиме, ама оти иаме у обзир дека времето е пари, а парите се скапи, мора набрзина да се излафиме за да не истрошиме ногу пари, воа де речи го, време де. И шо друго сакаше да речам? Аааа мажот ми си дојди (конечно) од пат, и сеа ако случајно има земјотрес вечер нуму се плашите ни сме, нема да има ни цунами, ни одрони.
Море Феминки, да си се најавам јас уште сега дека викендов ќе ме немат. Ќе си одам дома. Знам дека ќе ви фалит мојов дијалект овде, ама то е, шо ќе прајш. Едвај чекам да ви кажам да дојт утре шес и пол сатот и да си тргниме со брат ми заедно. Леле пак и него три недели не го иам видено, ми фалит да ви кажам искрено. И ја слушам во моментов од Адел - Самуан Лајк Ју и да ви кажам преку такво ми е од песнава дојдено. Па у П.М. веќе ја откорнаја од пуштање, кај ќе се свртам таја. Преска дури и една колешка ми ја пееше, аман веќе! Глупа!
на форумот на една друга тема прочитах една момичка пишала коменатр :да не закаснам на сколија па ма зачуди дали уште негде са користе сколија и дека
Ам сега вака да кажа ја: за сколија не сум слушнала, за школија да! Демек за на школа, старине така велет школија! И имат некој од младиве (од тие шо одет на школа) сакет интересни да се прает и велет на школија одам! А за то сколија со С можда користела латиница или свртела кирилица, ама заборајла дек свртила и си пишела со С как шо си пишиме за Ш-С, за Ч-Ц итн итв.
Јас ко чколија го имам слушнато. Некој стари така имет велено, ама се имат изгубено зборот низ времето Шо прајте бе? Ај јас да си легнам најпаметно ќе ми е зш едвај стојам на нозе. Уствари не стојам де, си седам, едвај седам на... ај чао!
За сколијата да ви кажам убо си рекло чупето ние така викаме за Школија јас прв пат слушам Инаку да си кажам неколку реченици шо прочитав овде така згора-преку ништо бре не ве разбрав