Ексик и јас викам. Така бре почнаја пред неколку години то дека сакат старите да ги имитират инаку јас стално си велев „Ииии ќе закаснам за на училиште“. Ама сакав да објаснам дека сколија „не“ е грешно убо си кажало чупето. Ти од кај си ? Гледам да сите дијалекти збораш т.е. пишиш де.
Абе си зборам јас, шетано чупе сум, ако верваш Вчера бев Гевгелија брат, еве денес Битола сум, утре не знам каде ќе бегам
Да бе арно велиш Ај заминав јас да гледам филм или да киснам на глупиот фб, а јас па уште поглупа шо го немам уште избришано, а треба бе треба
јас сумна школо и ги распитав мојте школски за некои интересни зборови и ја шо научив: манџарак и `кшта ајде да видум кој разбире
K`шта е куќа на тиа малешевскиот дијалект, а воа манџарак сигурно е од гевгеличани некој збор измислен, оти они се на ЧАК завршуат, не за друго туку да се пофалат оти Чак Норис му бил прв братучед на комшијата најдобриот другар од на брат му жената
Мор шо чупи се збрале на ова Феминава, ќијзнај колку ве имат. Ам' мажишчана да не ви работајат, пак седите до ниедно време, з'ш немат кој да ве вардит, пак си зборате си зборате.. ам' ак' ве пулит некој, дур' си зборате шо прајте тогај. То и в селово наше, чупа на рајат нема да видиш как си врви со скутарето, без да и ги пулат нојзите. Ам' и в кооперација ко старА момА те гледет ак си пошла да купиш за да си поручаш.
Е јас си немам дијалект, од Велес сум иначе и немаме некој дијалект, но Кумановскиот го обажавам (татко ми е од таму и знам се)
Еве охридски на пр. Еххх не знам шо сакав да кажам.Се заборајв Ама пак ај ќе ми текнит до попосле А да сакав да кажам дека во Охридов наш имало некоја позната особа сакале вервеле сакале не И ќе имало некој забави шо знам ти ја таму негде ф чаршија ќе поминела по ЧАЛАМ Улица (Улица кај што врвет оние кој сакает да ги видет да се напрает главни пред кафиќине ондека) и за да зборвеТ после да имает теми за што да зборвет
^ Чалам улица и ние си имаме. Секој ден редовна релација. Помини - замини. Тук сакав да ја потсетам Мерлин од денес решив да и прам друштво. И јас ќе си седам стара мома. Овај... ту ту ту скраја да е. То само привремено.
Чупи шо прете? Како сте? јас пишам по форумов... како сте бре? шо имат ново старо? кај нас ништо нема... градот ни е пуст,ојдоја на мај сите, само прими е сама дома...си јајт јаболко и пеет ве поздравувам
Убо де, не дек ми фалит нешо ак сум стара мома. Ако се лажиме. Ам ме чудите бре млади, зш да не излегвите, дур сте млади мисљам.
види мерлинке чупината без дечковци,седат дома оти немат желба за да излегват по кафичите.Лош нарот имат а и неможиме на рат да се испулиме во м`шките оти одма на друго и мават умот.