Ја бе момички и јас ќе ви дадам поддршка, не сам од Струмица, ама за инат на овие од Охрид шо ногу се занесуват и јас да напишам нешто на струмички ( се надевам оти е точно така) - јас да си кажам оти треба да зееем некоо книга и да поучам малку- биде шала помина. Туку не сам чујала некоја од Радовиш нешто да напише- сакам и радовишки малку да повежбам
Мерлинке лична ма најде! Ко ке дој`ш Ресен пак,викни ма,пиши,стори ми абер да та прошета малце. Не е кујзнет шо ама убо е Вие чупина како сте?Се спремивте за мајот?Јас се спремам и за утре и за вечер,ке ојме на кафе и утре на некоја си ливада хаха.... Ми се ојт Скопје и Струмица,ако има некое чупе шо сакат гости,нека пиши
Свит харт, глееш как си се разбираме? хаха.. Сеси, фала на подршката, а ти од дек си? Море, ного уво знааш Струмички, алал ти вера
Си идам ја Ресен почесто... бидена ви сум и по кафичите таму... пф да те знаев ке те барав да дајш пијачка
Ам, Ливинг, зш мор да не ојт, пак шо убаи јаболка си имат. Мерлин, да не ојш и в она фабрикана, да ти дам едно торбуле да приклаиш појќе и за нас, ак ојш де
В Агроплод? Ам и да одам џабе, не ми произведвет појче Реско, чуму одење, за едни ресани не ми сисплаштат
Ај не се чаламете ногу ногу, јаболка ми се пријадоја. Ресенцки ито, стварно се најубај, немат збор тука. Туку јас пред две недели три пати бев в Ресен, не дек нешо т’нт’ра п’нт’ра, онака чисто информативно
Ти си знајш, ја не ти се мешам. Си имам ја други рабојче за праење и не велам дек ме интересират шо си барала, зш ипак не е моја работа. А и ак ми кажиш зш си била, мислам шо имат врска - не ке прекажам ја, ама ниот прашвам, ме знајш мене. Не морат да ми кажиш, шо дек прајме муабет. И крај краева, почна да кажвиш и зш да не докажиш... ама ова не од шо сакам да се мешам во приватноќа тук онака дек сме на местово. Не морат ти да кажиш, не ти барам ја нешо...
Ушчомеее чашитка до чашитка. Ам докажав јас, то имав да кажам, дек бидена сум Ресен три пати. Шетан чоек сум јас
То ти е скратеница од ушчоменајде Варошанине така велет, ние само ги ругаме, шо би рекле Кичевчанкине
Да бе санкер ние не знајме ти каква криминалка си знајме ние заш имаш бидено таму, по некој матни бизниси со ресенчанине, то ќе е, немат шо друго