Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Да зборуваме на дијалект

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од anastasija19, 12 февруари 2010.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Шо прајте мор чупи по ова време? кијзнае од кога немам зборвано.

А мор Кенди шо ќе запишвеш мор чупо? кај нас в Скопје ќе идаш? ак идаш убо ќе сториш. да знајш.

2. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    абре јас сакам у Битола да се одмкнам да учам воздухопловна ама овие мојте старци дома не ми дават па запнале англиски да идам на факлутет тука у овоа змијарнико досаден па изгледа тоа ќе одам ..

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Ам убо ти велјат твојне. Шо ќе прајш мор воздухопловна ено, кажвеа земјава нема толку авиони мор, шо ќе леташ?
    имај си го ти умо и ќе си леташ ехе ;)

4. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    абре шо да одам на тоа англискио оно иде ми тај јазико ама не ми е по кеф,немам ногу мерак да го учам ама ај викат арен бил така да не е проблем за учење само сеа овоа полагањето матура да биде оти како товар ми е...
    Оддвај чекам да заврше се ...ама пусто досасдно дома..глупо е шо знам дека нема утре на школо да одам дома како паразит сум нема никаква обврска досандо ми е ...другарката никаде ми ја нема пукам од досада :x :worried: :(

5. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Ај и јас на мојот дијалект да прокоментирам нешто :D Врска нема муабетот.. чисто дијалектот мој мил и драг да го доловам :lol:

Абе шо е работта со во един Идол :^) Треабше да испадне тоа Деан, не ли го глејте кути стап за ореа е :wasntme: Душа пите да ќинисе, нема сила уф тоа да пее, едвај едвај мислиш од копајне иде.. Ај врнајте го Виктор, глејте сите тоа муабет го лафат вие не сакте да го врните :D

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Карина не туку лафиш за Идоло, туку од ваа вечер книагата под перницта ваљда ќе фате магијата

7. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Види а ти ваа Сеса, цепе на нашки :D Ти мури, кој та научи така убаво да лафиш а :^) :lol: Та поздраавум, ќе ти пишум една порака да виам колко ќе ма разбериш баш :wasntme:

Воа повеќе надека Струмички оде, ама ај ќе замижум :D

8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Како мори на Струмички, кога ус Гивгиличанка са кунсултирав, цццц ма излажа а :@ , има даа трчкум, ќе виде она

9. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Идоло- не :!: Ќе кажиш Идолут :D И магијата- не, ќе кажиш магијта :D Друагто е добро, немоам да ти замерум.. Та гледум са трудиш, ај нема смисла.. Само ти продолжи да си лафиш :lol: :*

10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Ами сега, ти сакиш од прва да ми легне- е не биве, не дека не сакум :(

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Е воа беше петка, алал да теј мори момичко.. Ма изненадавиш во последно време, а не та лагах до толко капацитет ама види види :D Шо Сесилија са погоди ваа, шо чудо са погоди :^)
    :D

12. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    8.647
    А мури Сесилијо па ја да сум како тебе ќе фанам ќе отворам еден курс за македонски дијалекти, бар некоја пара ќе фанеш од овие од странција. Заеби овоа селскио туризам, триста глупости, идеш си како човек на курс по скопски, велешки, битолски,штипски, абе шо ти душа сака. А успат и по некоја екскурзиичка мош да и организираш,а,а? Шо ќе каеш за идеата :P

13. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Шо да кажум за идејта- МА АРЕСЕ, нормално :!: , само од дека да фанум, ќе требе от Кожув от Смрдлиавта Вода :D

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Да фатум бре, не да фанум :D Кој та уче ма тебе така, ми стоа намерно ти праве така ама нема врска ај ци молчум јас.. Ви лафејте, доста јас лафих.. кажана е мојта :lol:

15. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    8.647
    Не ма па и ти шо сииии, од кај нас од Пониква, ем населбата горе на Осогово ќе ни ја видеш, после ќе продужеш надоле, накај Гевгелија, па у Дојран на алги ќе ги однесеш, да се замачкат у тоа калта, нели лековита била :D

16. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Не меј авата за такви бош муабете, најарно да одум да си легнум и да прочитум нешто оти не а биве работта :wasntme: Вие лафејте тука, утре јас ќе видум ка сте са покажале :!: Тешко вас, ако испадне тенка работта :lol:

17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    До сега плакав, не е фер, оти така ма л`жат :lol: - абе Карина дека а изгуби толеранциата, право грешки брќеш, ќе си пишум на охридски од сеа :!:

18. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Не са љути одма ма Сеси, јас са трудум да а научум нешто на наше,.. она одма са дуа :D Ти си паметна женска, за една нидеља ќе лафиш перфект ќе видиш :*

19. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Ијааа кај сте бе вие ја коа лафум гевгелиски, сега не ми е тука гевгелиската кирилична поддршка.

Слабо дечки али добри сте, да научи нешо чоек дур не ми стигне пак поддршката :D

20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Пирамитке мора да та пофаљум, гледум и ти добро лафиш. :clap: :lol: