Ја пак нишчо не разбрав...читав ами нишчо, ко теле в шарена врата.. Не ме биват и не ме биват сама да клавам фарба..од лична и убаа ќе се сторам авет.. Ам онаа Мерлинкана ја разбирам шчо се фарбала со упола фарба, и ја така си правам..не биват со цела, шчо е ногу, ногу је. А мор Мерлинке дан си и ти некоја ептен шпараџика
Не су, ама такви се кризни времишчава... пак зш да не заштеда ко можа м? Не знам каква ке дојт косава после 2-3 миења, ама вака уба е ногу на опуљ. Машала
Мор ти момиче изгубено в минатото, убај љуѓе се стружани. Да си знајш! Ти мор лична, од кој крај си ?
Лажам мор ами не шо ме снајде Ами бидена сум в Скопје два - три пати и ме бендиса мор ногу и си вељам, јас су си скопјанка мор, пак и на таква личам да ме слушниш како вељам лИле
Зш да не мор. Видиш ќе си прајме така. Си збораме по скУпски, пак си збораме по охрицки, пак ко вас стружанчињана си збораме. Кој ќе не разбери од кој крај сме мор. Пак и моме лично ко тебе мор пф, шо те гледам чудна.
Лично лично, ама од ојне женине мажине дерман се немат... маста ми ја истаја Да почнам да работам ко брачен советник... или брачен кривец, ак не м?
Зш да не мор. Ти го обожавам ова Мерлинчево, заштитен знак шо ти е. Ќе се отрујам, Жапче како можеше мор исто ко мене да почниш со постот? Ајдеее еве ја и оваја пред мене истрча.
Ам шо да реча Ливинг. Ногу љуге од охридон познавам. Не се ногу де, ам ко секој ден едно исто ти зборват, ојт, јајт, биден, зш мор, как да не ау ау ау и јас си зедов уш една диплома за дијалективе македонски. Шо да правам едит: а шо е работава со женине на мажине мор брачедо. шо те снајде мор в големово селце
Ам некој ни тогаш не велит. Ехеее какви имат... Амор брачедо се мачев да докажам дек брак не му требит на народов и тамам ко се откажав тие почнаја сами да си докажвет. Не е за секого та озбилна институција, не? Знј’ш шо, или Бране или ја сме криви, трето немат.
Знајш шо убо ви било овде ко сте се кријале. Јас едно време ве читав ама си вељам да пишам да не пишам. Дал ќе погода. Дан ми се смејат. И сега полесно ми е на душава. Убо било. Од кај знајш од кој крај си ак не видиш дал те бидува во дијалективе. едит; а мор и ја така вељам то бракојте нешто не ги бива. Љугево мисљат ќе си се земиме и крај. Мој си е не го давам. А си вељам ам мор неесто. Ак мажулено шо си го зела фрла мерак по сите страни, шо ќе ти е? И така си е Бране си е крив ! Брачедо ти не се мешај тука. Одма ќе ти речи некој дек си со него, марионетка или шо знам ја. Трај си мор. АК не победат како ќе те клајме да клатиш врата и зимаш плата мор.