Старбакс абе воа времето кај нас денеска лелеј. Коа се разврна коа се разгрме Чим овие од западо не не уклучуват у маабето мораме ние сами да си праеме
И јас од Пелагонијава. Ццц сама ме остаеја Прилепчанка проти виши сили да се тепам. Нубај работи, ич нубај!
Леле... се излајав дек ние од југов сме тука, ама ќе морам да се одјавувам. Ми се спијат ми се плачит. Ајде лека ви ноќ и немојте да пишите многу, убо?
Амор чашитвиме није шо се дешават и на друго место није сме ти посебен вид љуѓе и на гзојве си имаме очи и глеаме и слушаме све и ко ќе се прајме наудрени ко ова смајливо шо ми је ко нисам одавде?!
Ни па ја ги разбирам Ама затоа нас сите не разбират Сеа да дое некоја Кумановчанка да се посмееме малце со нивнио дијалект
Ногу сте пишале кој да ве чита сега. охрицкиве момичиња сакав да ги прашам мор лични бевте да видите то финците шо ви дошле на гости?
Ногу сакам да ги слушам Кумановците како зборат, најзакон и е јазико, дијалекто де. Леле мео ме боле, седе на промаа, измрзнала сум и плус на секој 15 минути одам у веце.
Ај не испљука зш не не разбирала после није сме биле лошите ц ц ц ?! Зш мор не не разбирате шубо си зборвиме ... Едит - кј дошле Финци и шо барале да дојдет јас првпат слушам?!
Дојдов ја Да ви пуштам само една убајна и бегам да учам, да положам утре ми е во план, ам како? Имајте си убав муабет и добра ноч и да не се секирате, ак грмит нешто, не е страшно, ја сум прнала
мене ме изадоа јајниците, а не мога ни да мисла, а па каква мрза ме е фанала, мрзи ме дури и шо живеа, а мора, мора да се учи... искал-нечел, мора