aaa sega vie maturantite treba da se podgotvete ajde uste edna nedela i kraj za vas a nie uste edne mesec na skolo haha
Се дума дали да појда да трча, ама ми е страв времео никакво е мојт да заврнит, и има за учење па ова со трчањео излглеат не ми е добра идеа.
Шо сакаш да ти кажам мор Ганшајн. Мило ми е иначе шо ти се свиѓат дијалектов наш Еве ќе ти кажам дека ми се ојт многу на плажа и дека планирам да си почнам од понеделник, ама само за сунчање. Ладно е за капење уште. И то. Ајде биди ми поздравена
ја ако поцнам да лафам нема никој жив да ме разбере,ами ја коа си идам од скопје право зам да јаам,после че оам кај децкотоа,па ци доам и па че јаам и после недела ци оам за скопје,е сеа мислам дека сите че раберат од кај сум ,оти мислам дека ѓоа нашиот дијалект тешко че најде некој поинтересен
Што планираш денеска , кај ќе ојш, што ќе прајш? Леле од кога те нема видено мори се изгуби, кај си ти? Кој ќе идит со мене по јадење? Лукс ќе појш на фемина малку да напишиш некој пост и ќе се исклучиш да учиш
Кога сме веќе кај дијалекти морам да го пофалам Кавадаречкиот Мама ми е од таму и кога одам на гости едвај некако ги разбирам и барав нешто по кајгана и најдов Здраво колега,одамна не сме се виделе.....Кај си бе да те е..м Паднав.....Се еба се срина. Навистина?..... Шо лафиш бе? Не се согласувам со вас.....Не е така таа Јас не се согласувам по ова прашање.....Кој ве е*е сите Која функција ја има господинот ?..... Кој к*р фактор е он тука? Господинот е многу образован..... Он е голем пе*ер Вашата секретарка е многу љубезна..... Ја е... ли ти оваа бе ? Ќе ве молам излезете..... Ај, гитла од тука Не сме заинтересирани за реклама..... Кој к*р ќе ни е нас реклама гром удари - м'ња м'сна направи го - онади го туѓинец во ноќта - јабанѓија у никое време сунчане скале - лесвица на припек Никола Тесла - Коло прашалката жолт, долг волк - ж'т, д'г, в'к ве молам - не се прави педер вие се шегувате со мене - ама ти си го ладиш со мене изглеа почнав да перам облека - курдисав алишта да перам имаш земјоделска убавина - ѓоа мотика си у фацата тргна - киниса тргна работата - киниса да курдисуе Малку предолго чекав,ама нема врска-Кај отиди да ти ибам... Подај ми ја чинијата-Подај го тоа пијатото Не вреди на тој човек да му се зборува-Пу бре ја за кој си ги трошам зборовите Ѕирни кај скалите-Призни кај лисвиците Болва ми се закачи на колкот-Б'а ми се зак'к'а у к'кот Ела да го бутниме ова југото му вика скопјанец на кавадарчанец а виа му враќа да те ебам у буљашот не се вика да го бутниш југото туку се вика ела да го чурниме или да го тисниме воа југото Ж'т д'г в'к п'н б'и - Жолт долг волк полн болви Сеа че ојме че го онадиме лојсто.Ти че фаниш да го онадујш од лево ти од десно а ја че го онадуам у срединта.Ако не го онајме за двадена аргати че си викниме да онадуат сонас и после ка це онаде тоа че го онајме гројсто у камиони и пос они че го онадат у тиквеш и пос од тиквеш че и онаат парте на сметкта и така. Никогаш-Нигаш Автобус- Рејз Велосипед-Точок Запрежна кола- Шпедитер Џамлии - Газози Ударе-Треште,М`сне,Вреште,Фукне-како сакаш кажи ќе те сфатат Поздрав Кавадарчани
е браво за трудот....стварно вака зборуваат...некако слично и неготино,јас сум од Неготино и сега кога го читав ова се изнасмеав...