Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Да зборуваме на дијалект

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од anastasija19, 12 февруари 2010.

1. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Да. И Аце простикав, ама не е просс многу. :angel:

На Hipica, zhap4e и LivingGlam им се допаѓа ова.
  2. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Ливинг е балеринчето наше... Да ни го прославиш Охрид, ме слушна? :D
    Иначе здраво. Кај сте бе? :rofl:

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  3. shaa

shaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    7
    кјом ке јам ке дом ... :D

4. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Леле море моми, сеа глеам шо сте пишале за Кавдарчани, ме усрамите ами :$ Ама така е управо сте, ногу весел народ сме си ни, така си знајме, веселбата пред се :!: :lol:

5. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Ногу ви е интерсен дијалекто, највише тоа шо викате Ч у зборовите наместо Ќ или К :D

6. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Глеам никој не е коментирал на темата од чера, па викам дај ја да пишам нешо.

Едвај чекам на пракса да одам у некоа аптека, 3 недели, шо убаво. Да не има некоа аптекарка тука?

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Има има :) ;)

8. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Те така. На факултет ли си? Како е, тешко?

9. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Ни приумре темава... :lol:

10. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Иде спаситело сите да ве спасии хахаха шо има ново бре луѓее, мене нешо мрзе ме фаќа

11. BettyBoop25

BettyBoop25 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    1.107

хахаха то на прилепски е ЧЕ ОМ ЧЕ ЈАМ ЧЕ ДОМ И ЧЕ ТЕ ЧЕКАМ НА ЧОШО :) :D :rofl:

12. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Ааааааааааа за чотек плачите сите. Шчо е ова работа?
    Многу тивки сте ми некако, дан заспавте мори?

Јас да ви кажам цел ден го преспав з‘ш цела ноќ учев (демек се преучив).

13. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Не сме тивки ние, од другине теми се погласни :P
    Убај сте ми женулиња?
    Знам дек сте.
    Да би биле најубај. :*

14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Мор брачедо удав се ова телевизииве. Ене Али Риза не можи да си го гледа чоек на рајат.
    Шчо напрајве се прашвет ли бе?
    А и ногу уба песна си пишала мор. м м м
    како си пишела
    ушче не ми се вервит.
    така да си знајш
    тебе се ти ојт
    нема нешчо за шо не те биват

15. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Имат! :!:
    Не знам да разликвам гнили од убај овошки. :|

16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    ццц мор шо има толку да разликвеш. отвараш овошката. и оние убајте знам имат црвче само ти не си видела дек имат едно мало мало...црно дупче ццц.

17. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Ам да се глеаја така луѓето, ке ги однесев сите на хирургија да ги проверет шо имет во душине... ама ај нек се пустит.
    Него, и ја не сум цвече за мирисање, ама кј мораше од сабајле на изгорено да ми мирисат во станов? :^)
    Пусто ја напрајв сестрана ко тргвеше за на работа... ама убо де, си остават и та пошо нешо уклучено обавезно, па дан напрај таја некоја беља. |( Арно ама работеле надвор нешо од 7 сатот :fubar:
    Или некоја од ојве феминкиве во близина ми живејт па горела калории. :wasntme:

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Мор и со љуѓено е така. Ти и ја не го гледаме то дупчето. Од кај да знајш мор. Не се слекла кај тебе дома да и знајш се, пак да знајш шо има во душана. Ак ме прашвиш мене заборај. Убо шо си разбрала дек имат црвче во душана, пак не убо што си мислела дек немат, а та да ти имала мор не црвче а змија, смог. И ја имам такви љуге. И сите није имаме да не мислиш појќе на то. Ехе брачедо уш колку ќе се разочараш од љугено. Ам ко не мојш да им отвориш душине то си е.Ќе си трајш и чекаш да си се покажет какви се.

И не си истурви љутинана на сестричено твое. Така да си знајш. остај феминкине нек си горет калории.

19. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Друго е работата. Ја ко ке мислам дек нешо мое не чинит, а го прам, значи сама за себе дек си грешам. Ја нејчам дирекно на другар/ка моја да згрешам, а инаку приватен живот мој, шо и да прам, па макар и да се дрогирам и не знам шо да прам, си е мое. Битно е ја да останам то шо сум била со нив.

Ено, имам другарка од градинка, 17 години се дружиме, за неја шо немам слушано, дек праела се со секој шо ке го видела. И шо? Демек мене ми е гајле? Никојапт не ја имам прашано, зш не ме интересират. Ак и е убо неа - мене уш пубо, битно мене таја другарка да ми останит. Однос шо ке си го имаш со некого, нишо да не мојт да го сменит.
    Е и ова така.

И рачунам дек ак си другар со некого, дек мојт во секој момент и за се да е отворен и расположен да ти кажит. Па ак и сметат нешо мое, нек кажит на македонски, други јазици не разбирам.

Ама искрено, ак имам ја нешо напраено, дури и убо ке е. Инаку, ке знам де оној шо го имат фатено и забранвит све да прајт. Уствари не е мрдната од дома и зарад него. Не само то, тук и на гости не викат. Нит излегвит. |(
    Зато пубо да мислам дек сама имат решено дек и сметат нешо мое, него да знам дек таа е толку простика шо дозволила некој мозокон да и го исперит.
    Ме сфачаш? :|

20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Оф мор Мерлин не мојш да очеквиш љуѓено да останет исти ко едно време ко сте си биле помали. И можеби да поубо е да така си мислиш дек не таја послушала некој дебилен да и кажви со кого да излегвит, а с кого не, а дек таја решила така. Но брачедо, ова не е минус за тебе, а за неја. Таја си покажа што душа си имала, а си покажа и шо памет си имала. Таја верва сега дек тој и е последната шанса на светов, мож си мисли ќе се жени со него, се заљубило момичево и ајде сега терај как ќе кажит овој дебилниов. Но, ак тој дебилнион ја остави таја нема да има кај кого да појт за совет, кој да ја прегрни и да и кажи дек освен тој дебилен на светов постојат и други љуѓе. Таја уште не знајш колку лошо си прај на душата. На неа не и пречиш ти, то е работата, таја не е дек не те сака тебе а и таја си прај бајрам на умо зш тој не и дава да се гледате и можеби и зборва по цели деној и ноќи за тебе каква си била , што си била и да ја прај и неја дек и таја била не знам си каква. Но, на такво момиче ја не знам как да му поможиш да му отвориш очињана да види што дебилен чоек има до себе. То таа самата ќе го разберит, но можеби ќе е доцна тогај. Можеби ќе има две деца, а тој шо не ќе и прај и на неа и на децата, а таја нема да има еден чоек на кого ќе можи да му се пожали за животот.
    Јас разбирам оти на тебе ти е тешко, те сфачам ја шо ми кажвиш. Знам ја такви љуге. Се откажале од најдобрите другарки и ошле со дечковцине, како да се последни на земјава. Ам за к’смет некој се спасиле од тија дечковци и им пошле на другаркине шо пред то ги нејќеле в друштво, демек срам им е од нив, од то какви биле, да не помисли љубовничено нивно дек и тије се такви. И жаљно е за тија љуге. И пожаљно од шо е жално шо си го расипвет пријателството кое треба да остани за навека. Пошо пријателот ќе ти поможит секогаш и кога мажо не ќе ти поможи, а да не збораме за дечко. Шо е то, шо статус е то. Ам убо, секој со патот шо си го избрал. А ти ќе си подобро. Ти мојш да си најш другачки поарни од неја, а таја ќе најт ли другачки поарни од тебе, а ќе најт ли ќе се сети ли да најт поарен од дебилнион.