Сга ќе думам на кочански.дека сте сите?шо си праете,по дома(мислех на фемина)?а сега чекам да почне овај филмо Солзи на Есента ама нема ло денеска да има....тууу,да му е*ам А1-ското племе,ќе ми дават они тука некои награди,абе дај филмо тука (не за друго баба ми ми досаѓа(јаве се и ме пита кога ќе почне)) епа ај ја си ојдох нешто ми се приспа...епа добро секогаш у толку си легнувам...видете у една тема тамо пишах си у кок,у легмнувам..ПИШАХ ВИ ПОИШЕ КуКУ ДА ВИДЕТЕ ДИАЛЕКТО
феминки спиете ли бе?Јас денеска ама убаво се прошетах по Струмица-мераци....утре одам да гласам и сите кафичи ке ги управувам....иначе читајки една тема ми текна за едно мое непознато другаче со испадна познато на крај од Кавадарци па сакам да се распитам за нееа...ако има некој тука од тај град да ми кажете арно ли?
жабче нема нисто ново у струмица гласене сонце кафичите дека и да е ке бидат фул нема да можаш место да најдаш и така...да си кажам дека си гласах и саа чекам тие мојте тутурутки да си станат и да почнам да ги управувам кафичите
комшии ли сме? Гласам во Димитар Влахов-земјоделското...а со бременоста утре одам кај Треводалиев (ваљда му погодив име) таму ми закажа мајка ми...
А бе не дека на с'ј сме комшии, ама од ист град сме ТрИводалиев е правилно, и ја одам там кај него,ногоо арен човеко. И сичко разбира. И бубрезите ќе ти ги виде гратис И ај кажуви шо тее кажал
денеска во 6 сато ке одам,само втора работил кај него така и кажале на мама па ке ти писам порака шо ми е кажал...ти иначе арна ли си кога е порагајо?
Е тука уште една струмичанка шо оде кај Триводалиев,и шо има закажано за денеска после 6 ,со душа чекам лепотано да го видам как напредува,ти Зоза шо чекам машко или мома поздрав
Мор од кај се забравте толку Струмичанки Од ова Скопјево мое никој да дојт да си поприкажиме, пак и вака ко мене да зборва Денеска шо не ќе чуеш, шо не ќе видиш, а немат чоек да се најт да си зборниме. Ногу сакам, ногу
Не мор, од Скопјево Ам досадно ми е да си зборвам како по дома ни шо си зборваме Ногу досадно така а вака шо убо ми е. Него велев, за момичето над мене
Нишо... Таман не’ испофалив нас, западни македонки, одма си ојдовте... Дојдоја овие источниве и сеа јаки ќе ни се прает Ајде некоја западна македонка... Имат?