Ќе си имав огроооооооооомен гардеробер со еден куп алишта и штикли, кондури, чизми... моден фанатик сум сакам се што ми се допаѓа
....сите ќе ги претворам во жаби.... ....ќе положам синтакса и останатите 7 предмети од прва.... ....ќе си ја земам стипендијата.... и така....
Уште од мала си замислував како имам магично стапче и си се пресоблекувам во што сакам. Ама сега друго сакам. Би ги натерала сите да трчаат по мене. :evil:
...ооо колку ќе се промени светот...Ќе создам едноставни и лесни лекови за сите видови тешки болести. Ќе направам живота на по бедните, по убав, ќе одземам на алчните богаташчета тоа кое имат и ќе го раздадам на децата во Африка. Ќе соживам пресушените реки, ќе востановам изгорените и исечените шуми, ќе поправам озоновиот слој, веке да нема озонови дупки никогаш, ледниците ќе ги востановам, рибите, птиците и други животни застрашени од исчезнување ќе ги умножам по 1 милион, за да нема опасност да исчезнат од лицето на земјата... И многу многу многу други нешта... Кога направам овие сите нешта, ќе си остварам и една моја неосуштествима желба. Да спра времето за малко, како во пауза да се сите, и да се прошетам низ градот... Сакам да видам каков ќе е градов, ако е тивко како во планина... И накрај ќе напишам по едно писмо на сите деца по светот од 5 до 11 години да ми вратат со писмо со својата животна желба. Ако е нешто друго, освен гардероба и штикли на принцеза ќе го остварам
Пааа, да имам магично стапче на еден ден, би направила едно од тие стапчиња за секој ден дур сум жива! А доколу го имаш стапчето засекогаш, прво би направила да сум среќна. ЗАСЕКОГАШ. Јас, и сега, без магии, пробувам да внесам што повеќе харизма и позитивност во секој ден, секоја случка, но пак има моменти кога ќе се склопчам на креветот и ќе плачам.. Значи, среќата пред се!
Би направила да изгледам поубаво,ваква не се сакам Би си го сменила карактерот И би правела секој ден торти и слатки само со еден потег
Ти сакаш да си друг човек, тоа е доста тажно. Бих те посаветувала стапчето да го искористиш за повеке самодоверба... А тоа стапче за жал на сите то не постои, поработи над себе да се сакаш повеке. Ти си уникална по свој начин и не ти треба да личиш на некој друг... Не си ги гледај недостатоците (неубавите нешта у теб) а твоите убави качества. Ако сакаш да те сакат луѓето, треба првин да се сакаш ти себе! И да не сум офтопик, ако имав магично стапче... ќе сакав да ја гушнам баба ми (почината е), да ја прашам како се чувствува, каде е, што прави и дали мисли на нас се уште...(почината е пред 11 години и ужасно ми недостига уште и уште)
Да имам магично стапче првин би им дала памет на моите родители, односно на татко ми...после би направила да имам многу париии, да бидам среќна, да имам многу ВИСТИНСКИ пријатели, љубов...да имам погуста коса. И оној мојон да ме САКА МНОГУ
Да имам магично стапче целиот свет би го претворила во чоколадо,мед,сокови (реки), прелив, овошни јогурти што растат на дрво... И така секогаш ќе бидам среќна со чоколадни луѓе... Кого сакаш ги изедуваш и ТОА...!!!
Да имам маѓично стапче цел свет би го направила маѓичен,убав свет.. А не како денес на ден по 1000 луѓе умираат