1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Да им помогнеме на животните

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од RainBow, 4 април 2012.

1. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Се согласувам со тебе. Пред мои очи да направи некој такво нешто на било чие и било кое животинче , блага пченица ќе му носат. И во затвор да одам , барем знам дека го нема и нема да мачи други невини суштества.

2. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    67.143
    Женски, потпишете ја петицијава за заштита на животните во Австралија. https://www.change.org/p/senate-committee-stop-ag-gag-now

Накратко, сенатот во Австралија сака да донесе закон за заштита на насилниците и убијците на илјадници животни секојдневно, со тоа што ќе ги забрани сите истраги поврзани со насилството врз животни.
    Петицијата истекува денес, а уште многу малку гласови фалат за да се стигне до целта.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.640
    17500 потписи.Колку вкупно треба да се соберат?

4. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    ^ Уште 24 ми покажува мене.

5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    67.143
    @joy1 сабајлево беше 25 000, но сега е 35 000, фалат уште нешто помалку од 9 000 потписи.

На joy1 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  6. Smoky

Smoky Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4
    ВЕ МОЛАМ ЛУЃЕ, ПОМОГНЕТЕ НИ...
    ДОСЕГА НИКОЈ НЕМА ДОНИРАНО...ИТНО НИ СЕ ПОТРЕБНИ СРЕДСТВА ДА МУ ОБЕЗБЕДИМЕ ДОМ, БИДЕЈЌИ ЌЕ ОСТАНЕ НА УЛИЦА...ВЕ МОЛАМ ДОНИРАЈТЕ

7. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    IMG_20150317_131805.jpg IMG_20150317_131152.jpg IMG_20150317_124126.jpg
    Мазата Аби бара домче. Сабајле кога одев накај школо ја сретнав, како и секое куче, ја погалив и почна да ме следи. Стигнавме и до школо, таа чекаше во двор до голем одмор. На голем одмор, отидов со неа и уште неколку другарки до маркет. И' дадовме 3 пакувања паштета. Ја оставивме пред маркетот, но таа пак се вратила во школски двор и не' чекала до 6ти час. На крај ја земав со мене, отидов до пет шоп, и' купив апче против глисти и ја однесов дома. Ќе можам да ја чувам уште 2 дена максимум. Со неа ви давам и 2 кила храна (дехидрат) и половина од апчето против глисти. Ви гарантирам за верен пријател и одличен чувар на вашиот дом.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.380
    Допаѓања:
    42.001
    Папи κаде живееш ти?Зошто јас му баρам κутρе на дедо ми, неговото почина пρед месец дена и сега со баба ми се жални без дρуштво, ама аκо си од Сκ нема да имам можност да го тρанспоρтиρам.

9. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Во Драчево населбата сум... :(

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.380
    Допаѓања:
    42.001
    Ништо тогаш, јас не сум ни од Сκ и не одам со κола κога си одам на виκенд.Баш ми е жал зошто ептен е слатκо и мило, се надевам деκа ќе му најдеш дом.

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Најден е вдомувач за Аби. Ви благодарам за помошта. :hai:

На okcenzi, Sunshine.Sunshine, Avenged и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
  13. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Ете и тоа постоело. Мислев договориле се' тоа да испадне дека само таа си знаела, домашните не, божем не е проблем кучето, може да биде неприметливо. |( Се решив да најдам друг вдомувач, ако некој ја сака, нека ми пише ЛП. Кутрето врши нужда само во земја, знае команда "не" и "седи", многу е мирно и тивко. Ве молам, барем привремен дом зошто смеам да ја задржам до вечер.

14. Plamenka

Plamenka Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    193
    Ткавите гадови што повредиват жизвотинчина не заслужуваат да се наречат луѓе!! неможат да се силат на некој по силен од нив па најдоа на животни ...ЃУБРИНА!:@

15. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    1.592
    Девојки,денес се случи тоа од што се плашев најмногу.Уличното куче што го ранам,има добиено и се спари со друго куче,и тоа си отиде..Жал ми е кога ќе се окучи,неможам ништо да направам за кучињата,единствено можам да ја ранам кучката.Ама,проблемот не е тоа,туку 100% сум сигурна дека кученцата нема да преживеат,поради ненормални луге! Па уште од сега,дека е рано,да помогнеме да ја згрижи некој кучката,или да ја однесеме негде,на сигурно место..Инаку се наога во Драчево.Ве молам споделувајте!
    (Многу мило куче е,сака да игра,многу сака деца и тоа женски :D )
    IMG_20150111_160915.jpg IMG_20150111_160845.jpg

16. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Страв ми е да го пуштам видеото ;(
    http://a1on.mk/wordpress/archives/470566?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
    Сестра ми ми кажа за некое вакво видео што го гледала, веројатно е ова. Ми вика: Не го гледај, јас уште сум истрауматизирана. На слики се потресувам, не пак на видео со крици и вресоци. Не знам што да кажам за вакви луѓе што уживаат во насилство врз животни.

Анима Мунди нуди 10 000 денари за веродостојна информација и сведоштва кои ќе помогнат во судска постапка за да се фатат сторителите. Споделувајте ја статијава, ништо нема да ве чини.
    Не знаев каде да ја оставам, ако сум во грешна тема префрлете го мислењево, само не го бришете ве молам.

На cooll и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.380
    Допаѓања:
    42.001
    И јас не се осмелив да го пуштам видеото зошто знам деκа нема спијам цела ноќ.Но од она што го пρочитав ми се згади и животот и тоа што сум човеκ, не можам да веρувам κаκви бедни и злобни луѓе постојат, после сеκое ваκво сведошто се молам на Бог да не истρеби и уништи зошто не заслужуваме живот или баρем неκа ги κазни.Да сум била таму аκо не сум го застρелала па еве, ќе го лежев затвоρ.Κаκо немаат душа и сρце, да даде Бог милото му чедо да му стρада таκа, знам злобна сум ама јас веρувам во оκо за оκо, ништо аρно веќе да не види.Се надевам деκа ќе го најдат и дебело деκа ќе плати.Да цρκне во најлоши маκи.

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Какви се луѓе не постојат. Да ти е гад што одиш со нив по иста земја!
    Со што заслужила таа невина душичка ваква судбина? Па, тоа е само едно животинче.

Прочитав само мал дел од текстот и немам срце за понатаму. А, не пак да го пуштам видеото. Веќе се расплакав. Не знам навистина што им минува во главата на тие луѓе.
    Ненормални, буквално. Страшно, морници ме лазат само што го прочитав.

Се што му направиле на кучето, милион пати полошо да им се врати!

На cooll и okcenzi им се допаѓа ова.
  19. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Ао не ми се верува.. Болен навистина е болен во умот оној кој го направил ова.. Страшно.. Се потресов од самиот текст, видеото не можам ни да го погледнам..

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  20. izabela.nik

izabela.nik Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    6.111