Се подарува ангорка, 3 и пол недели стара. Најкрупна и најнапредна е од цело легло. Се топи и преде кога ќе ја држат во раце. Можете да ја резервирате и да ја земете после 10ти јуни.
Итнo се вдoмувa!!! Мирнo и милo кутре, женкa сo мaл дo среден рaст. Стaрa е 1 месец, вaкцинирaнa и прoчистенa oд глисти. Идеaлнa зa дoмaшни услoви. Пoвеќе инфo-инбoкс.
Дечки дали има служба која се грижи за бездомните животни кои починуваат на улица ? Неколку дена низ град гледам едно мртво кутре и никој не мрда да го собере....одма лежи до автобуска станица....за греота....
Итно се бара дом за кучево, локација: кај плоштадот Магнолија, пред Верона во Битола. Повеќе детали тука.
Итно се бара дом за мачоров кој што преживеал ужасна несреќа, ама сеге се опоравува. Има сместување до денес! Линк од фејсбук постот.
Jas se zgroziv vcera koga vidov na video na fb kuce zatroveno od otrov kaj lavita vo strumica Kako se trese celoto zalnoto i mm posto saka mnogu zivotni ima kucinja macki na rabotata doma nemame uslovi da cuvame go prasav dali ima sansi da prezivee I mi vika ima sansi ako go e bocnal veterinarot inekcija ama dzabe posle toa najcesto im otkazuvat bubrezite na kucinjata I pak umiraat zalno bese I gresno za gledanje videoto
Ако не се најде мачка само медицинска нараквица е спасот. Во неа млеко, и се дупи со игла еден од прстите. Ќе си цицаат лесно.
Да, ама многу тешко е да се погоди правилната формула на млеко која што им е потребна да преживеат. Веќе најдоа мачка доилка.
Се бара некој кој што ќе може да го згрижи кучево, моментално е на улица, дехидрирано и со повреда на ногата. Повеќе инфо во групата Zivotinki.
Понеделникот во Охрид, во 21век, во 2018 година, се деси следново Не знам што имате во тоа вашите глави сите вие што ги мразите животните за да земете СЕКИРА и да му расцепите глава на куче. Кучево е згрижено и спасено. Другите слики фб ги има тргнато као violent content. Поднесена е и пријава против непознат сторител, има и парична награда ако некој даде инфо за сторителот. По оздравувањето кучето ќе оди за Словачка. Таму си најде дом. И средства се собраа. Само еве 4 дена го следам случајов, а може и вие на профилот на Климент Арнаудов (јавно е се), и не ми е јасно како Господ создава суштества со вакви психички пореметувања спремни на ваков начин да повредат некого? Па оној кој го сторил ова утре и на човек ќе постегне. Е тогаш ќе одговара. А животниве нека патат и умираат. За нигде ви се мозоците, свеста ви е испод нула на сите што на овој или оној начин им наштетувате на животните. Не мора да ги сакате ама барем не ги малтретирајте. Бидете хумани, нема да ве чини ништо.
Човечни луѓе, кој сака да си земе куче, нека повели во Снигелиќ во паркот или Авто-Команда позади трговскиот. Ладно им е, гладни се, напаѓаат глутници, без повод, како здивени, особено ноќе. Ако ги згрижите ќе направите добро, и за нив, и за луѓето што тука циркулираат.
Две кучиња во ужасна состојба во Струмица. Итно им е потребен некој кој ќе ги згрижи. https://www.facebook.com/1052732794/posts/10216080464578382/
Овие Шепасти 40+ илјади евра имаат долгови за кучиња, само земаат песови а немаат пари за нив и сегде должат, не знам какви донации да збираат нема да ги извадат од калта, и на лото да добијат пак ке останат должни негде.