Еден од начините да им помогнеме на животните е да ги бојкотираме циркусите кои содржат точки со настапи на животни. Честопти луѓето не се свесни дека всушност за животните циркусите воопшто не се забавни!!! http://www.youtube.com/watch?v=Up4Pr15LnOU
Петиција за промена на законот за заштита на животните во Република Македонија "Иницијативата генерално подразбира зголемување на заштитата на животните: - забрана за усмртување бездомни живорни како алтернатива за намалување на прекубројноста на бездомните животни - забрана на одгледување на животни за крзно - забрана за циркуси со животни - зголемена заштита и поддобрување на состојбата на т.н. фармските животни - законска задолжителност за едукативни програми за сензибилизација на населенито во однос на животните и промовирање на хуманоста;" "Односот кон животните е рефлексија на нашето однесување кон луѓето, и додека се толерира насилство врз животните, насилството меѓу луѓето нема да запре!" - од текстот на петицијата.
Душички мили, не можам да сфатам какво задоволство му претставува на еден човек да малтретира невино суштество, кое најверојатно не му направило ништо лошо. Срценце што целата љубов би ја подарило некому. Всушност моли за да ја подари Сите сме луѓе, ама ретко кој е човек.. За жал.
Не знам дали му е тука место, ама.... ДА УМРАТ ОД ИСТАТА СМРТ! http://dayveetlavide.blogspot.com/2011/ ... 3320189526 Тој жален звук
полошоо бее да се немало ни осет ни жал,истава гледав на јутуб се згрозив,зема една даска и фати еден хрчак и ја стави даската врз него и почна да му седи се дур не умре....глупачаа кај ќе им иде душата на ваквите незнам
...многу ми се допаѓа што сочуствувате и се грижите за животните, не заборавајте само дека тие припагаат во нивната природна средина, таму ке се најсреќни...
Ги сакам животниите премногу и несакам да гледам како ги мачат одма почнувам да плачам зошто ми доаѓа да ги фатам и да ги задавам преку монитор,посебно многу ме трогна кога прочитав на кој начин ги спремаат кучињата за јадење во кина за тие што се изживуваат доживотно во затвор!!!!! И редно време е Македонија да преземе нешто во врска со ова,мислам веќе не се трпи
даа... не е ферр..кутрите.. зар тие не се живи суштества на оваа планета па да се понашаме кон нив како кон ЃУБРИЊА... навистина жално... На оваа Земја има толку бесчувствителни луѓе што.. @ едноставно не заслужуваат да живеат...
Кутрите ми они..значи кога ќе ги видам по улица ми се плаче ..Дајте некако да им помогнеме..никој не сака да отвори некој дом за животни!!!
Се согласувам, треба да се отвори посебен дом, како што се дом за деца да се отвори и дом за животни. :up:
Па има...ги знаете они организациите за заштита на животните... ама работата е што нема во секој град... ЈАС мислам дека треба да оргираме секој во својот град да се обрати на општината или на советот за да се направи еден ваков проект... НАВИСТИНА.... голема инвестиција за градот и голема помош за бездомните животни ^__^ не се согласувате??
Би било убаво..како на пр. кај нас во Струмица, а и во др. градови кучињата, мачките да бидат сместени во дом и да бидат вакцинирани од беснило и таа една др. вакцина што е против болести и да се продаваат како домашни миленичиња
Ако сакаме вистински да им помогнеме на животните треба да престанеме да ги јадеме: Написот е од велигденскиот број на списанието „Гласот на животните„.(изд.Срце за животнтие)
Не само тоа, туку и ги малтретираат, затоа се случува животните да нападнат некого.Се знае каде тие припаѓаат, не во циркус.Тоа што изгледа забавно за луѓето, не е забавно за животните.Него, многу работи не се како што треба, добро е барем човек да се сети како да им помогне и да ги заштити.