1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Да им помогнеме на животните

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од RainBow, 4 април 2012.

1. Daculka

Daculka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Сакам куче со мал раст и подолго влакно, доколку некој подарува, нека ми пише! Не е проблем и да е џукела, само ако може слика да го видам.

2. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Девојки изгубено ми е кучето во близина на Капиштец, мало териерче, женско, со црвен каиш, кафеавко кученце.Ве молам, ако некој ја види, да ме контактира во било кое време !!!

3. thegirld

thegirld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    93
    не постои куче џукела

На fificaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Daculka

Daculka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Postoi.... Samo sto se mnogu pomili i poslatki duri i od nekoi luge...

5. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Провери на страната на Анима Мунди, сигурно ќе најдеш куче за подарување, што одговара на описот :)

6. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Еве ти линкови од Здруженија за заштита на животните и нивно вдомување
    https://www.facebook.com/jordanovska.dragana (Кочани)

https://www.facebook.com/animals.shtip?fref=ts (Штип)

https://www.facebook.com/dzz.fauna.str.mk?fref=ts (Струмица)

https://www.facebook.com/pages/Anim...тита-на-животни-ВЕЛЕС/494645103892336?fref=ts (Велес)

https://www.facebook.com/AnimaMundiMacedonia?fref=ts

Имаш преголем избор, но пред да го земеш добро размисли, бидејќи тоа е исто како да посвојуваш дете. Дали ќе можеш да ја поднесеш одговорноста и да му пружаш се што му е потребно. Мисли само на тоа дека со земање на куче од овде, ти ќе спасиш нечиј живот, а за возврат ќе добиеш многу љубов.

7. thegirld

thegirld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    93
    па тогаш поимот џукела употребувај го за некои луѓе,а не за животно.
    Што всушност подразбираш ти под поимот џукела??? Просто се ежам кога некој ќе каже така. :|

8. Daculka

Daculka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Не пoстaвувaј прaшaњa нa кoи oдгoвoрoт е релевaнтен вo зaвиснoст oд oсoбaтa... Акo збoрувaме зa миленичинa oсoбенo зa кучинa мoже дa ти кaжaм сaмo декa oд кoгa сум рoденa пa се дo ден денес, вo 24 гoдини сaмo гoдинa ипoл сум билa без куче... Рoденa сум сo пудлицa, прooдев нa улицa сo уличните "џукели" ( куче без педигре сo непoзнaтo пoтеклo нaјденo нa улицa) држејќи се нa нив иaкo биле пoгoлеми oд мене (не пaмтaм сaмo имaм слики и кoмшиите увек збoрувaaт зa тoa), пoтoa чувaв "џукелa" (пo уличен жaргoн) кoгa бaбa ми гo дaде пoсле еднa гoдинa мислaм декa и дел oд мoетo срце се oткинa... Чувaв Лaбрaдoр 5 гoдини, ми гo укрaдoa, пo негo земaв мешaнче oд лaбрaдoр и ретривер нaјмилoтo душиче зa кoе и денес кoгa ќе мунтекне си плaчaм и кoј зa жaл имaше трaгичнa смрт, предпoследнoтo си беше бушaвo ртче кoе нaјмилo тoa си имaше прирпднa смрт и пoследнoтo истo тaкa ртче мешaнче куче кoе сo пoглед мислaм декa збoрувaше... Сеa мoментaлнo нa синчетo му купивме бoксерче кoе е живo брливo е....
    Сaкaм дa кaжaм декa збoрoт џукелa зa мене личнo претстaвувa oпис нa куче кoе не е дресирaнo, вaкцинирaнo, избaњaтo, aгресивнo... пa текстoт дoбрo глaсеше не е прoблем знaчи дa е тaквo...сaмo дa гo видaм... инaче кученцетo гo бaрa мoјa пријaтелкa нa кoјa пред 3 недели и се зaгинa мaлo кученце кoе гo чувaше 3 месеци истo ртче црнo бушaвo и тoa е целa ствaр дa личи нa тoa...

Дa зa вo дoмaшни услoви бaрaме, ти блaгoдaрaм нa oдгoвoрoт и стрaниците... пa ќе видиме штo ќе бендисaме!

Модератор: Ве молиме, не испраќајте две мислења едно по друго, доколку сакате да го дополните мислењето, редактирајте.

Последна измена од модератор: 10 јануари 2015
  9. thegirld

thegirld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    93
    никој никаде не рече дека ти не сакаш кучиња :) едноставно е, зборот џукела не мислам дека е соодветен за било какво куче ( ниту за куче кое нема педигре, ниту за куче кое не е вакцинирано, избањато, агресивно )
    за жал, 90% од луѓето го употребуваат тој збор, сега извини што ти се најде у муабетот па се навреди...јас само си кажав мислење.

10. Daculka

Daculka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Не се нaвредив вooпштo бидејќи немaм прoблем сo тoј збoр и не се ежaм кoгa ќе гo слушнaм.... сaмo гo нaглaсив... зa oние кoи гo упoтребувaaт и oние кoи се ежaт a мoжaт дa ми пoмoгнaт вo пoтрaгaвa.. дa сфaтaт штo всушнoст бaрaме....

11. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    1.592
    Вака,постојано ранам улични кучиња,и има едно многу мило,убаво женско кученце,цело време иде по мене,го хранам,но не е стерилизирано,нема менгушка на ушето.Ама,еден човек,комшија работи во вардариште|( и рече дека ќе ја земе,ќе ја однесат таму и пак ќе ја вратат.Јас несакам да ја дадам! Имам некое лошо чуство дека кучето нема да биде истото кога ке се врати,може чудно да се однесува,или.. или незнам,може нешто да и направат таму ненормалните! Сепак незнам,сакам да се спротиставам на човекот,што мислите вие? :?:

12. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Досега имам читано само лоши работи за Вардариште, а и со самото гледање на сликите и условите во кои "живеат" кучињата таму, сигурно треба да му се спротивставиш на човекот. Ако кученцето не е агресивно, може вака со тебе ќе има подобра среќа, мислам може ќе најдеш некој да си го земе за стално.

На Avenged му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    1.592
    Еве jа.. и другото приjaтелче.
    IMG_20150111_160845.jpg IMG_20150111_160915.jpg Snapchat--4901773962660236421.jpg Snapchat-329556157646862116.jpg Snapchat--259576682401340905.jpg

На Ivy89, SV1911 и sanjaeva им се допаѓа ова.
  14. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    34.449
    Какво ВАРДАРИШТЕ??...Ако ти го земат таму, нема враќање,,,,Затоа гледај што побрзо најди им дом, пиши им на Анима Мунди, или пак, ако си во можност ти, чувај ги ти или пак привремено чувај ги кај тебе дур не им најдеш дом.
    И да, зборот ми беше спротистави му се на комшијата, не дозволувај никако да те натера да му дозволиш да ги одведе на најгнасното место.

На Boombix му/ѝ се допаѓа ова.
  15. macovska

macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    203
    Може ли некој да ми каже каде е поточно Вардариште? И дали ако одам таму ќе имам шанса да оставам храна на животните?

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sunflowers

Sunflowers Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    128
  17. Leela

Leela Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    75
    Го има на Google maps. Во search-ot само внеси Animal Shelter Vardariste и ќе ти го покаже.
    А во однос на храната, искрено не знам. Можеби да им пишеш на Facebook и ги прашаш Анима мунди или пак некое друго здружение за заштита на животните.

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Smoky

Smoky Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4
    Ве замолувам, доколку сте во можност донирајте.
    Отворете го срцето за оваа делумно слепо маче, кое вечерно време не гледа баш најдобро.
    Мачето беше пронајдено на улица во многу лоша состојба.
    Месец дена ја прима потребната терапија, но наскоро останува на улица, бидејќи луѓето кои ни помогнаа додека треаше терапијата, се селат.
    На оваа маче му е потребен дом.
    Помогнете да му го спасиме животот и да му дадеме шанса да живее како и секое друго нормално маче. Доколку неможете, помогнете ни и донирајте, за да можеме да го платиме патот и храната која ќе му биде потребна, бидејќи доколку не се вдоми овде ќе мораме да го однесиме на една хумана жена во Скопје која се нафаќа да го гледа.
    Потребни ни се парични средства, храна и дом.
    Донирајте на сметка: 210501661056567 - Љубица Гунчева, Струмица
    mace (1).jpg mace (5).jpg mace (6).jpg mace (7).jpg

19. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    ne znam ka ko si izdrzala jas cela kuka ke im ja zapalev ke im ja oderev kozata be ke gi ubiev ne se ni svesni ke gi snemase od krtata na svetot

На Gordana10 и fificaaa им се допаѓа ова.
  20. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    vusnost i seg akoga bi doznala koi se bi gi ubila vo momentot cuvstvuvam tolkav gnev sto mozam slobodno ubiec dastanam.Koga bi imala mok se bi napravila za ovie zivotni bidejki navistina gi sakam.