Да и помогнеме на Сања Кандиќ (Итно)

Discussion in 'Хуманитарни акции' started by Nana19, Feb 10, 2013.

1. Nana19

Nana19 Популарен член

Да спасиме еден живот, потребна е брза реакција!

Ајде сите ние, да одвоиме 10 минути од нашето време, за да и помогнеме на Сања Кандиќ од Струмица.

Сања Кандиќ имаше операција на слепото црево, но по лекарска грешка состојбата по операцијата и се влошува, со појава на рани низ внатрешниот дел на организмот која може да предизвика појава на сепса. Ситацијата е се поалармантна секој ден. Сања може да биде оперирана во Приватната болница Филип II во Скопје, која операција чини 2.000 евра, но таа и нејзината мајка не можат сами да ја обезбедат потребната сума.

Ајде да помогнеме, помошта нас ќе не чини малку, но за Сања ќе значи ЖИВОТ!

Сите хумани луѓе можат да и помогнат на Сања со уплата на сума по избор, на трансакциската сметка отворена за таа намена: НЛБ Тутунска Банка, Сања Кандиќ, жиро сметка: 210501616734648

Koнтакт за информации, Жане Манева, мајка на Сања: 078/737-028

2. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

А можам ли преку тел. да оставам донации?
    Жал ми е,сакам да помогнам....

3. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Добро бе до толку ли една болница не може да си дозволи една про-боно операција, за едни бедни 2000 евра, што се тие пари за таква болница, за една недела ќе ги вратат... :x

hrcace likes this.
  4. Chimera

Chimera Популарен член

Лекарска грешка и тие бараат 2000 евра?! Неможам да поверувам значи! Колку се само алчни за пари, а нивна грешка е, ај да се случеше некоја компликација без да погрешат да помислиш, добро , се за здравје, ама вака!!! Ми се гади од такви луге, доктори еј.. неможам да прокоментирам што чувствувам за таквите.

hrcace likes this.