Да и помогнеме на седумгодишната Валерија

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Afrodite¥, 11 ноември 2017.

1. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.854
    Допаѓања:
    32.396
    Браво. Многу ми е мило што постојат хумани луѓе.
    Се надевам дека малата Валерија ќе си оздрави и ќе си биде жива и здрава доооолги години :inlove:

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Едно големо браво за сите! И се надевам малецката ќе биде добра и ќе има среќен и успешен живот! :l:

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.499
    Допаѓања:
    9.186
    Баш ми е мило што се собраа парите и што побргу да замине на операција и да се да биде успешно и да живее среќен и безгрижен живот.
    Но, разочарана сум од тоа што се помага само на деца кои потекнуваат од познати фамилии со широг круг на пријатели, во случајот позната фамилија од Штип сопственици на кафеана, мајка учителка поради која сите деца во школо носеа пари и татко поранешен спортист.
    Во еден прилог на вестите имаше спортисти од Штип и еден од нив "Ние се собравме пред трговскиот центар, поставивме кутија за донации за ќерката на еден наш поранешен член од клубот. "
    Да не беше нивен член немаше ни да се соберат.

Во сите кафичи, аптеки, бутици и маркети имаше кутии за донации. ОК немам замерка, ама тоа да се прави за сите деца што бараат помош. Од друга страна дечиња кои бараат 3-4 пати помала сума се` уште не може да ја обезбедат.
    Пред некој месец собираа пари за друго дете кое за жал претходно ја изгуби мајката и немаат круг на пријтели кое ќе направи секаде да имаа кутии за донации, ќе оди од врата на врата и не се собраа парите, навреме не почна со лекување и потоа почина.

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Afrodite¥

Afrodite¥ Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    2.979
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    39.057
    Вистина. Мило ми е што девојчето е добро, но жал ми е за сите оние што не потекнуваат од познати фамилии и не успеваат да соберат пари. Статусот во општеството и те како е битен во животот што во момент може и да ти го спаси.

На Kataklinkers му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.499
    Допаѓања:
    9.186
    Сепак фондот ги покрил трошоците за операцијата, напиша нејзиниот татко на фб. Што со парите од народот? Не е мала сума и се надевам повеќе нема да и се потребни и ќе се дадат на други деца.

Не може некои да добија и од фонд и од секаде, а други од никаде. Не е фер, сите сакаат да се живи и здрави и да имаат безгрижно и среќно детство.

7. Afrodite¥

Afrodite¥ Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    2.979
    Парите што останаа донирани се на други луѓе на кои што им се потребни.
    Нејзината мајка објавила на својот фејсбук профил уплатници.
    https://www.facebook.com/marina.zafirovska.9/posts/10214417698652651

8. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.499
    Допаѓања:
    9.186
    Собрани се 70.000 евра додека траеше акцијата, повеќе од потребното.
    Донирани се на други деца само оние што ги собраа неколку дена откако сметката се затвори, околу 1000евра. Денес таткото објави дека фондот ги покри трошковите.
    IMG_20171130_223023.jpg