Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Да почнам прва или...?!

Дискусија во 'Сингл' започната од Philosopher, 15 февруари 2011.

1. cinderella93

cinderella93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49

лелеее баш во иста ситуација сум и не знам што да напраам :tmi: :tmi: а полудев за да го видам паааак, само он ми е у главаааа :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

На veren му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kasandrasrce

kasandrasrce Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2014
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    26
    Почекај може ке те викне...Доволно си направила

На cinderella93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    ^ И јас мислам да почекаш тој да те викне. Ете ти веќе неколку пати си му дала до знаење дека сакаш да го видиш, но секој пат испаѓало нешто.
    Ако во моментот не можел да дојде, можеше сам после некое време да те побара па да се искупи на некој начин за тогаш кога не можел да дојде.
    Не е битно што другар му не бил тука тогаш. Можел сам да дојде.

Затоа, почекај.
    Или па ако ти се брза и не можеш да чекаш покани го уште еднаш на кафе, па ако и тогаш не дојде и најде некаков изговор, не го барај повеќе.

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606

Како тоа 2 години си се допаѓате еден на друг а не се случи ништо? Сигурна си дека и ти му се допаѓаш? А ти мислиш дека само затоа што те гледа му се допаѓаш??? Еден најдобро намерен совет од мене! На школо одиш за да учиш, не за да бркаш симпатии. Не се надевај многу за вакви работи за на крај ТИ да не бидеш разочарана. Гледај си го школото и учи ако навистина си му си се допаѓала тој како машко до сега ќе презел нешто.

5. kasandrasrce

kasandrasrce Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2014
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    26
    На школо ваквите работи ти одземаат само концентрација.....

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Marijanaa2323

Marijanaa2323 Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Вака, значи .. ми се допаѓа еден дечко ама немам никаков контакт со него. Се лајкаме, ама много ретко се видуваме, дури не се ни знаеме лично. Онака само индиректно. Ми се допаѓа, дури и премногу, но никако да ми пише на фб. Не знам како да постапам, а да не направам нешто понижувачко, за да почнеме со било каква комуникација. Како да го изведам тоа? Мислите ли дека треба да пишам прва (иако не знам како ќе ја совладам гордоста)
    Мислам дека со тек на времето, проблемот ќе ми се зголеми. Девојки, дај кажете некој совет, што да правам, ве молам!!!

7. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.445
    А зашто е толку страшно да му пишеш? нема светот да се сруши ако почнеш прва муабет со него..и онака рече дека си лајкувате раб

8. Marijanaa2323

Marijanaa2323 Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Што знам, страв ми е да не ме откачи и да се покаам што воопшто ми текнало такво нешто. Од друга страна пак, гордоста...

9. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.445
    Епа девојче од гордост и сам се останува...а и не гледам каква нарушена гордост ќе имаш со едно Здраво

10. Marijanaa2323

Marijanaa2323 Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Не знам како машко гледа на тоа, кога женско ќе му пише прва?!

11. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.445
    Ти сигурно дека нема да му пишеш фати се со мене хаха
    ќе почнеш од едно здраво и натака се си иде по свое......е како може да изгледа најнормално,не знам зашто некои личности си креваат акции со тоа wow оваа ми пиша..е де

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    @Marijanaa2323

Е сега, ако гордоста те спречува да му пишеш едно здраво, како си, што правиш. Може и он така да го мисли за тебе, без разлика на лајкови трте мрте. Машко секогаш гледа на позитивно секогаш ако некогаш за промена женското пише прва. Потоа, направи да се заинтересира за тебе, и нека те лови. Ако не, барем, си се обидела.

На Marijanaa2323 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Marijanaa2323

Marijanaa2323 Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Ќе се обидам да се убедам себе си. Фала многу :)

14. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    Redaktirammm za celiov referat sho sledi mene ne mi e jasno dali da napraam nekoj chekor prva ili da chekam da mu tekne deka e dzentlmen ma da neam pojma dali nesho chustvuva za mene I'm confused

Se razgleav pa mislam deka ovaa tema mi e naj nekako za da se obratam, si ima edno tipche, koa pojde sredno mnogu se ufura ej, letoto na igralishte ogra on basket ke me pogledne ja na klupi toa kako se vikaa nesho kao tribini ama ti vikam igralishte, i igra on basket tamu kje me pogledne kje mi se nasmee onaka shmekerski i kje dae kosh i se toa pa fativ go manijachev na fb ovo ono i pochnav na toa igralishte da idam radi nego inaku ne idev mnogu i sea ushte nesho ispushtiv ja prethodno nego go svigjav ali ne kazhav na nikogo shto znachi nema nikakva shansa da stignali toa do nego pa sea nesho kao da se pushta, i sea najglupoto mi e sho me natera da go sakam a sea se ispichka debelo (izvinete na izraz), i oke sea ide on na angliski ja na trening i so istiot bus i sea beshe pak jako se ama ako ne idev ja nisho pak kje se izgubeshe periodot od letoto do dur da pochnam ja so treninzi negde 20 septemvri i posle prekjinav na toa mesto i sea vaka koa idam ne mi se poklopuva vremeto nit pa denot i mnogu retko da se vidime, e bash pred nekoj den zavchera mislam se kachuam u busot go primetiv buljashe preku prozirot nadole posho sedeshe do prozor na petorka, ama ja prva go vidov i svrtev pogled ma da i nervozna bev i se kachuam gore u dvokatniot do nego zhenski pred nego edno devojche malce podole tie dvete stolchinja zhenski posle toa edno sho e samo ili dve bea nema vrska i tamu zhenski on samo mashko i ja samo onakva e sea ako ne me mavne shlog nema nikad i taka brz pogled mavnav posho sakav da misli deka ne go gleam i sednav na chetvorka i sedev se simnav ne se svrtev i sea koa se simnuav malce go krenav pogledot i on gleashe u mene onaka si gji fativme pogledite, ama ne sfakjam sho e so detevo zasho znaete onie status like ubav vakov takov i inb i sea mu go lajknav sve da izgled od 1-10 10 za muvanje pisha nez po neznam nedela dve go staiv i ja mozhe trrbashe pobrzo ama sea bidna i istoto skroz mu go pishav i on mi tura smajle edno zabegano i srce ja srce i onaa nevina facka :) i ja na toaa seen mu aknav posle imashe starno broj na chat i u komentar kazhuam sho mislamza tebe i sea pisha ne te poznavam choeche so kriva mucka demek mu e krivo i odma do toa choeche sho se kjezi wtf ja ne sum okej ili on nesho ima garant ako mi vrati nekoj kje kazham ushte sluchka u bus ja idev trening toj ne me pushtashe da si idam ali oke gleam temava od januari ne e aktivna pa ako nekoj vidi neka pomogne i da ako ne go mrzi da chita celo referatishte i sry zatoa sho ne pishuam so mkd font

15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    @girl.09 хаотичен ти е постов ама премногу.
    Од она што успеав да разберам, не си сигурна дал дечково те свиѓа или не, па не знаеш дал да го направиш првиот чекор.
    Па уште и оние смотани статуси пиши број за ова за она, па прво нешто ти пишал, па ти рекол дека не те познава....

Дај аман зошто одите на училиште? Ниту еден интерпункциски знак нема во постов. Да не знае човек што направил тој, а што ти.

На mackica1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Знајш шо? Ако гордоста те спречува да го направиш првиот чекор директно, пишиму нешто како демек по грешка било и па така почнете некаков разговор. Извини се ова она и ке тргне некако 8)

На Marijanaa2323 и mackica1 им се допаѓа ова.
  17. cinderella93

cinderella93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49
    ako si mu pisala i ti togas cekaj...ako te pobara imalo nesto ako ne batali go.... mene me pobara i ja samo seen mu napraiv :D i posle mi zvoni ova ona da sme se videle i posle mi se pojavi kaj sto bev izlezena i ja kao ljuta i on ok IZVINII znam deka ne bev fer....i niz nos mu go izvadiv toa xD a ti samo nemoj da popustas, ako te bara neka se pomaci za da dojde pak do tebe ;)

18. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    Decki jas mislam deka mu se dopajgam na edno momce, a i jas nego go sakam najmnogu ide vo ucilnica kaj mene jas odam kaj nego, barame sungeri od istite ucilnici se smeskame koga ke se vidime i mi veli eejj angelche so si seksi ko ke se doteram... pa taka ne znam sto da pravam da mu pisam prva na fb? Mislam sramezlivo e detevo i ne mi ima pisano pa da pocnam jas prva ili rano e mali sme znam ova ke mi go recite za moe dobro ve razbiram... ama ljubovta e toa ne mozes da ja isfrlis od srce.... :):)

19. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Ми се свиѓа еден дечко,постар од мене 1 година,но малку е повлечен,си муабетиме,но повеќе кога сме сами..Многу ужасно ми се свиѓа :@
    Незнам што да правам..Како да му пристапам..?
    И што ако ме одбие? :?:
    ДИЛЕМА :tmi:

20. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    287
    па нема ти директно да го прашаш за да неможе директно да те одбие.:lol: врти му муабети некои, на шала ова она,викни го за искачање па ќе видиш као ќе биде.ако имаш можност и смувај го ти,гајле ти е,ако чекаш на друг отидее..:angel: