Да се пофалам дека вчера на изложбата од фотоклубот,добив многу,многу,многу пофалби за една најобична и случајна фотографија.И тоа добив пофалби од професионален сликар.Што мене ми е премногу мило и ми е чест,затоа што знам дека на секого не дава тој такви коментари Малку сум нескромна зарем не? Може ќе биде чоек и од мене Што и да се десило,продолжи понатака.Живот иде далје зарем не?!
Ќе се пофалев дека само мене не ми има одлајкнато мислење одлајкнувачот, ама ништо, изгледа ниту јас повеќе не сум му интересна Ајде кој ќе го открие ќе му дадеме по 10 лајкови
Влегов во Антологијата на современа македонска поезија... И се гордеам, и истовремено сум ко смотана. Се печати сега, а на 31ви мај ќе биде промоцијата, ќе имам и перформанс. Следно = сопствена стихозбирка. Веќе и решив кој ќе биде насловот и коцептот. Ми дојде, од никаде нигде, додека миев заби. Чист погодок!
Aaand the biitch wooon!! Never argue with a woman, тоа ти е. Во психата навлегуваме, ги анализираме зборовите, приметуваме детаљи, и тие ги употребуваме во укажување на некои факти кои врска немаат ама го збркаат човекот, и се губи и победуваме. Само што ме стави на офлајн роднина еден. Дебата демек. Се знае резултатот. Се гордеам беее...
Денес бев многу вредна. Цртав цел ден, и не само штшо си ги завршив моите обврски, него и им помогнав на две другарки со нивните.
Почнав да си ги растам ноктите без да ги грицкам кога ќе ме фати нервоза обично пред тест или испрашување....
HotSpot Macedonia for more than 20 years is an independent country of Macedonia. During this time a diverse and stimulating art and cultural scene has emerged in the country. Despite the geographical proximity and the existing online networks, knowledge of the Macedonian art and cultural scene in the Western Europe is still very low. The project "Hotspot of Macedonia" is the Cologne audience to experience a way the cultural diversity of the country in various aspects. The project consists of a performance and a photographic exhibition. In part of the series of "Late night" of the literature House of Cologne, the Macedonian poet Nikola Madzirov and the musician Zoran Madzirov occur on the 12th June 2012. The poet reads poems from the book of poetry "Versetzter stone", the musician accompanied him on his bottle piano. On the same day the opening of the photo exhibition takes place "Stone place" with photographs by the Macedonian photographer Irena Mila and the German photographer Robert winter. You serve poems from the book of poetry "Versetzter stone" Nikola Madžirovs as a basis or as an inspiration for the photographs. The photographs are exhibited in the Gallery of photo studios art print bar for one month. http://www.moe-kulturmanager.de/projekt ... azedonien/