Ми ја исплатија стипендијата ...т.е 40% од неа ако не се бунам , пари се пари сеа пица една кога ќе купам уф уф уф па со кечап кога ќе полијам уффффффф
Пффф,не си купувај,дој кај мене,јас најубави ги правам,прашај ја комшиката,со мама ми викаат пицерија ако сме отвореле од други градови ќе иделе од кај мене да купат
„Хотспот Македонија“ Во текот на својата 20-годишна независносност во Македонија се има етаблирано квалитетна уметничка и културна сцена. Покрај географската близина и постоечките онлајн мрежи знаењето за Македонија и нејзината културна сцена е доста мало во западна Европа. Проектот „Хотспот Македонија“ и дава можност на келнската публика да ја запознае културната сцена на земјата во различни аспекти. Проектот се состои од литературно-музички перформанс и изложба на фотографии. Во рамките на настанот „Лејт најт“ на литературната куќа Келн ќе настапат лиричарот Никола Маџиров и џез музичарот Зоран Маџиров. Лиричарот ќе чита песни од збирката “Преместен камен“, додека музичарот ќе го придружува на својот „клавир од шишиња“. Изложбата на фотографии е експериментална работа помеѓу двата фотографи Ирена Мила и Роберт Винтер, кои независно еден од друг се инспирираа и изработуваа фотографии на претходно одбрани песни од збирката „Преместен камен“ на Маџиров. Фотографиите ќе бидат изложени еден месец во галеријата Кунстдрукбар.
денес имав прекрасен ден.....бев со мајка му на дечко ми на шопинг,си поминавме супер...кафенце,сладолед,долен веш,обувки,маички...што ли не изнакупивме ии да се пофалам п0овекето ми се поклон од неа(мојата идна свекрва) навистина се чуствувам прекрасно....ова беше еден од најубавите денови...можам да речам дека сум спремна за лето 2012....
Пет дена само си јадам дома јадење и ништо не трошам! Абе ова убавини било,колку дебело се осеќам Свиња! Е тоа ќе се пофалам. Уште за фалење сум ...
Си купив такваа маица како што сакам со британско знаме и шорцеви што одовараат многу на нив . Ми фалат уште црвени конвер и готово .. чао братче .,.. јас сум туто комплето
Мојот Оскар за книжевни достигнувања Многу се смеев кога ни го врачија. А да! Мала дигресија. Има пренос од манифестацијата и промоцијата, во моментов, на телевизија МТМ. Гледајте!