Два факултета истовремено

Discussion in 'Образование' started by ceca-1, Jul 29, 2010.

1. Valerin

Valerin Популарен член

Мислам дека овој ми е доволно тежок за да почнам некој друг. :x
    Ако понатаму сепак за некое вон нормално чудо одлучам да го надоградам своето знаење тоа ќе биде со некој курс дефинитивно.

2. luvS2

luvS2 Истакнат член

јас мислам дека ако еден завршиш асално, нема да имаш потреба за два одеднаш

3. gingerchild

gingerchild Популарен член

Јас имам близок пример во семејството кој судирал два факултети паралелно и успеал да ги заврши во рекордно време, и тоа електро и правен. Кога и да го прашав како постигнувал, ми кажуваше дека ако си го испланираш времето за се`, ќе имаш време за се`, и ако имаш желба и си упорен и тоа те исполнува, тогаш зошто да не?

Јас лично не би. Не се сметам за толкав интелектуалец и дипломата не ми е некое уживање во животот, колку што ми е желбата да научам и да се надоградувам, не мора да е официјално на факултет, некои работи и без факултетска диплома се учат и се признати.

TrinityNeo and Elena69221 like this.
  4. Stefiks

Stefiks Истакнат член

Имам една братучеда која оди на 2 факултета истовремено.. На фиолошки и економски факултет.. Вика дека и било многу лесно на фиолошки па затоа се запишала о на економски. На фиолошкиот оди редовно а на економскиот вонредно :)

5. Valerin

Valerin Популарен член

Се мислам дали да запишам уште еден.
    На крај испадна дека и не било до толку тешко уствари. :rofl:

6. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Јас едниот го завршив :) А вториот го баталив,оти тешко ми беше,дали заради тоа што се во два различни града :?:

7. bombona23

bombona23 Популарен член

Имам другарка која заврши два факултета, еве ја сега работи продавачка во бутик чека за еден месец да и излезе бугарскиот пасош и да замине од земјава.

8. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Ете, повторно нашата чудесна Македонија! Е токму ради ова ниеден не ми се запишуваше, кога не ми се ни фаќа книга и така. :D Ама сепак одбрав да имам надеж и си одбрав професија. :D Па и да работам у бутик после, шо ако де, не е некоја лоша работа. Јас одма можам да влезам во бутик, имам врски на доста места, ама чекај прво да се обидеме на потешкиот начин. :lol:

9. Kate505

Kate505 Истакнат член

Здраво, вгодина сакам да се запишам на два факултети одеднаш. Дали знае некој дали е тоа возможно и доколку е возможно кои се процедуроте за тоа нешто?

10. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Можно е, зошто да не?! :)
    Едниот факултет само треба да ти биде вонреден, другиот редовен.

11. Kate505

Kate505 Истакнат член

Јас мислам доколку сакаш два факултети подобро е истовремено и во 4години да се зема двата одколку да трошиш 8години за два факултети:D

TrinityNeo likes this.
  12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Јас со еден не можам да излезам на крај а не па со два.
    Инаку, имам една другарка која се запиша на два факултета, на едниот сега е втора година а на другиот е прва па како ќе се одвива ќе видиме. Се надевам дека нема да има проблеми освен недостаток на слободно време.

Vik'Toriah likes this.
  13. Beautiful_girl..

Beautiful_girl.. Истакнат член

Познавам едно девојче што учи 2 факултети одеднаш, медицина и хемиски и и се софпаѓа крајот на медицина со хемискиов и вели дека и е супер малку дека е тешко ама со учење се се постигнува :)

14. happinnes11

happinnes11 Истакнат член

Добар ден дечки, дали некој имал искуство со паралелни студии, т.е. кој документи се потребни за упис на вториот факултет. Барав по сајтовите од министерствата, и во законот за високо образование, но никој точно незнае што треба? ХЕЛП..