Vitamini prenatalni ne,samo folna i magnezium. Dr mi rece deka krvta dobra mi bila i deka nema potreba seuste...
I jas procitav deka ima dovolno folna vo ovie tableti. Pa ke gi pijam niv. Doktorot ne mi potencira da prestanam da ja pijam folnata am a verojatno zaboravil
се извинувам а што е тоа преграда ? јас имам срцевидна матка и родив две деца без проблем , само што после вториот поројгај плацентата ми беше залепена во матка и ме чистеа со целосна анестезија
Здраво ве читам цело време сега се зачленив и сакам да ја споделам мојата мака со вас и да прашам дали некоја од вас има слична приказна како мојава и искуство (со матка во форма на срце, мајка на 2 годишно дете и пред 3 месеци имав спонтан абортус и без менструален циклус 3 месеци . Паника ме фаќа а претходно по пораѓајот со царски на 28-миот ден добив циклус и се доевме со бебушот и се беше во ред. Хормоните ми се во ред. По консултации со неколку гинеколози предлог е да направам хистероскопија. Ве молам за совет и искуство, фала ви многу
Jas imav abortus pred skoro Eden mesec, abortus poradi x pricini... Seuste nemam dobieno. A I mene mi rekoa da napravam histeroskopija zaradi pregradata. Pa ke pravam za mesec dena
Jas imam isto taka ama imav dva spontani abortusi...sega pravev laparoskopija i histeroskopija..pa da gledame ponataka sto ke bide
не ништо не ми рекле до сега да правам две бремености имав нормално и природно родени без спонтани едино на втората бременост после поројгајот плацентата ми беше залепена во матката и мораше да ми ја вадат парче по парче ама ништо страшно со целосна анестезија бев
Edno prasanje a zosto vo vakvi situacii ginekologot veli bez seks ? Bebeto e kolku edno grafce vo prvite mesec, dva... Na sto steti seksot toa ne mozam da sfatam i dali vo vakva sostojba ima povremeni bolki ili se e normalno?
Здраво! Не најдов ваква тема, а ми требаат совети и искуства. Имав спонтан во 7ма недела , поради преграда во матката. Сега ќе треба да ми се отстрани истата оперативно за да не дојде до истото во следната бременост. Ме интересираат вашите искуства за овој оперативен зафат пред и потоа.
Лично немам. Кај мене матката е срцевидна и е друг проблем/решение. Имам пријателка која беше со преграда. Ја отстрани во чаир. За неколку месеци си остана трудна. Мислам имаше краток период на закрепнување.
Преграда се мисли на септум? Ако да, не е страшно воопшто. Се отстранува со хистероскопија. Јас пред 3 години имав септум 2.5, ми го отстранија на ГАК, истиот ден си заминав дома. А во последно време многу чаир го фалат за ова.
Да на септум се мисли. Кај кој беше на ГАК и како си задоволна? Ќе можам ли потоа да имам нормална бременост?