1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Двојни стандарди

Дискусија во 'Канта' започната од asdas, 15 мај 2026 во 15:47.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.104
    Допаѓања:
    2.063
    Бидејќи модераторките ја избришаа дискусијата, продолжуваме овде.

Што мислите за двојните стандарди кои ги имаат и мажите и жените во потрагата по партнер:
    -Јас не сакам да возам, мажот треба да има кола и секогаш да ме вози
    -Домашните работи се женски, јас ќе заработувам, таа ќе чисти
    -Мажот мора да има стан за воопшто помисли да влезе во врска, јас како жена не мора
    -Жената треба да е невина, мажот треба да има широко сексуално искуство
    -Жената што добива пари од мажот или наследство од родителите е успешна, мажот мора своите средства крваво да ги има заработено итн. (продолжете ја листата со двојни стандарди кои вие сте ги искусиле)

Мене ме ужаснува враќањето на овој заостанат „она да раџа, он да брани“ менталитет кај модерните жени и мажи. Вас?

На Raven22 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    5.192
    Дискусијата што ја избришаа не беше за двојни стандарди и за се ова што го наброја.. Оф-топк ќе е и тука ако истата дискусија ја продолжиме..

На Amellie13, Polyincognito, lovestoneddd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.448
    Допаѓања:
    33.255
    Мислиме и стоиме зад се што кажавме :D

На FlirtBerry и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  4. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.104
    Допаѓања:
    2.063
    Кој ќе го вози твојот сопруг до болница кога нема да може сам?

5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.448
    Допаѓања:
    33.255
    Ќе викнам такси и ќе го носам, можеш да замислиш :D.
    Додуша, кај шо живееме, брзата помош побрзо доаѓа отколку со кола да го носам, така да, незнам шо ти е поентата :D

На FlirtBerry и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  6. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    5.192
    Двојните стандарди се се она што го наброја:
    И не не ги прифаќам, живееме во сосема поинаков свет од минато и секој треба да има право на избор..
    Ќе одам по ред за сите:
    - Ова и може но и не мора да се разбере како двоен стандард, може да важи и за маж и за жена, ако едниот нешто не може ,како пример да вози кола логично е да бара некој со кола затоа што ќе им е полесен животот. Многу е подобро ако мажот има кола од причина што жената многу често е спречена да вози, бременост, тешки менструални болки. Да може и мажот и жена да се разболат ама исти се шансите едниот или другиот да се разболи, ама мажот да остане трудна се 0- 90% (не секоја жена забременува затоа 90)..
    - Домашните работи се заедничка работа, заеднички дом, заеднички треба да се грижат за истиот. Нормално ако едниот не работи поголем дел од работите околу делот ќе ги земе на себе.
    - Не, и мажот и жената треба да се стремат кон подобро утре во заедничко живеење, а нормално е да се очекува некој да има постигнато нешто согласно со неговите години..
    - Ова со сексот е најзастапено, и глупо е реално...
    - И на жената и мажот смеат да бидат помогнати од родители, побогу кој родител не би си ги помогнал децата ако може.. И жената и мажот заедно еден друг треба да се помагаат.

На ArabellaStarfall му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.343
    Допаѓања:
    40.139
    На точакот од 7000 евра ќе го однесам, да не трошам бензин за него, да не ми ги јаде парите, како смее да не му е добро.

На bicycle, FlirtBerry, ArabellaStarfall и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.255
    Допаѓања:
    137.498
    Што да се мисли?
    Постојат и нè мрзи да ги тргнеме. :D
    Поради тоа можно е никогаш да не постигнеме вистинска рамноправност.

9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.398
    Допаѓања:
    42.797
    (facepalm)
    Омг.
    А ако мажот е прва смена, а жената втора смена, има менструација и мора да оди на работа и има кола дома?

Воопшто не личи дека ги разбираш жените. Напротив, изгледа дека ги омаловажуваш.

П.с Јас сум луда што купив кола за да не ме развозува мм кога ќе ми текне и да не го викам од работа да ме носи кај сакам

На Mumoftwo30 и asdas им се допаѓа ова.
  10. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.902
    Допаѓања:
    9.756
    Најдобронамерно ти кажувам, некоја те манипулира вака малце, бременост не е болест, луѓе возат и болни, а мензис трае 3-5 дена. Жените не се сакати, освен оние што сакаат да глумат сакати. Не збори вакви работи во јавност, смешно е колку не е релевантно, освен ако не е жена што секоја година останува трудна по еднаш и има мензис 30 дена.

На Raven22, Mumoftwo30 и asdas им се допаѓа ова.
  11. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.104
    Допаѓања:
    2.063
    Тоа е тоа, двоен стандард како од учебник. Мажот мора да ја вози жената до болница, а таа него може да му викне и такси. Ти благодарам.

12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.448
    Допаѓања:
    33.255
    @Mr.Limonko , сакаат да ти кажат да не го даваш она шо нивните мажи не им го даваат ним. :D

На FlirtBerry, ArabellaStarfall, lovestoneddd и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    5.192
    Ако е во состојба да вози ќе се одврзе сама, ако и е болна и ја спречува тоа да вози побезбедно е да отиде со такси, ако веќе мажот навистина не може
    Не ги омаловажувам ги почитувам и мило ми кога жени сами возат, заработуваат, реков во случај ако едниот нема и зошто е добро мажот да има..

Не секој има иста менс, дм има силни болки првите 2 дена често пие и по 2 апчиња кои не и помагаат веднаш, инаку се е во ред здравствено..
    А кој рече дека бременоста е болест? Ама сигурно не е лесно последните месеци да возиш бремена, поудобно е некој да те вози ..

14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.448
    Допаѓања:
    33.255
    Тебе не ти е арно нешто :D
    Ако се разболи, најбитно ќе ми биде он да оздрави, а како ќе го носам тоа ич не ми е битно, пари имам, такси постои, телефон знам да користам.. :D
    Многу сте смешни жими се.

На bicycle, FlirtBerry, ArabellaStarfall и 2 други им се допаѓа ова.
  15. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.104
    Допаѓања:
    2.063
    А дали ти е битно како тој тебе ќе те носи? Ок си со тоа да чекаш такси низ цела бременост?

На Abel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.690
    Чекај малце бе.
    Како сега пу пу не важи, не е битно дека нема кола.
    Не е срамота со такси до болница?
    Можеби и до пекара ќе застанете по вртен баник?

На asdas и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  17. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    5.192
    Ете гледаш како сам си знаеш болеста е нешто што може да се случи или не.. И кој и да е сигурно ако го сакаш ќе најдеш начин да го однесеш,дали твоја кола, дали такси.. Ако е итно нешто сигурно нема да земам јас да ја возам и да имам кола ќе викнам брза помош..
    Ама кога е во прашање бременост ти како маж ако ја сакаш својата жена не би ти било жал цела бременост со такси да оди?
    Еве за болест и така и така ама бременост е нешто за кое што си сигурен дека ќе дојде до тоа ако планирате да чувате деца..

18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.398
    Допаѓања:
    42.797
    Ако е болна нема да оди на работа, болна е неколку дена во годината, а на работа оде 6 дена во неделата.

Кои глупости се трескаат, стварно мислам дека некои се неспособни сами да се грижат

На asdas му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.448
    Допаѓања:
    33.255
    Маж ми со кола секаде ме носи :*

А јас се мислам шо ако вашиот се разболи во моментот кога вашата кола е на сервис? :D
    Сигурно ќе го оставите да цркне. :rofl:

На FlirtBerry, ArabellaStarfall и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  20. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    5.192
    Нели за циклус зборуваме кај нас не даваат слободни денови за циклус..Ако и е болна менструацијата може нема да биде способна да се фокусира на патот..

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.