Знам дека има тема за девеуши, но туку би сакала да постираме слики од истите еве за очеток од мене Спојлер Ако темата не е добра клуч
јас им кажав на моите другарки дека не сакам да бидат деверуши и облечени во исто незнам али некако не ми е убаво... премногу ми е американски филм. можеби некој ден ќе се каам али за сега така се осеќам
Па интересно е,не ми е одбивно или лошо.Воопшто не ми смета дека било Амерички обичај,и фрлањето подвезица е,па го прават и тоа.Јас сметам дека доколку нешто ви е интересно,убаво имате финансии за истотот и имате мерак зашто па да не Секако јас доколку би имала деверуши,бидејќи е моја желба не би им рекла сами да си купат фустани.Чим јас сакам,јас и ќе им купам.Сега толку работи се измодернизирани во свадбиве па и поубави од порано.
Ја би сакала да имам деверуши се разбира доколку еден ден се мажам имам 2 најдобри другарки со нив имаме као некој договор дека обавезно една со друга ќе си бидеме деверуши е се пошто имам слушнато дека две не било убаво трета деверуша би ја избрала најдобрата пријателка се разбира доколку прифати...
Многу сакам, кога ќе се мажам, да имам деверуши. Интересен амерички тренд кој полека стигнува и кај нас. Сакаммм....
Што знам, не ми се свиѓа многу идејава, посебно оние фустани во јаки бои, да ги приметиш девојкиве уште од километар. Единствено ми се допадна првата слика, каде девојките се во крем фустачиња, но различен модел. Не дречат и не упаѓаат премногу во очи, само по бојата се гледа дека се другарките
Мене многу ми се допаѓа идејава. Редно е веќе да се вметнат некои нови елементи во свадбите во Македонија. Што си е традиционално океј, ама не се на штета и некои модернистички елементи земени од останатите светски земји.
Не сум нешто воодушевена од оваа идеја, не ми се допаѓа некако, не сакам да гледам луѓе облечени во исто. А гледам дека денес сите имаат деверуши. Јас мислам дека нема да имам, деверуша ќе биде девојката на деверот, што ми е и најлогично. Иначе многу ми се допадна идејата со чевлите во разни бои, исти модели.
Незнам да кажеме 50/50 ...може да имааата исти фустани но различни чевли(во различни бои)но исти модел....
Јас знам дека деверуша е само едно девојче и тоа најблиската на невестата, како сестра или братучетка. Може да се има повеќе?
Meне ми е баш интересно ова со деверуште, немаат некоја улога ама сепак ми изгледа убаво. Јас знам дека ќе имам, веројатно најблиските другарки и да ќе ги облечам во исто, само за време на венчавањето, потоа на забавата, како ќе ми биде замислена свадбата, секоја по свој избор. Jaс нема да имам традиционална свадба, мислам нема да биде без обичаи , ама скромно и забавно испланирано, па без ова нема да иде. Точно дека е превземено од страна, ама пак доста е со нашите традиционални свадби, досадни се и монотони, вака новина
Кога би се мажела би сакала да имам деверуши зошто да не. И онака е веќе тренд во повеќето земји,па мислам дека е редно и кај нас. Инаку,јас сум малку неимформирана,ме интересира што им е функцијава на деверушиве? Каква улога имаат?
^nothing special...имаш неколку деверици и главна деверица. всушност главната деверица ги има оние неколку обврски. а ови другиве или китат на врата, седат вособа и ја чуваат невестата. тука се за фото сесијата....и така