Убава идеа. Ми се допаѓа но ако има и момци (побратими ли се викаа? ) од страна на мажот. Иначе сакам да прашам, фустаните на деверушите ги плаќа невестата или они самите? -Ако ги плаќаат самите незнам како би било. Лично мене би ми било малку непријатно да и кажам да потроши толку и толку за да изгледа на мојата свадба како јас сакам. Можеби нема, можеби планирала да си носи нешто свое или нема да и се допаѓа она што јас сум го избрала.. Немам конкретен став на оваа тема, се е ствар на договор
Не сакам униформи, а најмалку на таков настан како што е свадба! на мојата свадба нема да имам деверуши ниту пак мали невестички организирани од моја страна. Не сакам да ги ограничувам другарките што да облечат, ниту пак јас би прифатила да бидам деверуша на било која свадба. Не сакам да применувам ниту некои наши забегани обичаи, ниту пак да прифаќам некои западњачки - американски, многу ми се туѓи и неприродно ми е
дефинитивно можат да бидат мажени,претежно за деверуши се ставаат девојки кои ти се многу блиски,сестра,нај добра другарка,братучеда...,е сега ако се по стари од тебе и веќе се омажиле не значи дека неможиш да ги ставиш деверуши.барем така е во америка,"правило" е kako што реков да ти се блиски а нема врска дали се мажени или не