Готово завршена работа тогаш хахах, на вечера со 750-ка Траминче (од кое поголем дел ќе го испиеш ти, попотребно ти е) и таман. Мило ми е што можев да помогнам.
Па проблемот со алкохолот е што некогаш опушта ПРЕМНОГУ. Баш во стресни ситуации човек е склон кон поголема конзумација, после да не биде леле луѓе што направивме...
Ако си користат заштита мислам дека нема што несакано да им се случи, со оглед на тоа дека сексот е веќе планиран, а нема да биде како резултат на „пијанството“. Се си има свое и начин на кој може да се направи поубаво и попријатно.
Девојки , веќе подолго време барсв одговори на некои прашања но не успеав да најдам , а се срамам да прашам. Па вака со дечко ми сме заедно 6 месеци и веќе треба да имаме односи. Тој е искусен има одено и со постари.. Јас пред година време имав повозрасен дечко и повеќето не ме сметаат за невина а и дечко ми се сомнева бидејќи веќе подолго време ме убедува.. Читав дека на многу од вас не им течело крв првиот пат , па се плашам то да не биде случај и со мене бидејќи нема да ми верува. Ми кажа дека прво чекал да ми дојде менст. Па кога ќе ми завршело ќе сме имале однос бидејќи тогаш болката била помала .. Дали деновите имАт врска и со течењето на крв? Кои подготовки ми се потребни пред сексот? (Ззнам за хигиената , заштитата...) но ете кажете ми на што да обрнам посебно внимАние ? Исто тАка можете да споделувате и ваши искуства ќр ми бидат добредојдени . Благодарам
Како може човече мили САМО АКО СИ ОДЕЛА со некој повозрасен да не те смета за невина веќе....? -.-' И мене првиот пат не ми течеше крф И шо врска има доаѓањето на менст. со невиноста т.е со осигурката дека си невина....? Паааа...не им доаѓа само на невините....извини вака ама типов или е навистина прост или вежба за простак да биде.... Нема некои посебни подготовки за пред секс...хигиена на високо ниво и добра желба за секс П.с и место за секс И да бидам скроз во темава првиот пат повеќе ми беше од љубопитство помалку од љубов. Не жалам бидејки си поминав супер нит ме болеше нит крф ми течеше... а и да боли боли додека ти влезе
А што му е битно на дечко ти толку дали си невина или не??? И зошто мораш да му докажуваш? Ако истече крв истече, ако не - не!!! Ако на дечкото му е битно да се фали со бел крвав чаршав, тогаш таков не ти ни треба, а ако те сака, немаше ни да го интересира, ниту да е битно дали ќе истече крв или не!
Здраво. Можеби звучи глупаво но би сакала да слушнам мислење и совет околу првиот однос. Веќе подолго време јас и мојот дечко пробуваме, но болката е неиздржлива ( сме пробале и со лубрикант, но нема промени ). Беше влезен во мене неколку цм а потоа имам чувство како да не може да продолжи подлабоко, болката е преголема. п.с. Имам 19 год.
Не си слушнала грешно. Ако имаш изразени симптоми на ПМС, навистина може да боли во тој период. Барем кај мене е така најчесто, но не мора да значи. Инаку за крвта, ич не размислувај. Избриши го тоа од главата и опушти се. Не си должна никому ништо да докажуваш.
Ne e deka sum opteretena ama mi vika bi mi veruval ama sepak faktot deka sum zena mu nosel somnezi. Dodeka ne videl ne veruval.
Е не ми се верува. Ако одиш со постар готово невина си. И плус ако те сака што му мења тоа дали си невина или неееее. Па уште и да му се правдам и да му докажувам абе жими мајка, јас да сум му раскинувам и ај чао. Иначе добиеното со болката нема никаква врска.
Треба да се запрашаш со каква личност си во врска. Според мене, онака само да спомнам, па ти како сакаш. Ако уште сега вака ти збори, ќе имаш проблеми понатака.
Vo pravo ste ne vikam ne ama ete vo malo mesto ziveam i sea site so znaat deka odev so povozrasen vikaat e demek samo se guskavte... Ama luge i zborat... Samo jas znam oti nisto ne pravev so toj ama od strana ne veruva nikoj ..
Не бев сигурна кај да го поставам прашањево, па ај овде Јас и дечко ми сакаме да имаме секс, ете и јас стварно сакам он никогаш не ми ни викал нешто нити ме терал, само онака имаме отворено разговарано. Еднаш почнавме, уствари малце повеќе јас почнав Е проблемот е што јас стварно имав претерано болки. Ептен ме болеше и имав и крв многу..од тогаш не знам како ама ептен страв ми е. И знаеше дека пред тоа не сум била со никој и беше нежен, не беше груб. Ама тоа не беше ни секс што се вика, туку буквално само малце на почеток и од болка се тргнав. Што предлагате феминки, не знам дали со алкохол ќе решам нешто пробав да се опуштам тогаш ама ете ептен ме болеше, и сега ептен ми е страв. Некоја со вакви "трауми" ако била, како ви помина?
Девојко и доволно е само ти да знаеш. Ако сакаш секс со дечкоти имај затоа што сакаш и ти. А не за да му докажуваш дека си невина.
А ти за тебе живееш, или за другите??? Што е битно дали си невина или не? Мислиш тоа е некој трофеј со кој треба да те величаат дечко ти и останатите твои сограѓани??? Извини вака, ама ова е најодвратното нешто што може некој да ти го каже. Ми се гади само што ќе го прочитам... дечко ти е тежок сељак и е загревови!!!! Не сакам да навлегувам во детали што тој 'мажот' било во ред што имал претходно, па дури и на жените не требало да се верува... не знам, страшно, што да коментирам... кој кур фактор (извини на изразов) е тој да види и да верува за ТВОЈАТА невиност???? Ако си ја цениш својата невиност, цени си ја за себе, ама некој лигуш да се понаша така, и да му ја подариш невиноста со која толку се гордееш.... јас не би!!!!
Бегај подалеку од мажи кои не веруваат во жени! Зошто дозволуваш да ти се обраќа вака?!Ехх..само јас да бевќе го однесеше матната дотичниов,ти кажувам како на сестра. Дечково не те заслужува,нема доверба во тебе,не верува во твоите зборови ,не те почитува а,мислам и дека е патријахално воспитан да нема доверба ниту во една жена.Некако како да има премногу конзервативни ставови и сваќања што и не е воопшто чудно за помалите средини.. Нема што ти да му докажуваш дека си невина ниту да дозволуваш да те убедува да имате секс и да ти врши притисок.Ако не ти верува тоа си е негов проблем не твој!За тоа одлучуваш ти кога сакаш и со кого сакаш!Размисли дали вреди да бидеш интимна со него?Според мене не! Тој што те сака нема да те присилува,ќе го чека моментот кога ти ќе се чувствуваш подготвена за еден таков чин на поврзување и притоа нема да мисли дека си лажга! Мој совет ти е не брзај,се во свое време и со вистинската личност