Prv pat odnos - so ili bez kondom? Potocno samoto kinenje. Posto i ednoto i drugoto imaat negativni strani. Sto velite vie?
дефинитвно со кондом, постојат многу сексуално преносливи болести, што не даваат симптоми на присутност а прават штета, за тоа што си е сигурно сигурно си е, ем 100% си сигурна дека не си бремена, но и ке бидеш здрава. јас од лично искуство ти кажувам дека со дечко ми до скоро имавме односи само со кондом, но бидејќи сакаме да пробаме за бебе за тоа го извадивме малото гумено чудо, што и не е така лошо .
Зошто вие што имате прашања не одите на гинеколог да ви ги разјасни подобро овие работи за кондомот, анти беби пилули и друго?
Бев на гинеколог, и да ти кажам искрено, се почувствував како да разговарам со продавачката од локалната продавничка. Веројатно не ми се погоди жената... Инаку фала на другите за одговорот, ми беше повеќе прашањево пошто некако изгледа како потешко со кондом, ама можеби и грешам, па затоа си прашувам поискусни.
dali kje boli prviot pat bi sakala da imam odnosi so decko mi ideme podolg period ama sekoj pat koga kje probame, me boli mnogu i se otkazuvam. mi teba nekoj sovet vo vrska so toa, vo koja poza e najbezbolno ... pozz
Безболно мислам дека не може да биде ама сепак постојат начини за да се ублажи болката т. е. болката да биде слатка. Кога има љубов ништо не е страшно треба само да се отпуштите нема безболна поза. Како за првпат мислам дека најдобро е тој да е врз тебе, изгасенете ги светлата за да се отпуштите, пуштете си тивка музика, затвори ги очите и препушти и се на љубовта. За да биде побезболно може да користите лубрикант, доколку не можеш доволнод а се навлажниш и отпуштиш. поздравче се најубаво па ќе ни кажеш како било.
Бакнувајте се и само полека без паника.Препуштете се на моментот не мислете леле што треба следно.И секако само со заштита!
Читав овде дека некои имале многу крв по првиот однос, некои помалку. Ме интересира, кога велите „многу“, дали тоа би наполнило влошка-две...повеќе?? И колку дена трае потоа? Дали има крв и вториот пат?
Kaj секој е различно. Кај мене имаше доста, другарка ми имала само 1-2 капки. Јас и вториот и третиот пат имав, таа не. Не знам дали би наполнила влошка со таа крв, ама имаше една локвичка со дијаметар од 10ина цм под мене.
Јас искрено нез за некој што имале толку обилно. Јас имав 2-3 капки некои имаат повеќе но не се плаши најчесто не е толку обилно дури не се ни приметува, али кај секој е индувидуално.
Женски искрено јас имам многу прашања околу ова... Со дечко ми сме заедно подолго време, т.е околу 10ипол месеци и неколку пати дошло до тоа ама јас неможам, не е дека несакам или дека не му верувам ама многу ми е страв а и срам.. Незнам зошто, неможам да го опишам тоа чувство. Страв ми е од тоа дека ќе ме боли многу, дека нема да биде тоа тоа, дека ќе се разочара од мене ( затоа што он е веќе искусен )..... Незнам, како да се опуштам, првично се плашам самата од себе, дека и сама ќе се разочаран а и него. А, да и сакав да прашам за анти-беби пилулите дејствуваат САМО ако ги пиеш предходно подолго време ( пример барем една недела континуирано) или дејствуваат и ако си почнал со пиење предходниот ден? Поздрави
Ако сеуште постои страв во тебе да го направиш тоа, јас мислам дека треба да почекаш уште некое време, можеби едноставно сеуште не си подготвена за тој "чин".А и не гледам зашто би се разочарала сама од себе а и тој од тебе.Тоа ќе ти биде прв пат и дечко ти сигурно е свесен дека ти немаш никакви искуства на тоа поле.Сепак размисли си убаво. Што се однесува за анти-беби пилулите најдобро ќе ти биде да се консултираш со стручно лице за нивна примена.
Еј зошто претеруваш со тие зборови, туршија, ова она?Нејзино право. А тие што се сексаат на 13 год, уште ни телото не им е развиено како што треба. Девојчето си прашува, ако имаш совет, пиши. Јас знам жена што на 30 се омажи девица, и тоа беше пред некоја година, е сега си живее нормално, брак, дете. Аман ти како што збориш девојчето ке го пратаиш во манастир.
Така де се нафрлија , девојчево ќе помисли дека не е во ред. Кога сака и со кого сака, тоа си е нејзино. Секој си знае за себе.
Леле абе зошто го навредуваш девојчево?Тие твои предрасуди задржи ги за себе. Убаво кажа дека на прво место и бил факултетот.
Женски нова сум на форумов.. имам 16год сега на 24мај правам 17 дечко ми има 18год и во врска сме речиси 11месеци, но имаме мал проблем.. јас сум невина почнавме да правиме муабет во врска со првиот секс но мене многу ми е страв ми рече не те присилувам ќе те чекам кога ќе бидеш подготвена, но вчера веќе по 3пат обидување да "влезе" никако да се случи. ме праша сигурна ли си јас реков да, почна но ова не е болка што се трпи дури почнав да плачам ( очекувам секакви коментари ) престанавме и после пак се обидовме но нејќе јас се противев после бидејќи многу ме болеше а он беше нежен пополека дури се испоти.. го намачив али залудно.. сите пози ги пробавме хааха, наеднаш кога го бутна јас осетив голема болка а крв немаше и не влезе цел речиси ич, денес гледам едно дупче доле дали тоа значи дека сум скината.. иначе ми рече кога ќе сакам јас да пробаме пак но мене тоа не ми паѓа на памет и првиот секс дали треба да биде со заштита или без ?? .. ве молам за помош ! и дали кај сите тече крв ?? фала однапред
Прво полека и смирено ,значи и да нема крв големи се шансите да те скинал , сигурно од прва нема да навлезе којзнае колку , сепак е прв пат , можно е да си скината чим викаш дека има дупче . И да користи заштита , штити и од бременост и од болести . И не мора да значи дека кај сите има крв , кај некои има кај некои нема.Со време ќе се опуштиш и сама ќе посакаш да имаш односи и нормално ќе ти биде убаво
Фала многуу.. но заборавив и да напоменам дека ме болеше доле но болката исчезна сега, јас му кажав за ова но тој вика неверувам дека те скинав.. уфф коа ќе помислам на болката не би го правела тоа, премногу ме болеше..