1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Девица со прашања околу првиот секс

Дискусија во 'Секс' започната од MarilynMonroe, 26 октомври 2010.

1. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340
    Ќе излезат кинезчиња од твоето дупе :?: Не ми се верува дека уште си невина :wasntme:

2. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Ах девојче јас на 14 години си играв со кукли и куку-миженка,а ти мислиш да имаш секс,па уште и анален :x :x.Свести се ,размисли прво убаво,па после направи го тој чекор, не дај боже некој ден да се каеш поради тоа.Ум во глава :fubar: ,информирај се прво на таа тема се, па после ако веќе си одлучна на тој чекор и ако толку сакаш ние не можиме да те спречиме и ако веќе имаш односи ве молам користете кондом бидејќи ако пишуваш на тема дали сум бремена по некое време, ќе се сетиш на нашите совети, но може да е доцна.Ах деца, зошто пред време сакате да пораснете :x :x

3. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.170
    prv pat

ve molam kazete mi se za prviot seksualen odnos imam 17 god spremna sum no mi e strav od bolka.

4. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    418
    prv pat

Нема зошто да се плашиш, тоа е преубав чин ако е со некој што го сакаш. Многу е важно да бидеш опуштена, да го сакаш тоа. Твојот парнер треба да има разбирање и да биде нежен. Се друго само ќе си се намести. Уживај и обавезно да се заштитите! :D

5. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.901
    prv pat

Штом ти е страв, не си спремна ;)

6. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    243
    prv pat

Види ја ти неа ем сакаш да се сек*аш ем ти е страв од болка не е ништо страшно ќе се опуштиш и нема што да ти биде страв. Можеби нема да те боли воопшто види пробај мора еднаш да поминеш и низ тоа. И не кревај паника за џабе, ако толку сакаш впушти се а ако си приморана ти вршат притисок а ти се чуствуваш уште неподготвена тогаш не брзај никаде!

7. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    prv pat

Штом прашуваш на форумов, не си спремна.

8. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    418
    prv pat

Не се сложувам дека ако се плаши и бара мислење од поискусни дека не е спремна. На сите ни било страв пред првиот пат, колку и да сме биле спремни и да сме го сакале партнерот.
    Впрочем така е и за други нови искуства во животот (не сите), посебно што ова може (а и не мора) да вклучува телесна болка.

9. stefani3

stefani3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    13
    Здраво девојки,

спремна сум да имам секс со дечко ми што го сакам и он мене ме сака. ова би ми било прв пат,и не сум многу искусна, па сакам да го прашам следново:
    - Каде е најубаво да се има секс за прв пат? дали кај дечко ми дома или пак во хотел(иако ова малце грдо ми звучи)?
    - Што ако одлучиме да одиме кај него дома, а неговите се дома?
    -УБаво ли е да преспијам кај дечко ми и да не дојде тоа како една убава вечер, или пак да си се вратам дома како од искачање?

фала однапред :)

10. OPAAAAAAA

OPAAAAAAA Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    JAS DA TI POMOGNAM SO ODGOVOR

11. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Истово ова прашање го имаше и во друга тема сигурна сум, и имаа дадено одговори горумџиките, така да расчепкај низ форумов...

12. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24

Според мене гледај само да ти е удобно, значи на кревет, ете кај него дома можете само подобро ако нема никој кој да слуша сепак прв пат е може да е болно, а и поопуштени и на раат ке бидете. И да, остани да спиеш кај него, таа вечер до крај да биде посебна, сте направиле убава работа што повеке ке ве зближи па зашто да не бидете заедно цела вечер, да уживате еден покрај друг и да се опсипувате со нежности. ;)

13. MorgaNa

MorgaNa Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    11
    Значи вака..месец дена како имам дечко..постар е од мене и малце напиња за секс..22 год има..јас 18..
    не е проблем кога би имале секс..јас ке изберам кога...знае дека не сум имала односи..
    но пред некоја година..имав несреќа со велосипед и искрварив малку доле...значи тоа било поодамна..
    ме болееше..тогаш ништо не сум разбирала...после толку време се чудам дали сеуште постои хименот и толку многу сакам да се осети првиот секс, да осети дека ме кине и крв да тече..незнам..
    не ме праќајте на гинеколог..понекогаш си мислам да му дадам кога ке имам добиено на почеток па да не се примети многу а да има и крв..помагајте !! можеби глупо звучи но овој проблем ме мачи подолго време.. :( страв ми е да не каже ти ме лажеше не си невина, скината си , и да е остави или да изгуби доверба...што да правам..незнам што е со мене ?

14. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340

Не треба воопшто да ти преставува некој си хендикеп ова што го пишуваш. Како за првпат сигурно малку потешко ќе ви оди сексот ама не верувам дека до толку ќе почувствува како го кине хименот (нека се произнесе и некое машко од искуство :) ).
    Друга работа, можеби си прокрварела тогаш затоа што си повредила матка, јајник а не дека си скината. За да си се скинала при несреќата...
    сигурно не си се наденала на некоја шипка :$ :D глуп муабет :$
    :$ . Убаво би било да си тогаш отишла на гинеколог чисто на едно ехо за да знаеш дека е се во ред а не дека ќе прашуваш дали ти е тука хименот или не, во тоа нема ништо срамно а и чисто поради твоја сигурност.
    Без разлика на сето ова, можеби имаш еластичен химен и нема течење на крв при прв секс и тогаш штоправиме?!?!. Ако не знае дечко ти, информирај го.
    Глупо е да му докажуваш дека си невина ако тој не ти верува. Што, ако те скине ќе те жени одма, абе ајде во кој век живее и обратно ако ти така размислуваш и нека е прв и сето тоа, ама ако не бива неможеш да бидеш роб на една врска цел живот само затоа што тој те скинал.
    Извади тие стереотипи од глава и уживај во љубовта ;)

15. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Вака женска:

Прво, дури и да е скинат или повреден хименот, сепак долу е тесно и ќе се осеќа дека си невина. Ако тој е искусен, сигурно ќе примети, но ако е некое дете (а, во твојов случај изгледа е) може и да е скроз неиформиран и да нема појма.

Второ, ако вистински те сака, убаво ќе му објасниш што се случило порано и да очекува дека може нема да има крв или ќе има премалку.

Трето, овој зборов `напиња` ми боди очи. Никое машко не смее да напиња и да врши никаков притисок врз девојката. Кога ти ќе бидеш спремна, тогаш направи го. За да не зажалиш утре !!!

16. suzan-33

suzan-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    13
    Девојче не се оптеретувај со тоа дали ќе крвариш или не, има девојќи кои воопшто немаат крв при првиот сексуален однос. Направи го тоа ти кога ќе осетиш дека сакаш можеш, не да се владееш спрема неговите потреби и желби.

17. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    7.832
    Прво мислам дека е кратко време како одете за да имате секс.За еден месец и да си 24/7 со него не можеш да му го научиш карактерот,е ако го вистински сакаш и си спремна тоа е веќе друга ситуација, а не треба да му дадеш оти те напиња да се сексате.А ако те искористи и те откачи што ќе биде ќе си ја лупаш главата од ѕид запомни после е*ање нема каење.Не е работата само да се изгуби невиноста, не дека си мала ама ти си знаеш.
    А за тоа да ја осетиш болката некако ми е чудно оти повеќето од девојчињата кои се девици токму се плашатат од таа болка, мислам дека повеќе се плашиш дека одкако ќе имате односи твојот дечко нема да ти верува дека си била невина отколку желбата за болен и крвав прв сексуален однос.Ако ти е за болката ќе ти кажам од мое лично искуство ќе ја имаш оти е тесно бидејќи не си имала претходно односи,е за крвта не знам јас ја немав и јас го загубив хименот како мала кога паднав врз нокшир.
    Размисли во кое време живееш да не треба да имаш и бел чаршав за да потече крв за да се докаже дека ти е прв и дека го сакаш и дека си му верна? Па 21 век сме ако не си невина и ако те сака ВИСТИНСКИ не ли треба да е со тебе?A да те прашам иако мислам го знам одговотот:Дали е тој невин?
    Е сега прашање дали ти ќе го сакаш оти тој одел со други и како тој ќе ти ја докаже љубовта и верноста кон тебе?Исти правила важат и за обете страни.Не си подредена во однос на него па да треба да докажуваш.
    Значи прашањето околу тоа дали ти е прв и вреноста не се проблем.Ако те сака и го сакаш ќе имате разбирање и доверба да си верувате на збор,а не само на докази.А ако мислиш дека ќе се сомнева на твојот збор и дека му требат докази тогаш не ти треба таков |( .

18. anetalove

anetalove Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    glupavo e da mu dokazuvas na nekoj deka samo nego go sakas i deka nemas so nikoj nisto napraveno toja ako te saka ke te saka takva kakva sto si ic da ne mu se sekiras.odluci i pisi ni sto napravi poz

19. anetalove

anetalove Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    i nemoj da dozvolis da te komaanduv i da ti kazuva daloi ke pravis nes ili ne i ako ne se custvuvas spremna a toj navaluva togas klocata vgaz i neka kulira na druga neka mu dosadva.i nemmoj ako ne si sigurna deka ke te svati ako mu kazis sto ti se slucilo nemoj da kazuvas da ne te povredii so nekoj zbor i ke ti bidi potesko.nemoj da mu dozvoluvas da si igra so tebe

20. MorgaNa

MorgaNa Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    11
    Секако дека е рано да му дадам , знам дека му значам..кога ке бидам сигурна дека ме сака ке се случи тоа...тој имаше врска 2 и пол години и уште некои такви врски пократки..
    Во дилема сум дали да одам на гинеколог..
    Единствено што сакам е да осеќа дека ме кине и да знае дека сум невина...а ако го немам хименот и не потеече крв логично е што ке си помисли..
    а и ако прв однос ми е со кондом..и лизне одма , воопшто нема да се примети , а плус и ако немам химен...ке мисли дека не сум невина..
    значи може глупо звучи ама ке полудам.. :( :( :(