1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Девојката на командантот (Пам Џеноф)

Дискусија во 'Книги' започната од buba4e89, 21 септември 2014.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Септември 1933. Светот на 19годишната Еврејка Ема Бау и се испревртува преку ноќ кога Германија ја окупира Полска. И,по само шест седмици брак,нејзиниот сопруг Јаков,член на Движењето на отпорот,е принуден да напушти.
    Бегајќи од гетото, Ема присвојува нов,христијански идентитет и наоѓа работа во штабот на нацистите. Како секретарка на харизматичниот командант Рихвалдер. Ема се заветува дека по секоја цена ќе ја искористи својата единствена позиција за да собере информации за отпорот.

Видов дека има и други теми за оваа авторка, но немаше за оваа книга.
    Тек почнав да ја читам, ме привлече насловот и ме заинтригнира самата книга. Ги немам прочитано другите делови. Па кои се вашите импресии, негативни и позитивни впечатоци за оваа книга?

2. Eoo

Eoo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    198
    Сега ја завршив знам малце каснам ама... Книгата многу е убава, начинот на кој е обработен ликот на Крисја и Ема ми се свиѓа.
    Иако можам да кажам дека се разочарав од крајот Крисја не требаше да умре, Марта ја притворија, но и покрај се Ема пак успеа да се извлече. Се остана, недоречено, недовршено. Што ќе направи Јаков кога ќе дознае за нејзината врска со Командантот? Дали ќе го прифати нејзиното дете? Што ќе се случи со татко и т.е дали ќе умре во гетото? Да не знаеш дали има 2 дел?

3. Alidar

Alidar Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    многу убава и читлива