1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Девојка со пореметување (Girl Interrupted) [1999]

Дискусија во 'Филмови' започната од Vikica.cuci, 21 април 2012.

1. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.290
    Драма која никој нема да го остави рамнодушен.Потресна приказна за младата Сузан(Њиона Рајдер) која е приморана од своите родители да престојува во ментална институција после нејзиниот обид за самоубиство.Таму таа се спријателува со многу девојки, но најмногу со Лиса(Анџелина Џоли) која е и најпроблематичната девојка од сите.Предобар филм кој има освоено Оскар за најдобра спротивна женска улога(Анџелина Џоли).Какви се вашите импресии од филмов, и дали го иамте гледано?

Прикачени фајлови:

На SimonLimon му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Salfetka

Salfetka Нов член

Се зачлени на:
    8 април 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Девојка со пореметување(Girl Interrupted)[1999]

Незнам зошто сеуште нема никаков коментар за филмов?Едноставно прекрасен филм кој го изгледав во еден здив.Прекрасна приказна и прекрасна глума.Го препорачувам на сите што го немаат погледнато!!!

3. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    234
    Не го имам гледано, се мислам дали да го гледам. Сакам психолошки филмчиња, ама после некои знам да западнам и во депресија..Толку ли е тежок?

4. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    991
    Филмот е предобар. Тежок е за тежок ама е must-see, една промашена улога нема.

На The.Complicated му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SimonLimon

SimonLimon Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Ауффф филмов ми остави предобар впечаток.Еден од најдобрите филмови кои сум ги гледал.Анџелина треба почесто да игра вакви улоги и лежат едноставно :) и незнам зошто никој не коментира за филмов на никој му нема оставено впечаток како на мене? :?:

6. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    620
    го имам гледано некој 3,4 пати и би го гледала пак.Анџелика предоБро ја глуми Лиса ,а и добра тематика се обработува мислам дека многу девојки можат да се пронајдат во ликот на Сузан ,после престојот во килиниката и дешавките кои ке ги види и доживее ке научи многу по другачије да гледа на животот ...

7. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.989
    Сум го изгледала филмот и психологијата во него ми остави голем впечаток Двете актерки го донесоа филмот на вистински начин и го доловија неговото дејство.Прекрасен филм исполнет со премногу чувства кои ме натера да се замислам за животот и за тоа дека ние командуваме со него,а не тој со нас

На Cataleya му/ѝ се допаѓа ова.
  8. blaa

blaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    377
    Гледам многу филмови, па ретко кога некој филм ми остава некој посебен впечаток. Така и филмов ми изгледаше помалку интересен, ама ко го изгледав ми остави многу подобар впечаток од колку шо очекував. Прејак филм, еден од најдобрите шо сум ги гледала до сега. :clap:

Препорачувам :up:

9. icona.pop

icona.pop Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    26
    Еден од најдобрите филмови на Џоли. Предобра приказна.

10. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    258
    Одличен филм,а Анџелина е ѕверка... :clap:

11. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.354
    Многу добар филм.
    Макар што јас го гледав во време кога бев психички на лошо место...
    И иако ме вознемири, сепак после гледањето на филмот поинаку гледав на животот.
    Всушност точно е дека од моментот кога ќе го доприш самото дно, единствениот пат е нагоре!

Прикачени фајлови: