Девојките Гилмор (Gilmore Girls) [2000-2007]

Discussion in 'Серии и емисии' started by LitttleRNBPrincess, Aug 16, 2018.

1. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Девојките Гилмор (Gilmore girls) е американска телевизиска серија создадена од Ејми Шерман - Паладино, со Лорен Грем и Алексис Бледел во главните улоги. Серијата оригинално се емитуваше на каналот Ворнер Брос од 5 октомври 2000 година до 15 мај 2007, комплетирајќи седум сезони.
    Сега ја има на Netflix.

Девојките Гилмор е приказна за самохраната мајка Лорелај Гилмор и нејзината ќерка Рори, кои живеат во фиктивниот град Старс Холоу во Конектикат. Во серијата се обработуваат семејни и пријателски теми, како и генерациски јаз и социјални класи. Дијалозите во серијата имаат многу брзо темпо. Во нив често се спомнуваат детали од поп-културата, политиката и високата класа, кои најдобро се манифестираат со тешкиот однос на Лорелај и нејзините родители, кои се од висока класа.

p184655_b_v8_ab.jpg

2. BlackNight

BlackNight Популарен член

Леле, ме потсети колку си ги сакав!!! Искрено, пак би ја гледала серијава, преубава ми е, лесна, а не лигава, ме разведрува и ми е толку забавна. Ах, кај не ја репризираат пак, не ми е лезет на компјутер да гледам, а мислам немам опција за You tube на ТВ. Оние fox life цел живот ми ги репризираат Очајнине и Сексот и градот по милионити пат, подобри ми се овие. Баш ми фали нешто вакво, постаро, заедно со Седмо небо или Пат за Авонли...:sun:

3. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

даа ја сега почнав да ја гледам, кога читам дека доста ја гледаа не ми фати око толку и се решив да ја гледам и стварно интересна е и ми се допаѓа врската помеѓу нив две.

BlackNight likes this.
  4. Bzaubzz.xy

Bzaubzz.xy Истакнат член

Планирам да ја гледам

5. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Омилена серија ми е, два пати ја имам изгледано. :)

6. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Една од моите омилени:l: Штета што нема продолжение ..

LitttleRNBPrincess likes this.
  7. teonaswanderlust

teonaswanderlust Истакнат член

Сега само што ја прегледувам по којзнае кој пат :$ ептен ми е убава лесна, а сепак не е лигава ниту пак клише. Искрено продолжението A Year in a Life ме разочара мене, но 7те сезони се одлични.

VedaG10 likes this.
  8. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

На серијава и дојде ред со Нетфликс, зошто и покрај доста ограничениов избор кај нас, ми се допадна дека имаат некои вакви стари серии.

Ја почнав сосем рандом, не ја знаев воопшто, и ми дојде како гушка. Толку е топла и лесна. Целата врска помеѓу Рори и Лорелај, од давањето на името на Рори до нивните ритуали на гледање глупости и јадење џанк фуд, до бескрајните кафиња. Year in Life ми ја подрасипа малку, ама навикнав веќе еден куп серии со расипани краеви. Јас, носталгичаров, чекам да одмине некое време да ја подзаборавам, па да си ја почнам пак.

9. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Само да ви кажам, Лорелаи игра во една друга серија, исто мноогу убава и потсеќа на Gilmore Girls. Parenthood се вика, ја има на Нетфликс, ја изгледав пред некој месец. :)

VedaG10 likes this.
  10. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Ќе ја симнам да ја гледам сега ;)

11. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Navistina ubava serija, no kako da me krshi neshto odvnatre dodeka ja gledam, nez. Times have changed.

12. plava.90

plava.90 Истакнат член

дали некој јагледа серијава на мтв пошо некако многу скокнаа епизоди ...или јас сум грешка

13. BlackNight

BlackNight Популарен член

Уште ја даваат? Нели имаше прекин?

14. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Сум до 5та сезона и ми Лорелај ми е некако пре-антипатичен лик, не знам никако не можам да ја дефинирам. Во последно време се понаша ептен наивно и некако многу брзо рипа од врска во врска. Едноставно меѓу неа и Лук нема некоја хемија, многу се механички. Суки некогаш на моменти е доста иритантна. Рори ми е океј лик. Дин е многу упропастен, улогата на Џес беше катастрофа...
    Дали некој ја гледа серијава? :wasntme:
    @sweet-cherry ?

15. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Охоо многу пред мене си. Јас сум на почеток од трета сезона, и мене Лорелаи почна да ми оди на живци. Најубав пар до сеа ми беа со Макс, со Лук ме нервираат. И Рори ме нервира исто, многу pick me girl e :D Ама интересна ми е за навечер една две епизоди пред спиење да пуштам.

GirlRose likes this.
  16. Beautyyou

Beautyyou Активен член

Една од омилените серии, изгледана ми е два пати. Ме потсетува на убави денови. :inlove:

17. MG3

MG3 Популарен член

Јас за првпат сега ја гледам и баш ми е интересна. Ептен на почеток сум, 5 епизоди само изгледав до сега. Слушнав некои коментари од другарки шо ја имаат гледано серијава дека ликот на Рори ги нервирал баш, мене па до сега Рори воопшто, ама затоа Лорелаи ми е баш иритантна на моменти, ќе видиме за понатаму. :D

BlackNight likes this.
  18. nene88

nene88 Популарен член

Една од моите топ три серии :) не знам колку пати ја имам изгледано, и знам дека ќе ја гледам уште сто пати. Некој погоре спомна дека нема продолжение - има. A year in the life. За продолжениево има многу поделени мислења, но мене ми се допадна многу.

BlackNight likes this.