Форумџика на годината

Девојчиња кои "си го бараат".

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од AnaKlarc, 10 септември 2016.

1. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    156
    Често ја слушаме оваа фраза за некој девојчиња, кога оправдано кога не. Дали вие сте се сретнале со некој ваков случај каде девојчиња малолетни или не провоцираат намерно, се пуштаат на постари или прават некој нешта што на вас на крај памет не ви доаѓаат?
    пр. Јас немам нешто да наведам некој случај кој ретко се случува туку секојдневно. Еве моја школска ја приметив скорото си ја спушта блузата а со рацете си ги поткрева градите и се слика.

Се извинувам ако веќе има ваква тема.

2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.791
    Ги има со лопата да ги ринеш. Ај некои имаат големи гради и им се познаваат на сликите на фб или инстаграм што ги редат, ама намерно да се пучи и газот да си го слика... е тоа веќе е навистина ,,си го бара''. Значи селфи пред огледало, свртена со газот, да се види колку и е голем (некои кичмата ќе си ја искршат за да им излезе демек голем).
    Ај тие, ами оние па во реалноста што се упикуваат на постари...или на женети или на зафатени мажи.
    Некои повеќе се голи отколку облечени а после се чудат зошто машките не ги сфаќаат озбилно и ги сакаат само за провод.

На Luna91, ♡BuBaLe♡, Sashko1992 и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Dabria

Dabria Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.225
    Како и да се сликаат, што и да прават, никогаш не би го искоритила терминот „си го бараат’’. Токму заради тоа што е користен да ги оправдува луѓето кои силуваат и малтретираат.
    Што ли си бараат, се прашувам? (facepalm)
    Нејзина работа е како ќе се слика, како ќе се облекува и дали ќе провоцира. Нејзино тело, нејзин живот.
    Па дури и да се додворува на женети мажи - ако нешто меѓу нив се случи само половина од вината е нејзина.

На Trxmx, AnastasiaWinter, calliope и 39 други им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.491
    Како и да се сликаат, како и да се облекуваат, треба да си болен да посегниш по некој кој јасно ќе ти кажи „не“ и да, секој кој со оваа изрека дозволува силување ... ноу комент. Таму нека ви е, сепак никој не си знајме шо не чека.

На kim.k, angelche16, Sanjichka007 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Не, ниедна девојка не „си го бара“!!! Аман (facepalm)

На GirlLove, Згодно Момче, Summerlover и 33 други им се допаѓа ова.
  6. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Si go balaat macolot i kje si go dobiat ako e raspolozhen macolot a najchesto ima eden ton napalenkovci sho i gs bi dale za da i go dadat na devojcheto koe si go bara svoeto taka da mozhat da si se najdat.
    Mene iskreno takvi attention whores ne mi trebaat vo zhivotot....

P.S: VNIMANIE si baraat , sve drugo e sporedno. ;)

На eloves и fallenangel им се допаѓа ова.
  7. Dabria

Dabria Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.225
    А тие напаленковци не си го бараат? :)

На GirlLove, EminemsGirl, ku4ence и 4 други им се допаѓа ова.
  8. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Па си го бараат со тоа што знаат дека машките кај нас се толкави сељаци и одма ќе им се пуштаат, знаат дека машките тоа чекаат да видат некоја таква. Си го бараат затоа што кога некој таков ќе им се пушта, тие не го одбиваат туку ја продолжуваат играта, тоа колку што знам е свесно барање. Нема ништо да им се случи ако се сликаат нормално.

На Pamela Daisy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779

Ti vikam i zadnikot bi si go dale na veresia za da se najdat na pol pat.
    Sega doagjame do diskutabilen moment: mozhebi samo vo nivnata glava e toa taka.
    Kako i da e mnogu poochigledno e koga devojka ja ima raskopchano koshulata nego mashko. :)

10. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.710
    Од фразава и фактот дека се ближи 2017, а истата уште се употребува - коса на глава ми се крева искрено. (facepalm)
    Едно е да не оправдуваш за твои принципи недолично облекување/однесување (посебно за особи на пониска малолетна возраст), а сосема друго е заостанатово размислување и згрозувачките оправдувања со било што на такви изопачени намери.
    Не постојат девојчиња што „си го бараат“ она на што се алудира со простиве ставови!

На Згодно Момче, MayDiamonds, ku4ence и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    Шо сами си бараат ? Пенис? Ќотек ? Силување ? Доста веќе бе луѓе..Воа ме потсетува на тоа;ја силуваа оти носеше штикли/минич.
    А и каква е ваа дискриминација мажот да може да "провоцира" жената не ?

На GirlLove, Samomarija.056, EminemsGirl и 18 други им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.491
    И никој не вели „глупи дечки, прат се и сешто на девојчињата“, туку си се помирваме дека се сељаци и место они да не се такви, другите нека се менваат. (y) |(

На ku4ence, blueeparadise, Ketchup и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.923
    Постојат и тоа како. Не знам зошто алудираш на силување, јас колку што разбрав се збори за девојки и жени кои вистина си бараат, само не со зборови туку со гестови, исто и облеката ја користат да привлечат машко за секс. Претпоставувам темата не е отворена за болни умови кои силуваат девојки оти кратко носеле, туку за начинот на кој некои од нив го добиваат тоа што го сакаат. Или јас сум разбрала погрешно?

На Luna91, donna.17, Offspring и 5 други им се допаѓа ова.
  14. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Значи според тебе некоја која е излезена скоро гола и кога ќе дојде некој да и се пушта, а таа не го одбива, значи дека не си го бара? Никој не збори за тоа дека треба да се силуваат сите што носат кратко, туку тие што носат кратко не им смета кога некој ќе им се пушта, ќе ги фаќа и слично, или со други зборови, си го бараат.

На Sashko1992, Bitter-Sweet, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
  16. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Postojat!!!!

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Kolku shto znam, koga velime deka nekoj si go baral, znachi deka mu se sluchilo neshto losho ili neprijatno kako posledica na negova postapka. Si go baram, ako pochnam da napagjam random lugje so boksovi, shamari i kloci.
    Mnogu e prosto koga ja povrzuvate frazata so seks.

Последна измена: 10 септември 2016
    На Priroden, crimson, Bitter-Sweet и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.625
    21 век, женски форум, оторање тема од страна на жена :

Девојчиња кои си го бараат !!!

Инаку, целосната реченица гласи ,, Девојчиња кои си го бараат курот ,,.

Епа ,за да не се чуствувате виновни ако некој некогаш ве силува оти сте носеле минич ( оти автоматски си го барате ), а вие всушност барате само внимание, било какво и да е, еве вака...

Барање на курот се искажува преку изразите ,, Дај ми го,, , ,, Имај секс со мене ,, , ако му го зграбиш, ако почнеш да му се облакаш и да се трљаш од него...

А ако се сликаш или шеташ напрчена, полугола, гола, или пак многу флертуваш, значи сакаш внимание, ама не и кур од СИТЕ , туку од поединец...Ама затоа ако некој те силува, ќе рече дека се чуствувал сексуално возбуден од тебе, тоа е твоја грешка , си го испровоцирала некако, што не си излегла у була, значи си го бараш...

И да, само мажот смее да има сексуални нагони, а жената си го бара...Сепак, она е само жива кукла на дување, за тој да си прави мерак на долниот...

И да, жените на Балканов си го бараат...целиот општествен напредок назад, оти само со понижување на други жени, и понижување од мажите, се чуствуваат вредни...Жално.

На Nikinena, Trxmx, Valentina.Vaki и 28 други им се допаѓа ова.
  19. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
  20. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Ај кажи ми што сака некоја која не го одбива некојси кој дошол да ја ќари за една ноќ само затоа што е гола? Сака шах да игра или сака секс да има со него па затоа не го одбива?
    Гледам иначе низ Швајцарија и Германија жените голи шетаат дека напредни се. Не викам дека не сме заостанати на Балканов, ама такво шетање е непристојно верувала или не па дури и за жените од запад. Ние немаме срам, затоа така шетаат, е сега прашањето е дали некоја која не дава отпор на некој напален си го бара?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.