Девојчиња кои "си го бараат".

Discussion in 'Општи дискусии' started by AnaKlarc, Sep 10, 2016.

1. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

2. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Ако се мисли на барање внимание, тогаш да, има такви. А ако се мисли на непосакуван секс или силување - не, нема.

blackwave, sparklie, ku4ence and 14 others like this.
  3. Jasta

Jasta Активен член

4. ivory

ivory Истакнат член

Пази ситуација. Оди во дискотека женска "облечена" доле минич, горе некое крпче колку да не биде ко од мајка родена. Бара внимание, сака да ја гледаат и да биде видена, во ред. Е сега, поминува ноќта и кон неа доаѓа некој напален кој ја гледал долго време, бидејќи нели таа сакала да биде видена. И доаѓа мангупов напален, и почнува да ја замара со вулгарни комплименти, да ја части, почнуваат да играат заедно, на крај он ја поканува кај него за да имаат секс и таа прифаќа.
    Зошто таа ако бара само внимание не го прекинала уште кога дошол? Тука доаѓаме до заклучок дека девојката излегла со намера да има секс и не и е битно со кого.

Постојат и оние кои одат така голи но немаат секс со никого, што значи не бараат ништо.

Исто така постојат и оние кои се облечени пристојно, и на нив не им може никој ништо. Бидејќи at the end of the day таквото облекување со миничи е непристојно.

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Зошто со силување го поврзавте насловов?

6. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Темава:|:x:headbang::headbang:
    Ако темава е за силување - Значи никој не оправдува девојчиња од 14 години да се разголуваат, но ако некој бил "испровоциран", од нејзиниот начин на облекување е само негова вина што не знае да се прибере и без совест би оставил некому таква траума, зошто таквите и жена во бурка ќе ги испровоцира.
    Имав пишано и во друга тема ваква ситуација: Навечер касно шета некоја девојка разголена во деколте и минич по некоја темна уличка. Поминува еден човек кој ја приметува како е облечена, но си го продолжува патот. Поминува и друг кој бил такозвано испровоциран и и се нафрла, а таа вели НЕ.
    Кој од овие двајцав е крив а кој нормален, може да ми кажете? Зошто читајќи ги вашиве мислења повеќе овој првиов ми изгледа ненормален, што не бил "ипровоциран". :^)|(

7. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Не се разбравме убаво, одма почна да се меша оваа со силувањето и се остало. За тоа си има посебна тема, а оваа тема нема никаква допирна точка со тоа што некој си бараат да бидат силувани, бидејќи никој сам не си бара да е силуван.
    Темата беше за недоличните постапки на многу девојки кои ги гледаме секој момент низ град и др институции.

Bitter-Sweet likes this.
  8. Jasta

Jasta Активен член

Нема врска со силување, али како и да е, зборот провокација или си го бара не треба да постои. Начинот на облекување не бара. Онаа која си бара, ќе си го добие, онаа која не си бара нема да си добие. Дали се во бурка или минич, битно е во глава шо имаат и што наумиле.

9. ivory

ivory Истакнат член

Затоа што се паметни.

10. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Ако веќе кажуваш за недолични постапки, тогаш посочи кои се. А и ти во првото твое мислење си навела дека постоеле девојчиња што им се пуштаат на постари или се сликаат разголени. Всушност што во темава сакаш да кажеш дека "си бараат"?

Someonespecial and Nausicaa like this.
  11. Lella

Lella Форумски идол

Не ми се верува, колку да се пикало нос во туѓи работи.
    Што ви е вам гајле која како ќе се облекла, како ќе се сликала, колку била разголена. Нејзин живот, нејзини одлуки, може да оди каде сака и со кого сака и вие воопшто да немате право да судите од страна.
    И да ,,си го барала", што и да е тоа што си го барала, ако си го нашла, супер за неа, а ако вам не ви одговара, тоа е само ваш проблем.

За rape culture не сакам да почнам, бидејќи не е темава за ова, барем се надевам дека не е.

Lolo5, blackwave, ku4ence and 11 others like this.
  12. baba Rada

baba Rada Популарен член

Па не е баш така, ако сакаат стриптизети да бидат нека одат ва стриптиз бар, а на улица се знае како треба да се оди:) Претерааааааааааааааааааааа :devil::devil:

13. fallenangel

fallenangel Популарен член

Твоите очи шараа па сами си го бараа:drunk::lol::music: Корпичка, шарала сама си го барала(poolparty):music:
    Се надевам ќе ми опростат Драган и Владо за миксов, сум решила да компонирам.:emo:

Има една поговорка ако кучката не мавне со опашката кучето нема да појде кај неа!
    Се е до начинот на кој се носи облеката но и до тоа какви луѓе ја опкружуваат, се мисли на прости нормално кои девојките ги гледаат само како парче месо, бут, гради и толку.
    Има наука Виктимологија која го проучува придонесот на жртвата за сторување на кривично дело.
    Колку и да негираме факт дека непристојно, провокативно облекување и однесување тоа шарање со очи делува поттикнувачки за силување. Шансите да силуваат девојка во минич/фустан се многу поголеми отколку девојка во панталона. Реалност е таа.
    Од друга страна од авион се гледа кој е манијак, прост и одма го елимираш со тоа што го игнорираш.
    На мене лично ви пишав претходно во темата сдк идам со фустан покласичен со соодветна должина и ете ти во институција никој ништо не рече ниту префрли дури и комплимент добив. Излегов надвор од таксисти до полицајци очи окорени, усти подзинати.:x8-|8-|
    Често среќавам девојки несоодветно облечени, не случајно се рекло постои дрес код кој мора да се почитува.
    На крај може не е во буквална смисла си го барала да ја силува или нападне ама си го барала вниманието па кога ќе и свиркаат, ќе и пристапи некој сељак пошто тие денес се похрабри нема што да се осеќа увредена, шарала сама си го баралааа.:music:(poolparty):music:

14. Ketchup

Ketchup

Баш ова сакав да го пишам. Не е појаснето "што си бара". А дека некоја си бара да биде силувана, не верувам

Lolo5, ku4ence, Love...music and 2 others like this.
  15. ivory

ivory Истакнат член

Абе се убаво ама уште да најдевте каде пишува дека темава е за силување убаво ќе беше.
    Едноставно е, кај нас преовладуваат женски кои сакаат да се облекуваат непристојно и сакаат да бидат видени, а некои и сакаат секс да имаат со било кого, некои не сакаат секс ама сепак се облекуваат непристојно.
    Кажувањето на таквото мислење не е пикање на носот, пикање на носот е кога ќе зборувам по цел ден за тоа само.

16. Ketchup

Ketchup

@ivory, не пишува никаде за силување, ама кога веќе не е напишано што си бараат, на човек секако прво на тоа ќе му текне според насловот. Еве нека објасни членката на што конкретно мисли.

ku4ence, Ingvild, Nausicaa and 3 others like this.
  17. Lella

Lella Форумски идол

@fallenangel Не ми се верува. Значи јас ако излезам провокативно облечена, некој болен ме силува, јас ќе речам туф, да можев да го пријавам, ама не можам, сама си го барав, и јас имам дел од вината. (wtf)
    Без разлика што носи девојката, има еднакво право да не биде сексуално злоупотребена.
    Сè додека има вакви мислења, девојките ќе треба да тресат колена кога ќе излезат во кратки сукњи. И не викајте дека тоа е нормално.

Lolo5, blackwave, eloves and 13 others like this.
  18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Добро, да, девојкава што ја отворила темата можеби не мислела на силување, од почеток мислењата се насочија токму кон тоа најекстремното што се подразбира под фразава (и факт е дека, за жал, дури и кога се работи за силување присутни се вакви ставови - и на соодветната тема на форумов сум ги забележала (facepalm) ).
    Ама сепак, кога ќе речеме дека некој нешто „си го барал“ и зборуваме за „провокација“ - не мислиме на нешто позитивно, туку на нешто без согласност и желба на таа личност, нели?
    Како и да вртиш и толкуваш, насловот со фразава и тоа баш на женскиот род така дискриминаторски упатена - звучи преглупо и примитивно, и мислам дека срам за женски форум е да стои отворена ваква тема. :|

Last edited: Sep 11, 2016
    Lolo5, ku4ence, Lella and 9 others like this.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ние сме женски си имаме свои атрибути кои сакаме да ги истакнеме. Ние сме женствени,вака разголени или така закопчани до гуша си го бараме. Газот,градите облечени или голи се познаваат бидејќи сме жени. Мерлин била атрактивна жена со облини и атрибути ама не си го барала.
    Туку ние жените една со друга се гледаме како конкурентики па така тоа што прави твојата другарка е нејзин избор.

thequeen95, ku4ence, SAMIRA and 2 others like this.
  20. ivory

ivory Истакнат член

Ок, мислам дека за силувањето нема потреба да се спомнува бидејќи тука се сложуваме дека не треба никоја да е силувана затоа што носи кратко, освен некои. Финтата е што муабетот е сосема друг. Лошо се толкува насловот, треба да се смени.