Гледам реалоста,има такви што сами си го бараат,некои намерно се облекуваат провокативно за да ги забележат
Тоа се болештии. Не се само манијаци. Јас ако сакам ќе излезам и по купаќи, со ролка со алишта 6-пати пошироки од што треба, ама дали смее да ме допре некој е прашање! Облеката нема врска, не знам зошто не го сфаќаш тој дел од дискусииве. Остај ја другарка ти и разгледај малце на страна. Башка што по муабетиве и размислувањево не ќе да си 22 годишна.. Или стварно си???
@Incule Таа што е сеуште дете психички и физички е една работа, и што и лета паметот на сите страни, но како и да е доколку тој маж имал две чисти во мозокот, немало ни да се бафта со тинејџерка првенствено, не знам на него кај му бил паметот. Ако си и вистинска другарка, разговарај прво со неа, а доколку гледаш дека нема изгледи да се вразуми, кажи ја дома. И нека го пријави во полиција тоа копилето, барем за вознемирување ако ништо друго, тој сигурно не го прави тоа од вчера, не дај боже утре ден може некое друго девојче да настрада.
И секс сакам како и секое нормално младо битие,и мажи сакам пошто не сум геј, и дотерана сакам да шетам кога ќе излезам а не во вреќа за компири. Дали тоа значи дека си го барам? За некој провокативно е и облека уз тело која ја отцртува линијата на женското тело не мора да значи дека само миниќ и деколте се провокативни. И дали тоа значи дека треба у тенерки и со испотени мишки да излагаме од дома само за да некој/а не рече дека сме провокативни? Никој не си го бара и никој не сака да биде допиран без дозвола. Ако некој неможе хормоните да си ги заузда теба да се преиспита себе си а не вината да се префрла на девојките.
Срамота... Да била силувана кутрата девојка сигурно ке напишеше дека таа е виновна затоа што си го бара. Не ми се верува А 22 год имаш,да беШе 15 ке си речев мала е,и лета умот ама вака....
А зашто ми лета умот?? дека гледам реално?? дека гледам од двете страни?? има такви девојчиња што сакаат мажи и што сакаат да пленат
А кој рече дека мислиш ниско?!? Сама или? Пошто јас не спомнав ништо такво. У реду е провоцираат, од другарка ти почнувајќи па сите женски створења што постојат во светов. А што е со тебе у случајов? Демек тебе никогаш не ти се случило некој да ти свирне или да ти пререче нешто дур си била излезена или си одела до продавница?
@Incule, Како да мешаш поими- едно е да кокетираш, да намигнуваш, да се смешкаш, да покажуваш дека си заинтересирана. „Си го бара(ла)“ е ултра грозен став дека жртвата сама си е крива за тоа што и се случило па вината за чинот место да оди таму каде што треба- кај силувачот, и се припишува на силуваната поради облеката што ја носела, начинот на кој се однесувала, дали била пијана, дали играла итн. Топло ти препорачувам да го погледнеш филмот The Accused од 1988, за него Џоди Фостер доби и Оскар, можеби така полесно ќе разбереш што сакам да ти кажам. http://www.imdb.com/title/tt0094608/?ref_=nm_flmg_act_26
Секој со свое мислење моето мислење е такво и на другарка ми никој не и е крив,она сака мажи она трча по нив,ако нешто и се случи сама ке биде крива,сама си го барала
@Incule Форумов не е создаден да изиграваме порота. Па овој е крив, оној не е крив. Аман... Јас имам другарка која секаде иде расоблечена, разголена.. Дури ни провокативно не е. Ама јас не дојдов да ја кудам по форуми, јас и кажав: Тоа и тоа не ти чини, луѓето стекнуваат лош впечаток за тебе. Ми се налути, а јас и реков: Немав лоша намера, само ти укажувам на грешката иако имаш 30 години. Пази, 30 години! Кога отишла на одмор, пуздер ја напрајле. И го кажаа она што јас и мојата бфф и го укажувавме на другарски начин. Така што, не се замарам на никој да му укажувам. Секој е свесен за своите грешки. Нејзе не и дојде памет до сега, а па од сега... Којзнае. Нејсе, немој да судиш никому! Ако не ти одговара, не се дружи со неа!
Не знам што се обидувате да "дебатирате" со неа кога цело време истото ви го пишува. На некого и со инка нешто да му ставаш во мозокот џабе е. Океј е @Incule сфативме другарка ти трча по мажи. Сама си го бара.