Што мислите за кремата Лидера? Порана во Југославија само оваа крема била за антипреспирант. Ја има и во ДМ, словенска е. Имам слушнато доста позитивни коментари, нема непријатен мирис и до неколку дена, изгледа дека не содржи ни алуминиум ни парабен. Едино парфемот може да иритира. До сега од истражувањава најздрави ми се Лидера и Аромако. Се мислам што да зеам
Ја земав кремава Лидера и УЖАС. На толку фалење!!! Не прочитав ниту едно негативно мислење, нема алуминиум и тамн викам го најдов спасот оно ништо. Еден ден супер, следниот ден смрди. А смее само два пати неделно да се става... Нивеа си земав дезедоранс без алуминиум и си прскам секој ден. Остана уште Аромако да го пробам. Да не го зема уште некој да сподели мислење
@Seli20 доколку немаш пробано, јас би ти препорачала рол он на Lavera (sensitive, со плаво капаче). Би требало да го има кај нас во Космо, но не сум баш сигурна. Јас го користам со месеци веќе, и задоволна сум ептен. Баш погледни го, како идеја.
Јас ја имам. Ама врши работа само за еден ден. Во упатството пишува дека треба да се користи два пати неделно.
Го купив новиот стик од Белина што се, од лаванда земав, за парите ич не вреди. Не е траен, а освен тоа кога се мачкаш тешко се размачкува и од него пага се правам лом, и по една недела користење под пазувите лом станав дали дека пред добивање бев ама искрено се плашам пак да го пробам, да не ми се појави пак а боли едвај се допирав.
И на мене ми ја рекламираа Лидера. Ама не ја бива. Ене ја...стои во плакар. Единствено добро е мирисот. И таа за нозе е иста.
Ти се јави нешто како алергиска реакција? Црвенило со печење? На сестра ми и се јави нешто како алергиска реакција, се вцрвени на местата кадешто ставаше и мн ја печеше. Јас им се обратив преку Ecco Verde корисничката поддршка и ми рекоа дека тоа се симптоми на алергија од сода бикарбона. Потоа проба уште еден сосема друг бренд исто на база на сода бикарбона, после 10-ина дена истиот циркуз. Јас за среќа немам таква алергија, но ете ако и ти имаш, нема спас за жал. Само на друг некој да го дадеш да го користи, колку да не се фрли.
Па и читам се ставало 2 пати неделно, јас еднаш обавезно во денот ставам. Јас презадоволна сум. Има убава неутрална миризба и колку и да сум се испотила никогаш не сум замирисала на испотено.
Мене ми е супер антиперспирантот на Pura perla. Скоро па ист како Аромако, само малку понежен, попутераст, не знам како да опишам. Цената му е 500ден, ама сеедно, супер е засега. Сакав пак да го земам Аромако ама таква една одбивност ме има фатено спрема Лаш и сменив.
Поради состојките, канцерогена е, мајка ми после нејзина употреба доби канцер на града, во некои држави читав дека е забранета пред некоја година. Инаку да штити многу, не мирисаш, дури и не се потиш, ти ја затвара секоја пора.
Може ли да се порача од некаде или го има само во одредени маркети? Аромако е добар и траен, меѓутоа мирисот не ми е особено убав.
Ги нема во маркети производите на Pura perla, само во нивната продавница на Рузвелтова или да си нарачаш на инстаграм, имаат мислам и таква опција.
Верував дека ќе му останам верна на Аромако бидејќи ептен ми е погоден, ама новите стикови од Ben&Anna ми го сменија мислењето. Го имам стикот со кедрово дрво, не долго, два дена, ама ми се допаѓа. Штом при интензивно вежбање не замирисувам, добро се покажува. Рано е уште да кажам дефинитивно, ама наредниов период ќе ми го замени Аромако, за да го истестирам убаво. Но како што реков, штом при вежбање се покажува, ќе го биде. Не е баш евтин, ама мислам дека ќе трае подолго време, па затоа и се исплати. А ми се допаѓа и еко-амбалажата. Во однос на негативните искуства што ги прочитав погоре, верувам дека има алергични на содата. Имам внука тинејџерка, ниеден антиперспирант не и' е добар, поточно, развива алергиска реакција, со исклучок на рол-оните на Уртекрам што ги има во Белина, па само тие ги користи.