Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дезодоранси и антиперспиранти без алуминиум

Дискусија во 'Тело' започната од Babyby, 12 јуни 2018.

1. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Мене ми се има случено, но не се тоа класични флеки што не се отстрануваат, туку наслаги како резултат на шеа путерот во составот.

Еве од FAQ од нивниот сајт:

Does the deodorant stain?
    We recommend applying the deodorant only very thinly, 1-2 strokes under each arm are enough. In this way, possible stains caused by the shea butter inside can be prevented. If a stain does appear, it can be easily removed with bile soap.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    На потемни алишта да, остава како линии на краевите на дамката од пот. Ама се перат, алиштата не избледуваат ниту пожолтуваат на тоа место, како што е случај со класичните антиперспиранти.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mell11

Mell11 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2019
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    136
    Мене ми потемнуваа пазувите после некое време користење на сода бикарбона, исто така и ранички ми се правеа од триење. Инале супер алтернатива е за пократок период да се користи бидејќи нема никаков мирис на парфем, што мене лично ми смета кај класичните дезодоранси.

На beautys20 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Кажете кој мириса најубаво според вас, од овие на Бен и Ана, многу има избор и тешко ми паѓа одлуката, да не е многу јак мирисот, и да не мириса на цвет, хелп за инфо.:lol:

5. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Јас се разочарав од Бен и Ана за жал. Не ми штити доволно, океј е во првите неколку часа после тоа замирисува.
    Останувам на Олд Спајс, white water.

На anggell, Seli20 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Nordic Timber... на зеленило мириса, дрвенест мирис, не на цвет, убав е. Има и сензитив варијанта, од лимон може да ја пробаш ако не ти смета. Јас сакам неутрални мириси, или најарно, воопшто да не мириса.
    Веќе при крај е мојот, пак ќе си го земам, задоволна сум.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    457
    Дали е без алуминиум Олд Спајс и каде го има кај нас?

8. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Persian Lime ми е фаворит, па потоа Indian Madarin и Pink Grapefruit. Овој последниов не ми држи толку како првите два. По мое искуство немаат сите идентична долготрајност на заштита. Pink Grapefruit држи солидно, но не како првите два. Од Persian Lime буквално цел ден не замирисувам. И мене лично цитрусни мириси многу ми се допаѓаат.

На buba4e89 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Колку што знам да, затоа и го земав. Тука исто го имаше некој препорачано на форумов. Немав среќа многу со Дав, Нивеа. На почеток ми беа океј, меѓутоа после некое време ми се заситуваше кожата и почнуваа да мирисаат.
    Сега за сега имам 3 различни Олд спајс дома и си ги менувам кој како ќе стигнам, и до сега ни еден не ме разочарал. Инаку се машки дезедорански, ама мене не ми смета тоа. Мислам дека whitewater ќе ти се допадне на мирис најмногу.
    Инаку ги има секаде, маркети, ДМ. Не се ни скапи, под 200 денари се, и доста долго траат. upload_2020-11-12_17-20-30.png

На DAngel, koritsaki и Seli20 им се допаѓа ова.
  10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.870
    Допаѓања:
    5.208
    Нешто многу корисно :) Девојкава е хемичар кој има докторирано, така што не е некоја јутуберка чија работа е да прави видеа.

На 667 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.580
    Женски, кој дезодоранс од Old Spice ви е најубав? Татко ми беше до маркет и ги имало Deep Sea и Whitewater ама зошто не ги знаев ни двата како мирисаат го одбрав Deep Sea заради имево и сега не ми се свиѓа како мириса, прејак ми е. :D

Порано го користев Wolfthorne гелот за туширање и тој мирисаше преубаво, ако го најдам тој да го земам, Whitewater или Original? Или некој друг, не им ги знам сите.

12. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.912
    Whitewater ми е омилен а и Original го имам користено. Најверојатно тој не ми се свиѓаше со јакиот мирис.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  13. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.580
    А како мирисаат вака, што ноти имаат? Сакам да се свежи, да не се ептен јаки, тешки, загушливи дури. Не мора да се ептен нежни, си сакам некоја острина ама овој Deep Sea ме угуши, цела соба тешко ми мириса сега. Може ќе се навикнам ај. :D

14. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.912
    Оф ич не знам да објаснам.. Пријатен беше, како неутрален некако ни машки ни женски, и траеше многу.. Ај ќе пробам да го најдам пакувањето ако уште го чувам за да бидам сигурна дека е whitewater и ќе ти пишам во порака.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.438
    Допаѓања:
    38.448
    Ми се исуши Аромако, има некој трик да го вратам во нормала? Се мислев на кратко да го затоплам во микро или рерна. :D @koritsaki мислам ти го користеше, ти се има случено да се исуши? Во најлонската обвивка, плус хартиената, го чувам, изгледа треба и метална кутија да си купам.

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Да го навлажниш малку? Јас само во обична најлонска ќеса го чувам, не ми се исушил досега. Да ја навлажниш само страната со која го нанесуваш, пробај, може ќе пушти. Или пак, изгреби го горниот исушен слој со тенко ноже, баш како струганици, јас рабовите му ги отстранував така, ако ме гребеа, одоздола пак си беше ок.

На koritsaki и kristina.k им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.438
    Допаѓања:
    38.448
    @Annath ќе пробам така. Инаку баш ми е погоден, ми е жал да го фрлам, а скоро цел е.

На Annath и koritsaki им се допаѓа ова.
  18. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.082
    25FFD129-42C7-463F-94AA-C74E5DD89CED.jpeg Пробајте сода на Витаминка без алуминиум има во сите маркети . Откога почнав да ја користам после секое туширање немам никаков пробем ниту со непријатни мириси, ниту ми се воспалуваат жлездите( а имав голем проблем од вообичаените дезодоранси).
    Ја ненесувам после туширање на влажни пазуви.

На Quincy и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.636

Јас малку го засекувам со нож кога ќе се засуши. А ретко ми се случило, во ќеса за замрзнување го чувам :) не го ставај во рерна или на топло можно е да се стопи (ми се случи ова со друг производ на Lush :D )

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Не знам дали пишувам во вистинската тема, ама да прашам.
    Пред некое време ми се појави алергија од обичен дезодоранс. Најизразено е кога го нанесувам после бричење, а бидејќи се бричам скоро секој ден, црвенилото и печењето стануваат неподносливи.

Дали дезодорансиве без алуминиум се користат за вакви случаи? И имате ли да ми препорачате некој ефикасен, за особено чувствителна кожа?