@Biodevojka ќе може ли да ми кажеш дали е добар рол он-оф?? Мене ми се допаѓа, не мириса, ако е добар состав дефинитивно си најдов природен што ме штити.
нееееееееееееее драга има потасиум алум...тоа е слично на алуминиумот, разликата е во тоа што организмот побавно го апсорбира ама крајниот ефект е ист.
Јас додека доев, а и сега, го користам вториот од десно и многу сум задоволна. Ги има во Белина, Дм, Космо (во Космо моментално е на попуст 399 денари)
Некој што се разбира во ова ако може да ми каже. Дали овие дезодоразнси на balea се добри? Пишува дека немаат алуминиум, но многу се евтини, обично таквите дезодоранси се поскапи. Друго нешто што ме интересира дали на nivea, dove, fa, вредат. Јас цел живот користам од тие, не сум имала никаков проблем од нив, но ме интересира дали се штетни по состав и ако се зошто?
Ако пишува дека нема алуминиум, најверојатно нема. Евтини се, оти се ДМ марка, ама имаат доста алкохол. Штетни? Не знам дали се, или не се, ама ги избегнувам. Ми се има случено да купам од нив, ама за брзо се каам, оти прво ја иритираат кожата, второ замирисуваат лошо после некое време, трето, по препорака од радиологот кај што одам за преглед на гради ми беше кажано максимално да ги избегнувам антиперспирантите бидејќи ги затнуваат потните жлезди.
Имам исто мислење , не штитат воопшто од лоша миризба. Имам купувано неколку пати, и веќе никогаш повторно. Моја препорака е на Lush Aromaco или на Ben&Anna , во вид на стик, може се поскапи ама многу споро се трошат. И исто така немаат алуминиум
Кажи ми дали многу се потиш и дали мириса? Да знам дали да ти препорачам нешто што повеќе ќе заштитува или нешто понежно како за доилка.
Јас моментално Persian Lime од Бен и Анна и Еуцерин без алуминиум ролонот ги користам. Уште сум на почеток и времево залади па неможам да кажам за ефикасност ама до сега немам замирисано. Бидејќи многу се потам сеуште ми се прават жолти кругови на маичките, само Еуцерин 72 часа ми помагаше ама целосно ги затвата порите и има алуминиум само за посебни прилики го користам...
Драга досега немаше избор а и малку се знаеше за алуминиумот како состојка. И не би рекла дека никому ништо...алуминиумот е состојка која нашиот организам не е во состојба да ја метаболизира. Може да се каже едноставно дека секој има право на избор (може да користи она што му одговара и што смета сека е добро) , меѓутоа правилната информација и едукација е база на сѐ. Поздрав @Medical girl браво за обидот. За Бен и Ана јас ти гарантирам феноменални се како марка.
Колку долго вообичаено трае еден стик од Ben&Anna? Би сакала да им дадам шанса ама цената им е доста висока во споредба со обичните дезодоранси, па дури и оние без алуминиум и поради тоа најмногу се двоумам дали да го купам.