Форумџика на годината

Дезодоранси и антиперспиранти без алуминиум

Дискусија во 'Тело' започната од Babyby, 12 јуни 2018.

1. CooperD

CooperD Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    994
    А во металното кутивче на лаш е океј? Се суши така?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.587
    Допаѓања:
    106.394
    Го немам чувано така :?: мислам дека како и нивните путери за тело што сум ги чувала во нивните кутивчиња не се сушеле, па може и ова да не се исуши, евентуално да пробаш :lol: а во најлонче да , со сигурност не се суши.

3. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    2.314
    Мислиш, ти си мешаш мед со кокосови трошки? А одводот? Зошто кокосовите трошки не се топат како шеќер, пример, а и се доста крупни... :wasntme::?:

4. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    14.935
    Дали ги имате користено и како сте задоволни? IMG_20231218_082220.jpg

Прикачени фајлови:

На VSkopje му/ѝ се допаѓа ова.
  5. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    1.836
    Јас да го пофалам овај део крем од Алверде, после сите што ги имам пробано од Алверде само овај досега ми се покажа како део што не пропушта миризба, инаку досега го користев од Lush Aromaco,
    испробано и од сопругот, се мачкам два пати во денот, го препорачувам:D

Прикачени фајлови:

• IMG_1346.jpeg
      IMG_1346.jpeg
      Големина на фајлот:
      381,8 KB
      Прегледи:
      53
    На blueeparadise и DaisyDream им се допаѓа ова.
  6. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    4.613
    Gledam man pisuva. Mirisa li mnogu mashki? Jas na alverde so soda imam zemeno deo krem, eden bel so kajsija boja kapace. Ama ne mi se svigja,se zamirisuvam

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    6.564
    @WhiteCat33 Мене ме интересира колку долго трае кога ќе се стави? Пример ако ставиш кога ќе излезеш и се вратиш после 8-9 саати ќе трае уште? Зошто и малку е незгодно дека е во кутивче, не можеш во сред град да фатиш да си мачкаш мишки. :D Јас подолг период дадов шанса на дезодоранси без алуминиум, ама ниеден не ми се погоди баш. Old spice ми беше најпогоден, ама и од него почнав доста да се потам и за кратко време по ставање, почнуваше една подмолна миризба што после веќе стануваше страшна. :D А за Алверде или Балеа па да не зборам, и ролоните и дезодорансите не ми се погодија, сабајлето ќе ставев, максимум пола саат се беше ок, и еднаш на работа седам, и нешто страшно ми засмрде, се чудам од кај доаѓа смрдеата, тоа јас сум се усмрдела, тогаш некои од тие дезодоранси користев. И срам ми беше веќе, сабајлето туширана, стави дезодоранс, за два саати бздев. :( И пак си се вратив на Нивеа ролон за мажи, и од него знам минимално да замирисам, ама не како со овие без алуминиум.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    1.836
    Da za mazi e ama ne mirisa bas tipicno maski kako da objasnam..na trevki nekoi ama ako si go probala Aromaco na lush, mnogu podobro mi mirisa od nego, plus bremena sum i nemam problem so mirisot taka da mislam ne e mnogu jak, dva pati vo denot na izmiena pazuva mackam i mene mi drzi zasega.

Вака, јас најпрво користев Aromaco od Lush и не се замирисував само првата недела две додека се навикнам, се потев ама немаше неубава миризба, ама треба време додека се навикни организмот на сапунче без алуминиум,веќе две три години само Аромако корисетв без престани и првично мм го зеде од Алверде кремчето и не верував дека ќе држи ама штом тој ми го пофали почнав и јас да го користам, за држење мене 8саати на работа една смена ми држеше, а за наново користење јас се имаше случено во ВЦ се имав еднаш намачкано, плус малечко е кремчето го собира во секоја чантичка. Ама треба време мислам да им дадеш на овие препарати без Алуминиум бидејќи сепак кожата била навикната на хемија и неможе од прв ден втор да има ефекти, барем мене ми беше така со Аромакото сега еве немам гајле и бремена сум и ако ставам не се замирисувам на пот.

На blueeparadise и DaisyDream им се допаѓа ова.
  9. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    285
    Да, јас и токму овој од морска сол, презадоволна сум. Не ги затнува порите, телото се поти, но мирисот на испотени мишки го нема.

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    458
    Ама овој е со алуминиум. Мислам дека сите Borotalco се со алуминиум.

11. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    285
    Не го прочитав составот, важно си ја врши работата-обезмирисува.

12. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    4.613
    Old spice e zakooooon. Original go zemav vo Vero, samo toj go imase. Od site bez aluminium cuda, samo od ova ne zamirisuvam. Uste Aromacoto ne go probav, zdravje sledno.
    Nego drigite ambalazi na Old Spice kade mozam da gi najdam? Ova Original ne e loso ic, ne mirisa tesko maski, mi se dopagja. Ama i Bearglove i Wolfthorn gi citav po forumov pa lakoma i tie gi sakam :lol:

13. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    1.245
    Јас исто го користам Олд спајс со години, баш сега користам Original, претходно Wolfthorne користев и досега не сум замирисала. Друго сум пробувала и на балеа и на алверде, на нивеа тие што се дезодоранси без алуминиум ама од ниедно не сум задоволна. Инаку јас досега од ДМ ги земам овие на олд спајс, мислам и во тинекс сум ги гледала.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    2.474
    Има некој машки без алуминиум?

15. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    285
    Не е нешто нај-нај , а "солено" Брзо се суши, мора да биде завиткано во најлончето, или соодветна амбалажа.

16. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    4.613
    Fala @pravnicka_2604 @VSkopje
    Ke vidam Tinex i Dm, a za Aromaco ke pocekam, stom ova se pogodi ke teram zasega.
    Inace probani sto ne mi brkaa rabota mi se Balea deo sprej, Alverde so soda deo krem, Weleda rol on, Dr. Hauscha rol on...

На pravnicka_2604 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.961
    Допаѓања:
    81.295
    Не знам зошто ми останало во сеќавање дека Wolfthorn е повлечен од продажба, ко да сме го збореле тоа во темава поодамна. Можеби сум грешка, не знам, само така ми останало во глава дека ја нема повеќе таа линија.

18. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    4.613
    Ako, ke probam toa sto ima
    Se preraduvav ne mozam da objasnam kolku :D Ne se potam mnogu, ama i so antiperspiranti sum znaela da se zamirisam, takva mi e potta, i po 2 pati tusiranje i pamucna obleka dzabe :x

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  19. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    6.564
    @DaisyDream Јас Nightpanther и Captain ги користев, ама првиов повеќе ми се свиѓаше како мириса а и подолго траеше, да не се замирисам. Го користев со месеци, ама на крај пак почнав да замирисувам, му дадов неколку шанси, ама џабе. Пробај, тебе може ќе ти се погоди.

20. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    4.613
    Pa mislam ovie Old spice vsusnost maski se.

На Curious cat му/ѝ се допаѓа ова.