Мислењево ти е одамна, ама сакав да те прашам, нели се лепи после од густинот и кокосовото? И сооднос колку ставаш? Инаку знам за сода и вода, тоа повеќе летно време практикувам и цел ден ниту мирис, ниту потење. Барам антипреспиранти на природна база, ама иако некои немаат алуминиум, имаат друг штетен состав.
Не. Кога ќе го утријам во кожа, најнормално се понаша, како и секој друг дезодоранс. Овој ми е рецептот. 1 лажица кокосово, 1 лажица густин, 1 лажица сода бикарбона. Ако ми е претечна смесата, додавам уште малку густин и сода. Ако ми е прегуста, уште малку кокосово масло. Но секако, приспособи го рецептот за тебе. Ако имаш понежна кожа, онда ќе ставаш помалку сода. И пред било што, пред да ставиш на пазув, прво тестирај го на внатрешниот дел од раката, кај бицепсот, или кај кожата на вратот. Оти на некои луѓе знае да им се иритира кожа, посебно од сода. Кокосовото исто стопи го за да можеш полесно да го мешаш, во дупла чинија; чинијата со кокосово ја ставаш во друга чинија со топла вода да се растопи. Само немој директно на рингла, имам читано дека не е добро за маслото. Друго шо сакав да кажам, дека есенцијалното масло не е неопходно. Се може и без. Дезодорансот кога ќе се стави на кожа, мириса на апсолутно ништо. А и овие маслава знаат да бидат иритантни на кожа. Но мене никад не ми правеле проблем кога сум ги ставала во мојов дезодоранс, домашниов. Од кога почнав да го правам овој дезодоранс, немам купено над 5 години купечки. Предобар ми е мене.
Гледам има доста позитивни искуства од Ben & Anna стиковите, па да споделам и јас. Пред да го купам, користев Dove со алуминиум и бев навикната воопшто да не се потам (дури ни кога вежбам, што не е здраво) и никогаш да не замирисувам. Затоа сега со предрасуди бев за стикот, ама многу добар се покажа, нормално, поти малку повеќе од дезодоранс со алуминиум, ама не замисрисува воопшто, и држи цел ден. Препорака и од мене, а јас едвај чекам да ги пробам и другите