Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга моја рано ти е за пептиди. Имаш амо 31 година. Одбери некоја убава крема која ќе биде хидратантна, затоа што на оваа возраст најдобро е да ја оддржиш еластичноста на кожата со соодветен производ.

На buba4e89, eva993 и koritsaki им се допаѓа ова.
  2. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Од гелот
    Aqua, Glycerin, Decyl Glucoside, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Helichrysum Italicum Flower Oil, Sodium Levulinate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Limonene, Linalool

Од кремите
    Aqua, Isoamyl Laurate (and) Isoamyl Cocoate, Glycerin, Cetearyl Olivate (and) Sorbitan Olivate, Squalane, Glyceryl Caprylate, Punica Granatum Seed Oil, Hydrogenated Olive Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables, Pentylene Glycol, Betaine, Sodium Hyaluronate, Glyceryl Glucoside, Benzyl Alcohol, Hydrolyzed Wheat Protein, Xanthan Gum, Benzoic Acid, Tocopherol, Lactic Acid, Tussilago Farfara Extract, Bidens Tripartita Extract, Matricaria Recutita Flower Oil, Bisabolol.

Aqua, Melilotus Albus Flower/Leaf/Stem Extract*, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Sucrose Polystearate, Saccharide Isomerate, Glyceryl Stearate, Sodium Stearoyl Lactylate, Sophora Flavescens WaterWH H*, Triticum Vulgare Germ Oil*, Oenothera Biennis Oil*, Pinus Sibirica Seed OilWH*, Rosa Canina Fruit Oil*, Chamomilla Recutita Flower Extract*, Calendula Ocinalis Flower Extract*, Scutellaria Baicalensis Root Extract*, Geranium Sibiricum ExtractWH*, Sorbus Aucuparia Fruit ExtractWH*, Schizandra Chinensis ExtractWH*, Pinus Sibirica Needle ExtractWH*, Angelica Archangelica Root ExtractWH*, Tocopherol, Sodium Hyaluronate, Cetyl Palmitate, Sodium Stearoyl Glutamate, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Citrate, Citric Acid, Parfum, Citronellol, Limonene, Linalool.

3. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга декларцииве се ок. Особено гелот е нежен за лицето. Има само дњцил глукозид и тоа многу мала количина нежно да измива. Обично се ставаат барем два три сурфактанти, ама во случајов на децил нема потреба. Ова ме води до дриго прашање , дали претходно имаш користено комерцијална козметика? Ако да, оваа ти ј прочистува кожата од силикони, навтени деривати и ти мислиш дека ја влошува а во суштина е вистинската состијба на кожата под сите тие филмогени состојки. Кај мене беше таков случајот затоа и прашувам.

На Gi.ir.ll192 и deskarada им се допаѓа ова.
  4. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    Кој гел е ова, ако може слика?

5. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    @Biodevojka предходно користев козметика од Биодерма и Еуцерин.

@lovelygirl39
    Овој

На Gi.ir.ll192 и Biodevojka им се допаѓа ова.
  6. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Мислење за составов? Дали одговара за млада кожа (+25)?
    inbound6411384201440391732.jpg

7. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга ако ми дозволиш да ти кажам дека кремов содржи сѐ она што еден крем не треба да содржи. Прво формулата е лоша со пропилен гликол на висока позицијанкој прави разредување на заштитниот филм на кожата. Потоа силикони, пег 100, БХТ како антиоксиданс (штеделе на Е вит.). Јас лично на никој не би ја препорачала. Ама ова секако е мое лично мислење ти си слободна сама да си одлучиш дали ќе ја користиш или не. Поздрав

На Elena69221 и Gi.ir.ll192 им се допаѓа ова.
  8. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.194
    @Biodevojka
    Биодевојка, те молам, кој е твојот став за високата концентрација на алкохол во производите на Веледа, особено бебешката колекција?
    Конкретно станува збор за оваа кррма и според состојките алкохолот е на четвртото место. Фала ти. :)

Ingredients: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Water (Aqua), Lanolin, Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Beeswax (Cera Flava), Calendula Officinalis Flower Extract, Xanthan Gum, Fragrance (Perfume) *, Limonene *, Linalool *, Benzyl Benzoate *, Benzyl Salicylate *, Geraniol *. * from natural essential oils.
    weleda-baby-calendula-face-cream-50-ml-0.jpg

9. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга не грижи се... со толку тешка маслена фаза алкохолот нема ни да го почувствуваш. Прво не е голем процентот, а потоа како што кажав производов има доста моќна маслена фаза. Имам напоменато многупати дека во една комплексна структура како емулзија (креми) алкохолот нема големо разредувачко дејство. Оваа негова функција е оневозможена. Се става со цел да се направи самата емулзија полесна (ја намалува тензијата на водата и дозволува полесно да испари). Уживај кремов е одличен. Башка и ланолинот кој го користи Веледа е чист. Во ова сум сигурна.

На eva993, Thallia и kanella им се допаѓа ова.
  10. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    [​IMG] [​IMG]

IMG_20181130_152905 crop.jpg

@Biodevojka Што мислиш за составот на овие шампони? Пишува дека се без силикони

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.635
    [​IMG] [​IMG]

@Biodevojka мислење за овие креми за лице со СПФ? И дали би одговарале на мрсна кожа. :l:

12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга како декларации се супер (штета што ги нема кај нас), а како ќе одговараат на твојата кожа не знам. Како формула се лесни така да би требало да биде сѐ во ред. Поздрав.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    @Biodevojka, ќе може ли мислење за декларацииве:

https://www.bellina.mk/p/326/little...shka-zashtitna-krema-za-lice-75-ml?category=5

https://www.bellina.mk/p/810/baby-kinder-hidratantna-krema-za-bebinja-i-deca-75-ml?category=5

Кремчиња за лице не планирам да му ставам редовно, само по потреба, но мислам дека треба да набавам едно добро.

https://www.bellina.mk/p/331/little-siberica-bebeshko-maslo-za-masazha-200-ml?category=17
    или подобро би било чисто органско арганово? Колку што знам тоа не затвара пори, ама не знам колку би било соодветно за бебе.

Која од овие е најдобра по состав:
    https://www.bellina.mk/c/40/pelenska-regija

И секако, можеш да ми предложиш и нешто друго што го има во аптеки.
    Ако имаш време, секако. Знам дека претерав. :|

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.635

Одлични се кремите и шампоните на Natura siberica , јас цела колекција ја користам за малово, само кремот за лице го немам пробано

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга од кремоѕе со цинк мене најмногу ми се допаѓа онаа no perfume. Има прекрасна формула. Маслото а тњло е супер а инсто и кремоѕ како декларација. Јас лилно креѓи за лице не препорачувам кај многу мали дева ако лпжата е во ред и нема никакви поголеми прпблеми како црвенила, сува кожа итн. Инаку сите производи кои ми ги покажа како декларација се супер.

16. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
  17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    Благодарам многу. Баш таа без парфем ја имав ставено во кошничка.
    Сега пуштам нарачка.

@koritsaki фала :l: Натура Сиберика си користам за мене гелови за туширање, најдобри ми се. Ќе земам и за малечкото, сигурно се добри.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга првата декларација (таа пократката) е ок, формулата е убаво избалансирана после СЛЕС оди бетаин па морска сол значи агресивноста е ублажена, содржи пантенол така да е ок. Втората декларација онаа подолгата не ми се допаѓа воопшто.

Драга таа лнија без мирис е најдобра, оосбено за бебиња од 6 месеци до година каде контакт со етерични масла или мириси би можеле да предивикаат алергиски реакции. Оваа стрикнто е прекрасно формулирана така да слободно земи ја целата линија и гелот за туширање и кремот сите се прекрасни. ПОздрав.

На ana-sweet, LivingGlam и koritsaki им се допаѓа ова.
  19. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    @Biodevojka може да ми кажеш што мислиш за овие производи. Се работи за бебешка козметика. Screenshot_20210203-092155_Instagram.jpg Screenshot_20210203-092930_Instagram.jpg

20. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363