Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    прости ми драга не сум видела ок ама од 1 година па нагоре. Ако е од 6 месеци до 1 година земи нешто поедноставно само со невен или камилица како Веледа на пример. Поздрав.

На K.e.ll.y му/ѝ се допаѓа ова.
  2. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Ти благодарам многу :*

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    5.558
    @Biodevojka дали може препрепорака за ноќна крема за комбинирана кожа, 30+ години. Најбитно ми е анти ејџ дејството. Околу 1000 денари по можност. Ти благодарам

4. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, има убави креми на пример мелиса на Хаушка, потоа на Др. Конопка зелената ама не се специфично нагласени како анти ејџ. Ико јас сметам дека ќе ти бидат одлични со пглед на тоа што ја подобруваат правилната хидратација и еластичност на кожата а се самото тоа делуваат и како анти ејџ. Кај еден крем најважен е составот и комбинацијата н состојки, повеќе отколку некоја специфична анти ејџ состојка а полн производ со силикони. Ама ако сакаш ќе побарам уште нешто па повторно ќе ти пишам. Поздрав

На Thallia и violetblue им се допаѓа ова.
  5. day

day Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    73
    15825675995e5410af6cf9d.jpg products-KAYPRO_BOTU-CARE_Sh_Ing-600x450.jpg
    @Biodevojka збор два од твоја гледна точка за шампонот и маската?

6. violetblue

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    5.558
    Ти благодарам биодевојка. А што мислиш за натура сиберика? Го користам дневниот на линијата сноу кладонија, дали од истата линија да земам и ноќен? Недоумицата ми е со оној на натира за комбинирана кожа.

7. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Не ми текнува на декларациите ќе те замолам да ми ги прикачиш овде за да ги видам повторно. Благодарам

@day шампонот е доста агресивен а маската има по некој силикон. Како и да е мене лично не ми се допаѓаат, ти секако имаш право да одлучиш сама. Поздрав

На day му/ѝ се допаѓа ова.
  8. violetblue

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    5.558
    СОСТОЈКИ (INCI): AQUA, MELILOTUS ALBUS FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT*, OCTYLDODECANOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER*, GLYCERIN, GLYCERYL STEARATE, CETYL PALMITATE, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, SUCROSE POLYSTEARATE, SACCHARIDE ISOMERATE, TOCOPHEROL, FLAVOCETRARIA NIVALIS WATERʷʰ ʰ*, LINUM USITATISSIMUM SEED OIL*, TRITICUM VULGARE GERM OIL*, OENOTHERA BIENNIS OIL*, PINUS SIBIRICA SEED OILʷʰ*, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT*, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT*, SCUTELLARIA BAICALENSIS ROOT EXTRACT*, AQUILEGIA SIBIRICA FLOWER/LEAF/STEM EXTRACTʷʰ*, ELEUTHEROCOCCUS SENTICOSUS ROOT EXTRACTʷʰ*, SCHIZANDRA CHINENSIS EXTRACTʷʰ*, SORBUS AUCUPARIA FRUIT EXTRACTʷʰ*, SODIUM HYALURONATE, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, XANTHAN GUM, BENZYL ALCOHOL, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, SODIUM CITRATE, CITRIC ACID, PARFUM, LIMONENE,CITRAL, CITRONELLOL, LINALOOL.
    Snow cladonia

СОСТОЈКИ (INCI) :

AQUA, DICAPRYLYL ETHER, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, OCTYLDODECANOL CETEARYL GLUCOSIDE, GLYCERIN, LENS ESCULENTA (LENTIL) SEED EXTRACT, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, TITANIUM DIOXIDE, TOCOPHEROL, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, SODIUM HYALURONATE, ZINC PCA, PARFUM, GLYCERYL OLEATE, GLYCERYL LINILENATE, XANTHAN GUM, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, SERENOA SERRULATA FRUIT EXTRACT, SESAMUM INDICUM (SESAME ) SEED OIL, PALMITOYL TRIPEPTIDE-5, DIPEPTIDE DIAMINOBUTYROYL BENZYLAMINE DIACETATE, CITRIC ACID, PINUS SIBIRICA SEED OIL POLYGLYCERYL-6 ESTERS (PS), ASCORBIC ACID/ORANGE/CITRUS LIMON/CITRUS AURANTIFOLIA POLYPEPTIDES, BISABOLOL, LINUM USITATISSIMUM SEED OIL :*:, ARCTIUM LAPPA ROOT EXTRACT :*:, SPIRAEA ULMARIA EXTRACT :*:, MELISSA OFFICINALIS FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT :*:, BERBERIS VULGARIS BARK EXTRACT, SALVIA OFFICINALIS LEAF EXTRACT :*:, ROSA CANINA SEED OIL :*:, SOPHORA JAPONICA FLOWER BUD EXTRACT, AQUILEGIA SIBIRICA EXTRACT (WH), NEPETA SIBIRICA EXTRACT (WH), GERANIUM SIBIRICUM EXTRACT (WH), DEHYDROACETIC ACID, BENZYL ALCOHOL, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CORN STRACH, CI 75810, CI 75130, CITRONELLOL, GERANIOL, HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, LINALOOL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL

9. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ми изгледаат ок. (y)

На violetblue му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    @Biodevojka ја читав твојата статија за маслото од чајно дрво. До сега и јас бев сигурна дека може да се зема орално по 3 капки на ден, но ме загрижи тоа што никаде на американските сјатови не најдов дека е безбедно напротив сегде пишеше дека може да биде фатално.... те молам обајсни ми што е работава?
    Јас го пиев за да го зајакнам имунитетот

11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга етеричните масла се многу концентрирани и не е препорачливо внесување по внатрешен пат (барем јас лично не препорачувам) доколку истото не е стриктно препорачано од специјалист по ароматерапија како неопходно. Молекулата на етеричните масла е една од ретките кои веднаш навлегува во внатрешноста на организмот и во крвотокот така да нанесен локално е доволно нема потреба внатрешно. Голем број на ароматерапевти препорачуваат, јас го изнесов во статијата нивното мислење како можна опција (меѓутоа имам наведено по консултација со лекар).
    На пример мојата професорка по фитотерапија го препорачува во одредени случаи кај своите пациенти (таа лечи деца по пат на фитотерапија, гемотерапија и етеручни масла) дуринима рецепти и во нејзината книга. Значи многумина го препорачуваат само јас велам секогаш да се биде внимателни и да се консултирате со лекар. Друга причина може да биде чистината. Доколку на едно етерично масло пишува само за надворешна употреба (не е назначено дека може и внатрешно) не е комплетно чисто и употребливо по внатрешен пат. Момемтално ова го изучувам сега со еден од најдобрите професори по ароматерапија од Италија. Тој во својата книга исто така има пишано дека може по внатрешен пат ама по претходна консултација со лекар или специјалист по ароматерапија) Мора да се биде многу внимателни со етеричните масла многу се концентрирани. Поздрав.

Последна измена: 14 февруари 2021
    На Norah Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Еве пишува позади дека се консумира орално.
    Лекар не ми кажал ниту сум прашала. Они не веруваат во алтернатива а им не им верувам повеќе. Значи си арам начин да го зајакнам имунитетот да го неутрализирам ХПВ-то.

Прикачени фајлови:

13. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Точно е дека кај нас за жал нема специјалисти по алтернативна медицина и фитотерапија. Пиши ми приватна порака со објаснување на проблемот, па ќе го прашам стриктно мојот професор од Италија за твојот случај конкретно колку, како и на кој начин. Како и да е ќе ти помогнеме. Може така? Поздравче.

На Norah Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  14. M_a_Y_a

M_a_Y_a Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2019
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    14
    Би сакала да ја прашам @Biodevojka за мислење за овие производи?дали имаат добар состав. Нови се на сајтот на Белина.

@Biodevojka исто така ме интересира дали овие капки можат да се користат за лице. За надворешна употреба?фала.

Прикачени фајлови:

Последна измена од модератор: 15 февруари 2021
  15. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга линијата со Ц витамин ја гледав и јас и треба да земам деновиве нешто за да пробам (најверојатно серумите и кремот дневниот) па ќе пишам обавезно. За второто не можам ништо да ти кажам станува збор за производ за внатрешна употреба. Не е козметика така да се оградувам од коментар. Поздрав.

16. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    IMG_20210215_202211.jpg IMG_20210215_202213.jpg
    @Biodevojka дали е прикладно за коса за 2г дете.

17. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    324
    Здраво, има ли некој поискусен да ми каже дали овие состојки на кремава се супер за на лице? Многууу ја фалат, од bioshopvita е.

Прикачени фајлови:

18. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.446
    штом е од bioshopvita тие прават природна козметика. А и по состав се е на природна база.

Сега едно прашање за @Biodevojka Screenshot_20210219_225110.jpg Screenshot_20210219_225126.jpg Screenshot_20210219_225142.jpg Screenshot_20210219_225150.jpg кое е тоа што е многу лошо? Има нешто добро во кремава за кое Вреди да ја отварам кремава?

19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Која е оваа апликација што ја користш

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга ова е декларација од еден производ така? Според мене многи лош декларација силикони, минерални масла (навтени деривати) ПЕГ, ППГ., дури и згуснувачот е вештачки (карбомер). Јас лично воопшто не би ја отворала.

На buba4e89 и marchi-cool им се допаѓа ова.