Ако е само за лице, јас конкретно оваа ја користам Spoiler Мене ми е ок за мојава комбинирана кожа, иако знае да биде малку тешка. Остава жолти траги ако не се размачка убаво. Нема потреба од друг крем под неа. Има и со повисок фактор на Алверде, ама таа е за деца, за тело, но може слободно да ја користиш за лице. Има и други средства, на Еко Козметикс во продавницата на Логона, и на Лавера, во Белина, ама тие се поскапи.
Драга станува збор за средство за заштита од сонцето. Мене лично не ми се допаѓа поради присуството на хемиски филтри. Секако изборот е твој. Јас моментално го тестирам овој на Лавера
@Biodevojka здраво. Имам 26 год и сакам да почнам нешто против брчки. Дали овој состав е добар или сепак нешто друго со ретинол да побарам?
Драга ми изгледа ок. Нема силикони или други такви состојки. Не знам зошто ставиле пептиди во производ за коса и името ботокс на коса не е соодветно ама како декларација е ок. Драга моја ретинол е последно нешто што треба да земеш. На 26 години имаш потреба од одличен хидратантен и хранлив крем кој ќе ја подобри еластичноста на кожата. Тоа е најважно а исто така негата треба да ја пропратиш со соодветна масажа. Ти советувам да го погледнеш ова видео Доколу сакаш предлог за соодветен производ слободно пиши
@Biodevojka Мислење за кремава? (INCI): AQUA, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE, GLYCERYL STEARATE, CETEARYL GLUCOSIDE, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERIN, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, VACCINIUM VULCANORUM FRUIT EXTRACTʷʰ , RIBES NIGRUM LEAF EXTRACT*, VACCINIUM MYRTILLUS FRUIT EXTRACT*, SAMBUCUS NIGRA FLOWER EXTRACT*, HIPPOPHAE RHAMNOIDES FRUIT EXTRACTʷʰ , RUBUS ARCTICUS FRUIT EXTRACT*, NIACINAMIDE, SODIUM HYALURONATE, TOCOPHERYL ACETATE, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, XANTHAN GUM, CITRIC ACID, BENZYL ALCOHOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, PARFUM, CI 28440, CI 16035.
Драга има хемиски филтри сигурно е со Спф. Јас како поборник на физичките за зал не можам да ти ја препорачам оваа. Поздрав
@Biodevojka дали е океј составот за бебешки шампон? Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Disodium Cocoamphodiacetate, Chamomilla recutita extract, Coco Glucoside, Sodium Lactate, Glyceryl Oleate, Sodium Laureth Sulfate, PEG-3 Distearate, PEG-150 Distearate, Laureth-2, Alcohol, Parfum, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate
@Biodevojka многу ме интересира твоето мислење за растителниот силикон на True Alchemy...дали го препорачуваш и кој би бил ефектот?
Здраво драга декларацијата на тој производ е СОСТОЈКИ (INCI): ISOAMYL LAURATE, ISOAMYL COCOATE. Овие две масла имаат ефект на силикон, меѓутоа само на допир. Многу лесни масла се, имаат емолиентно (омекнувачко) дејство, не мастат, меѓутоа за разлика од силиконот овие не ја запушуваат кожата (не сњ таложат и не прават маска). Добиени се по синтетички пат (тоа се гледа од наставката ISO) почнувајќи од кокосовото масло. Ок се за коса со оглед на тоа што даваат убав ефект ане се таложат на косата како силиконите (штом ја измиеш косата комплетно ги измиваш). Поздрав
@Biodevojka Може ли да ми кажеш дали е добар шампонов? Ти благодарам. Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aqua, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Acrylates Crosspolymer - 4, Cocos Nucifera Water, Butyrospermum Parkii Butter, Cocos Nucifera Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Polyquaternium - 6, Polyquaternium - 10, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, PPG - 2 Hydroxyethyl Cocamide, PEG - 150 Pentaerythrityl Tetrastearate, Glycol Distearate, Laureth - 4, Citric Acid, Sodium Chloride, Sodium Citrate, Glycerin, Maltodextrin, Hexylene Glycol, Sodium Hydroxide, Parfum, Sodium Benzoate, Hexyl Cinnamal, Linalool, Benzyl Salicylate, Coumarin.
Здраво драга премногу хемиски состав за мој вкус. Кажи ми за каква коса ти треба шампон за да ти предложам некој поприроден.
Секако драга едни од подобрите кои во последно време ги имам пробано се: 1. Бабушка Агафија за опаѓање кој е фантастичен за тенко влакно и го зајакнува; 2. Лавера 2 во 1 со арган мислам дека беше фантазија за сува коса. Содржи и регенератор така да кога се одмива ја остава косата мека и убава а не ја отежнува; 3. Натура Сиберика кавијар терапија исто така одличен шампон за сува и безживотна коса. Во последен период јас го користам овој и навистина сум премногу задоволна.
Овде има многу корисни информации. Исто така, уште две одлични веб страници за проверка на производи и состојки (ако веќе некој ги означил, се извинувам): https://www.ewg.org/skindeep/ https://www.skincarisma.com/ На пример, производите на Purito се сертифицирани од EWG.