Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. _Monroe

_Monroe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    657
    @Biodevojka мислење за кремава за лице, на Моса е многу ја фалат ама па алкохол нешто гледам дека има

СОСТОЈКИ (INCI):AQUA, ALCOHOL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) FLORAL WATER, GLYCERIN, POLYGLYCERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, DICAPRYLYL CARBONATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DECYL COCOATE, CETEARYL ALCOHOL, VACCINIUM MYRTILLUS (BLUEBERRY) FRUIT EXTRACT, VACCINIUM MYRTILLUS (BLUEBERRIES) FRUIT OIL, SODIUM PCA, CELLULOSE, AROMA, STEARIC ACID, PALMITIC ACID, MICA ( CI 77019 ), XANTHAN GUM, ASCORBYL PALMITATE (VITAMIN C), TOCOPHEROL, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), SODIUM PHYTATE, SODIUM HYALURONATE, LACTIC ACID, LINALOOL, LIMONENE.

2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга покриен е со маслената фаза...токму затоа и е ставен за кремот да биде полесен за кожата како што обично прават германските фирми. Кзко декларација ми се допаѓа кремов, алкохолот според мене нема ни да го почувствуваш.

3. cloud

cloud Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.868
    @Biodevojka те молам мислење за серумов?

INGREDIENTS: Aqua (Water), Glycerin, Propanediol, Saccharomyces / Rice Ferment Filtrate, Potassium Azeloyl Diglycinate, Betaine, Boerhavia Diffusa Root Extract, Punica Granatum Seed Cell Culture Lysate, Acrylic Acid, Sodium Phytate, Maltodextrin, Salicylic Acid Carbomer, Silica, 1,2-Hexanediol, Heptane, Sorbic Acid, Benzyl Alcohol.

4. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.329
    Допаѓања:
    2.598
    Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Ceteareth-20, Dimethylsiloxane, Cannabis Sativa Seed Oil, Butyrospermum Parkii, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Phenoxyethanol, Parfum, Acrylates /C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Disodium EDTA, Pentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Hexyl Cinnamal

Water/ Aqua, Urea, Cetearyl Alcohol, Coco – Caprylate/ Caprate, Glycerin, Ceteareth-20, Soybean Oil / Glycine Soja Oil, Glycol Cetearate, Maltooligosyl Glucoside, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Caprylic/Capric Triglyceride, Rice Extract / Oryza Sativa Extract, Hydrolyzed Rice Protein, Sodium Hyaluronate, Squalane, Cherry Blossom Extract / Prunus Serrulata Flower Extract, Allantoin, Phenoxyethanol, Fragrance / Parfum, Acrylates/C10 – 30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Disodium EDTA, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Octadecyl Di-t-Butyl-4- Hydroxyhydrocinnamate, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene.

Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Avena Sativa ( Oat ) Kernel Oil, Glycol Cetearate, Sodium Hyaluronate, Chenopodium Quinoa Seed Extract, Salvia Hispanica ( Chia ) Seed Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glyceryl Stearate, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Cetyl Palmitate, Phenoxyethanol, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Acrylates /C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer,Triethanolamine, Octadecyl Di-t-butyl-4-hydroxyhydrocinnamate

@Biodevojka која од овие креми за лице има најдобар состав?

5. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.163
    Screenshot_20210919-161238_Chrome.jpg
    @Biodevojka ќе може ли мислење за серумот? :)

6. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга има само еден силикон и тоа во многу мала количина. Станува збор за ферментирана габичка во присуство на силикон.Ако не ти пречи тоа користи го. Изборот е твој. Мора да признаам дека има многу убави екстракти, ама овие ферментираниве никогаш ги немам прбано ниту користено, така да најискрено, не би знаела што да те посоветувам. Поздрав.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    На Gyada да не е ова некој серум случајно?
    Не сум ги користела, но сум приметила дека имаат специфични формулации...

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.163
    Ти благодарам @Biodevojka , ќе му дадам шанса.
    Да точно, Gyada N*2 серумот е.
    Го забележав на Еко Верде, за осетлива и reactive кожа, би требало да ја подобри заштитната бариера на кожата.
    Го нарачав, ќе го пробам па ќе пишам дали ми се допаѓа.
    Се надевам ќе ми го смири црвенилото на образите и воедно ќе ми ја подобри состојбата на кожата.
    Туку, може да го користам додека користам и Витамин Ц серум? :wasntme:

9. barbiegirl01

barbiegirl01 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    16
    @Biodevojka мислење за декларацијата на кремава? Дали би ми ги затварала порите?
    A732EE53-699F-4E04-8FF5-9FA8C0DF560B.jpeg

10. barbiegirl01

barbiegirl01 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    16
    @Biodevojka ке те замолам за мислење и за оваа декларација :$
    Се работи за балеа крем за коса
    AB81B5AE-570F-4C75-8190-7D3C07904AE3.jpeg

11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ова не е најприродно ама ако веќе си го земала користи го, ако не си го земала има и многу подобри поарно одбери нешто друго.

Ова не, има силикони...

12. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    10.672
    IMG_20211012_212736.jpg

Дали е погоден серумов за 25-6 годишна кожа, склона кон акни?

13. mermaid8989

mermaid8989 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    30
    @Biodevojka имам 32 години дали можам кремава да ја користам , дали е ок составот. Фала ти

AQUA, MELILOTUS ALBUS FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT*, GLYCERIN, OCTYLDODECANOL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERYL STEARATE, SUCROSE POLYSTEARATE, CETEARYL ALCOHOL, SACCHARIDE ISOMERATE, GLYCERYL LINOLEATE, GLYCERYL OLEATE, GLYCERYL LINOLENATE, FLAVOCETRARIA NIVALIS WATERʷʰ ʰ*, TRITICUM VULGARE GERM OIL*, OENOTHERA BIENNIS OIL*, PINUS SIBIRICA SEED OILʷʰ*, LINUM USITATISSIMUM SEED OIL*, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT*, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT*, SCUTELLARIA BAICALENSIS ROOT EXTRACT*, SCHIZANDRA CHINENSIS EXTRACTʷʰ*, ELEUTHEROCOCCUS SENTICOSUS ROOT EXTRACTʷʰ*, SORBUS AUCUPARIA FRUIT EXTRACTʷʰ*, TOCOPHEROL, SODIUM HYALURONATE, CETYL PALMITATE, SODIUM STEAROYL LACTYLATE, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, CARRAGEENAN, XANTHAN GUM, BENZYL ALCOHOL, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, SODIUM CITRATE, CITRIC ACID, PARFUM, LIMONENE, CITRAL, CITRONELLOL, LINALOOL.

14. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, да секако. Има убава декларација, доста е хидратантна како производ и ја оддржува еластичноста на кожата. Има голем број на екстракти...се заборавив од читање ахахахаха... Шала на страна станува збор за убав производ.

15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    @Biodevojka ова е од бебешка колекција, како ти изгледа

AQUA, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE*, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, OCTYLDODECANOL, VACCINIUM PRAESTANS FRUIT WATER*, CENTAUREA CYANUS FLOWER EXTRACT*, AVENA SATIVA KERNEL EXTRACT*, AQUILEGIA SIBIRICA FLOWER/LEAF/STEM EXTRACTʷʰ *, SORBUS AUCUPARIA FRUIT EXTRACTʷʰ *, FLAVOCETRARIA NIVALIS EXTRACTʷʰ *, TOCOPHEROL, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, XANTHAN GUM, BENZYL ALCOHOL, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, CITRIC ACID.

16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ок за бебиња од 1+. Под една година пожелно е да има што помалку екстракти и состојки само најосновните (на пример невен).

На buba4e89 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  17. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
  18. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    10.672
  19. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга зависи од кожа до кожа иако сметам дека оваа не е баш погодна за 25 години. Ти имаш потреба од нешто убаво хидратантно без анти ејџ состојки на пример кремот на Др. Конопка за комбинирана кожа е идеален за 370 мкд добиваш фантастичен производ или оној на Моса за комбинирана до масна кожа. Иако јас мислам дека на Конопка ќе биде одличен. Многу е важно и со што ја миеш кожата. Поздрав.

Последна измена: 22 октомври 2021
    На koritsaki и cooll им се допаѓа ова.
  20. maia.

maia. Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    391
    @Biodevojka, имам комбинирана, а чувствителна кожа. Дали според декларацииве, можам да го користам ексфолијантот на Geek&Gorgeous после чистачот Bereza Siberica, или не се добра спојка?

Natura Siberica Polar White Birch Pore-Refining Face Cleanser: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Niacinamide, Betula Alba Bark WaterWHH, Lactic Acid, Betula Alba Leaf ExtractWH, Mentha Arvensis Leaf ExtractWH, Saponaria Officinalis Root Extract*, Rhodiola Rosea Root Extract*, Calendula Officinalis Flower Extract*, Saccharide Isomerate, Panthenol, Glyceryl Oleate, Citric Acid, Sodium Citrate, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, CI 42051.

Geek&Gorgeous Cheer Up 6% Mandelic + BHA Liquid: Water, Propanediol, Mandelic Acid, Salicylic Acid, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Sarcosine, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Glucose, Xanthan Gum, Sodium. Hydroxide, Phenoxyethanol.