Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга ако ми веруваш одамна не сум купила или ставила лак за нокти. Кога ќе имам време ќе ги разгледам новитетите во ДМ. Инаку овој што ми го постираше е 5 free не ги содржи оние 5 најтешки состојки (Formaldehyde, Toulene, Formaldehyde Resin или Tosylamide Resin, Dibutyl Phthalate и Camphor).

Здраво драга, јас би ти препорачала следно:

За чистење на кожата земи го ова. Не содржи никакви етерични масла или парфеми и има антиалергенска формула. Во форма на млеко погодно како за отстранување на шминката така и за миење на лицето. Цената е 705 мкд.

Како крем, со оглед на тоа што имаш проблем со розацеа, ти го препорачувам овој од истата линија

Оваа линија е единствена која несодржи ниту парфем, ниту етерични масла, а со самото тоа ни алергени кои се природно присутни во етеричните масла. Моментално е на 30% попуст и кошта 424 мкд.

Ти го препорачувам и овој серум навечер пред кремот со оглед на тоа што содржи екстракт од лист на црвено грозје кое е одлично за смирување на црвенила или иритации на кожата. Цената е 860 мкд.

Значи сѐ заедно што ти препорачав ќе те фати нешто под 2000 мкд.
    За било што слободно пиши.

На buba4e89, MeowMeow и g8lQQk им се допаѓа ова.
  2. Касија

Касија Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2018
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    8.152
    @Biodevojka Дали е добар витамин Ц серумов на Оливал?

Состојки: Aqua, Sodium Ascorbyl Phosphate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Dimethyl Sulfone, Phenoxyethanol, Sodium Hyaluronate, Ferulic Acid, Ethylhexylglycerin, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

3. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга мислам дека веќе имам пишувано за овој. Единствено не ми се допаѓа состојката Dimethyl Sulfone, не знам зошто воопшто ја ставиле во серумов. Останатото е се ок.

На Касија му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    286
    прашање до @Biodevojka што мислиш за овој лосион за тело

Прикачени фајлови:

5. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.677
    Допаѓања:
    6.565
    @Biodevojka Ќе те замолам да ми кажеш дали производов стварно би бил ефективен за стрии и лузни според состојкиве. Фала ти однапред. :)

Aqua, Harpagophytum Procumbens Root Extract, Allantoin, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Sesamium Idicum Seed Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Citrus Synensis Peel Oil Expressed, Lupinus Albus Seed Extract, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Pogostemon Cablin Leaf Oil, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Ethoxydiglycol, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Phaseolus Lunatus Seed Extract, Cetyl Hydroxyethilcellulose, Persea Gratissima Oil, Hydroxypropyl Methylcellulose, Vitis Vinifera Seed Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Juniperus Communis Fruit Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Phenoxyethanol, Butylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Citrus Limon Seed Oil, Lavandula Agustifolia Oil, Mentha Piperita Oil, Rutin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Polyquaternium 37, Tocopheryl Acetate, Chromium Hydroxide Green, Lactose, Cellulose, Propylene glycol, Citric Acid, Cl44090, Eugenol, Linalool, Limonene, Citral.

6. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Не е комплетно природен ама не можам да кажам дека е лош. Барем нема силикони и навтени деривати. Има убава замисла и само две состојки не е природни ама ништо страшно. Пробај го доколку го имаш земено.

Најикрено бели лузни ништо не може да избрише (од козметика секако) да не се лажеме. Овде е многу важно да е оддржува елаточноста на кожата, а тоа може да го направиш и о други производи, како и со обични масла. Инаку според сотавот не е баш нај нај да си признаам. Има многу подобри хранливи производи. Кажи ми до која цена и ја ќе ти препорачам нешто доколку сакаш.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.642
    Допаѓања:
    45.050
    Screenshot_20220225-153838_Chrome.jpg

@Biodevojka мислење за overnight серумот?
    И за каква кожа е?
    Го добив на подарок и не сум сигурна дали да почнам да го користам.
    Благодарам.:f:

8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга има доста силно ексфолијанстно дејство (ова секако зависи од пХ вредноста на производот) ама вака горе долу сепак има киселина и тоа на висока позиција плус пентилен гликол...Идејата е интересна другите состојки се ок, само доколку го користиш не повеќе од еднаш неделно.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.587
    Допаѓања:
    106.400
    @Biodevojka може ли мислење за овие eye patches :)

20220227_230419.jpg

10. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.642
    Допаѓања:
    45.050
    Ти благодарам!
    Дали е во ред за сува и чувствителна кожа?

11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.322
    Само ја ли никогаш не гледам декларации на производи?
    Ако чини купувам ако не, не
    :D

12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    За сува кожа подобро не... барем според мене. Ама доколку инсистираш и чим го имаш пробај па види дали ќе има реакција

Драга како декларација се ок, а за дејство ќе кажеш ти штом ги пробаш...

На Luminary и koritsaki им се допаѓа ова.
  13. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.593
    Тонер:
    Purified Water, Niacinamide, 1,2-Hexanediol, Butylene Glycol, Propanediol, Vitis vinifera (Grape) Fruit Extract, Tranexamic Acid, Ethyl Ascorbyl Ether, Panthenol, Glycerin, Beta-Glucan

Серум:
    AQUA, GLYCERIN, COCONUT ALKANES, CETEARYL ALCOHOL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, GLYCERYL STEARATE CITRATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DICAPRYLYL CARBONATE, SODIUM PCA, UNDECANE, SODIUM LEVULINATE, PROPANEDIOL, TRIDECANE, SODIUM ANISATE, CELLULOSE, XANTHAN GUM, AROMA, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), LACTIC ACID, MICA ( CI 77019 ), ASCORBYL PALMITATE (VITAMIN C), TOCOPHEROL, SODIUM PHYTATE, HYDROLYZED HYALURONIC ACID, VACCINIUM VITIS-IDAEA (LINGONBERRY) SEED OIL, SODIUM HYALURONATE, CI 77491 (IRON OXIDE), GLUCOSE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, ALCOHOL, GLUCURONIC ACID, RHAMNOSE, LINALOOL, LIMONENE, CITRONELLOL.

Креми:
    AQUA, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, GLYCERIN, COCONUT ALKANES, POLYGLYCERYL-6 STEARATE, CETEARYL ALCOHOL, DICAPRYLYL CARBONATE, SODIUM PCA, SODIUM LEVULINATE, PROPANEDIOL, POLYGLYCERYL-6 BEHENATE, PALMITIC ACID, STEARIC ACID, CELLULOSE, SODIUM ANISATE, XANTHAN GUM, AROMA, ALCOHOL, LACTIC ACID, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE (VITAMIN C), SODIUM PHYTATE, HYDROLYZED HYALURONIC ACID, SODIUM HYALURONATE, VACCINIUM VITIS-IDAEA (LINGONBERRY) SEED OIL, CI 77491 (IRON OXIDE), RHAMNOSE, GLUCOSE, GLUCURONIC ACID, CITRONELLOL, LIMONENE, LINALOOL.

СОСТОЈКИ (INCI): AQUA, MELILOTUS ALBUS FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT*, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, GLYCERIN, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, CETEARYL ALCOHOL, SOPHORA FLAVESCENS WATERʷʰ ʰ*, OENOTHERA BIENNIS OIL*, PINUS SIBIRICA SEED OILʷʰ*, LINUM USITATISSIMUM SEED OIL*, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT*, SCUTELLARIA BAICALENSIS ROOT EXTRACT*, ANGELICA ARCHANGELICA ROOT EXTRACTʷʰ*, AQUILEGIA SIBIRICA FLOWER/LEAF/STEM EXTRACTʷʰ*, SALVIA OFFICINALIS LEAF EXTRACT*, GERANIUM SIBIRICUM EXTRACTʷʰ*, SORBUS AUCUPARIA FRUIT EXTRACTʷʰ*, SCHIZANDRA CHINENSIS EXTRACTʷʰ*, SUCROSE POLYSTEARATE, CETYL PALMITATE, TOCOPHEROL, SODIUM HYALURONATE, ZINC PCA, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, XANTHAN GUM, BENZYL ALCOHOL, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, CITRIC ACID, PARFUM, CITRONELLOL, LIMONENE, LINALOOL.

AQUA, MELILOTUS ALBUS FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT*, OCTYLDODECANOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER*, GLYCERIN, GLYCERYL STEARATE, CETYL PALMITATE, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, SUCROSE POLYSTEARATE, SACCHARIDE ISOMERATE, TOCOPHEROL, RHODIOLA ROSEA ROOT WATERʰ *, LINUM USITATISSIMUM SEED OIL*, TRITICUM VULGARE GERM OIL*, OENOTHERA BIENNIS OIL*, PINUS SIBIRICA SEED OILʷʰ *, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT*, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT*, SCUTELLARIA BAICALENSIS ROOT EXTRACT*, AQUILEGIA SIBIRICA FLOWER/LEAF/STEM EXTRACTʷʰ *, SCHIZANDRA CHINENSIS EXTRACTʷʰ *, DASIPHORA FRUTICOSA EXTRACTʷʰ *, SODIUM HYALURONATE, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, XANTHAN GUM, BENZYL ALCOHOL, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, SODIUM CITRATE, CITRIC ACID, PARFUM, LIMONENE, LINALOOL, CITRAL.

AQUA, ALCOHOL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) FLORAL WATER, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DECYL COCOATE, POLYGLYCERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE, SQUALANE, CETEARYL ALCOHOL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, RUBUS FRUTICOSUS (BLACKBERRY) FRUIT EXTRACT, RUBUS FRUTICOSUS (BLACKBERRY) FRUIT OIL, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER) FRUIT BUTTER, CELLULOSE, AROMA, STEARIC ACID, PALMITIC ACID, XANTHAN GUM, ASCORBYL PALMITATE (VITAMIN C), TOCOPHEROL, SODIUM PHYTATE, SODIUM HYALURONATE, LACTIC ACID, LINALOOL, LIMONENE.

@Biodevojka Што мислиш за составот на овие производи?

*Да напоменам дека имам нормална кожа со масна Т-зона.

14. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.593
    @Biodevojka ?

15. Hija.de.la.luna

Hija.de.la.luna Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    51
    Screenshot_20220331-114214_Chrome.jpg Девојки, ќе ве молам за мислење за продуктов. Станува збор за маска за сув скалп. :)

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.587
    Допаѓања:
    106.400
    Screenshot_20220402-191701_Chrome.jpg

@Biodevojka , мислење за течнава пудра? :)

17. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга мене најискрено не ми е ништо посебно. Има многу подобри и поефикасни производи на пример маската на Алверде со авокадо е феноменална за сув скалп

upload_2022-4-10_20-55-51.jpeg

Или пак оваа која е феноменална за сува коса и доколку си фарбана ја штити и бојата

Јас ја имам онаа за зајакнување на коренот од истава марка и сум презадоволна. Кошта само 195 мкд. а ефектот е прекрасен.

Мила не баш, оваа не ми се допаѓа...

На Hija.de.la.luna и koritsaki им се допаѓа ова.
  18. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.593
    @Biodevojka Што мислиш за составот на овој серум за скалп? За поттикнување на раст на коса

Water / Aqua, Glycerin (and) Provitamin B5 / Panthenol (and) Biotinoyl Tripeptide-1 (and) Trehalose (and) Caprylyl Glycol (and) Ethylhexylglycerin, Hydrolyzed Carob Tree Seed Extract / Hydrolyzed Ceratonia Siliqua Seed Extract (and) Corn Starch / Zea Mays Starch (and) Sodium Benzoate (and) Potassium Sorbate (and) Polyquaternium-7 (and) Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Zinc Gluconate, Caffeine, Phenoxyethanol, PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether, Disodium EDTA.

19. ladydy13

ladydy13 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2019
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    445
    Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethicone, Isopropyl Myristate, Cyclopentasiloxane, Diethylhexyl Adipate, Octocrylene, Phenyl Trimethicone, Argania Spinosa Kernel Oil, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Parfum, Benzyl Alcohol, Limonene, Coumarin
    @Biodevojka што мислиш за составот? Ова е спреј за коса со заштита од топлина - Оливал.:inlove:

20. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга ако не ти пречат ПЕГ, ППГ и дисодиум ЕДТА ок. Инаку не е најприроден баш поради овие состојки.

Драга полн е силикони, јас би ти рекла не, ама сепак твој избор е.

На ladydy13 му/ѝ се допаѓа ова.