Не никако не може да кажам дека штетно влијаат на скалпот. Не се еколошки и ПЕГ има компонента на нафтен дериват, ама не може да кажам дека ќе му наштетат на скалпот. Драга се збунв јас овде говорам за маски за коса а за која пудра ме прашуваш ти? Можеби сум пропуштила некој пост прости ми потсети ме.
@Biodevojka Извини, мислев дека одговорот е за оваа слика што ја постирала Kortisaki На ова поточно мислев, состав на новата пудра на Есенс
Ingredients overview Water/Aqua/Eau, Propylheptyl Caprylate, Titanium Dioxide (Nano), Zinc Oxide (Nano), Cyclohexasiloxane, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Disiloxane, Butylene Glycol, Polyglyceryl-5 Polyricinoleate, Polymethylsilsesquioxane, Glycerin, Caprylyl Methicone, Dicaprylyl Ether, Niacinamide, Disteardimonium Hectorite, Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Calcium Aluminum Borosilicate, Magnesium Sulfate, 1,2-Hexanediol, Triethoxycaprylylsilane, Octyldodecanol, Fragrance/Parfum, Dicaprylyl Carbonate, Iron Oxides (Ci 77492), Caprylyl Glycol, Glyceryl Caprylate, Mica, Ethylhexylglycerin, Aluminum Hydroxide, Adenosine, Iron Oxides (Ci 77491), Echium Plantagineum Seed Oil, Boron Nitride, Sodium Hyaluronate, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Saccharide Isomerate, Propanediol, Iron Oxides (Ci 77499), Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Unsaponifiables, Cardiospermum Halicacabum Flower/Leaf/Vine Extract, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Lespedeza Capitata Leaf/Stem Extract, Sodium Citrate, Citric Acid [less] Read more on how to read an ingredient list >> Compare @Biodevojka
Ако зборуваме за пудрата на Есенс, оваа што си ја постирала е старата верзија. Новата е без силикони и масла @Biodevojka
Драга втората состојка ундекан е навтен дериват. Како формула е доста празна нема никакво хидратантно дејство. Инаку нема силикони тоа да, ама не сум воодушевена од формулата како целина. Ундекан може да биде и од растително потекло (особено доколку производот е Био и сертифициран), ама кај Есенс сигурна сум дека е навтен дериват (инаку ќе беше назначено поинаку).
Дали оваа формула е подобра? Се работи за пудра од Catrice clean ID, се надевам во скоро ќе ја има кај нас, досега ја немам сретнато. Фала ти многу
Здраво Дали може некој да ми препорача течна пудра за сува кожа на лице(за секојдневно користење) и крем со заштитен фактор на природна база? (но, да не е мн.висока цена) @Biodevojka
За разлика од првата декларација оваа е подобра, ама сепак има многу подобри и од оваа. Хемиски филтри драга...знаеш јас велам секогаш не кога гледам хемиски филтри... Еве ти три во едно СПФ, покрива и негува . Цената е 980 што за природен производ од овој вид и не е многу скапо (другите се над 1500.
Те молам за мислење, имам прилично светол тен па се мислам дали оваа крема би била соодветна за мене... како ББ крема е,нели?
Мислам дека би ви одговарала, иако е тонирана, не е толку покривна колку што дава сјај. Не е темна воопшто, јас обично користам beige нијанса од пудри и бб креми, оваа ми е супер и кога сум исончана.