Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    20221209_115023.jpg

@Biodevojka сакам да го купам овој производ но ме интересира составот дали е добар ?

2. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    18.334
    @Biodevojka ако може мислење за сапунов. 20221220_223314.jpg

3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга вака ми изгледа ок, само не ми се допаѓа ознаката и некои други масла....кои други масла??? Јас на пример избегнувам сапуни со палмино масло итн. Не е фер да не се наведе сѐ комплетно во декларацијата.

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    NGREDIENTS: Aqua, Glycine Soja OP, Alcohol denat, Glycere Nudiera OIF, Olea Europaea Fruit OIP, Myristyl Alcohol, Burns Parki Butter', Cetearyl Alcohol, Prunus Amygdalus Ducsoi Stearate Citrate, Calendula Officinalis Flower Extract: arte SceryilUndecylenate, Rhus Vernicflua Peel Cera, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Tocopherol, Melanthus Annuus Seed OIP, Ascorby|Palmitate, Parfum

5C513E2A-5476-47E7-9E06-C62EDA6ADF1D.jpeg B828DAE5-2802-4CE1-A25B-82376963880F.jpeg
    Ако може мислење од @Biodevojka за оваа бебешка крема. Претходно имав купено од истатата линија ама погуста крема па ја купив оваа мислејќи дека е истата само со мала измена во амбалажата. Состојките ме зачудија малку зошто во две соединенија има алкохол, а знам дека тоа за бебеиња строго се избегнува.

5. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга алкохолот овде не се чувствува многу затоа што маслената фаза е многу висока (кремот е доста богат со масла), така да алкохолот на некој начин ја тампонира смесата. Инаку Cetearyl Alcohol не е алкохол туку еден вид на ко-емулгатор кој дава густина и ја подобрува структурата на производот, a Myristyl Alcohol има емолиентно, односно омекнувачко дејство врз кожата. Постојат многу подобри производи од овој вистина е, ама и овој не е лош. Ја би ти ги препорачала овие два

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.548
    Допаѓања:
    201.669
    Првиот крем е одличен @MissDior, јас го зедов за децава, им се погоди, двајцата со сува кожа, особено малото, беше и атопичар. Од кремов не се чеша, ако не ставам ништо, знае рани да си направи од чешање. И за лице може да се користи.

7. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    И јас го користев за делови со егзема и многу убаво делуваше. Ама го имав купено лани, беше плус со цинк мислам и имаше густа текстура. А овој новиот сега е со полесна текстура, го купив мислејќи дека е истиот зошто германски ме знам многу

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.548
    Допаѓања:
    201.669
    За Алга Натис зборуваме? Или за кремот на Алверде. Оти јас за Алга Натис кажувам, тој на Алверде ми беше тежок, одамна го имав. Овој е полесен и попријатен, без мирис, лесно се мачка и упива.

9. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    1.094
    @Biodevojka, те молам за мислење за следниве состави, се работи за гел за туширање и за шампон. Во потрага сум по двете, доколку овие содржат штетни состојки, те молам за сугестија за други. Косата е сува да напоменам. Ти благодарам многу.

AQUA, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT*, COCO-GLUCOSIDE, SODIUM COCO-SULFATE, LAURYL GLUCOSIDE, GLYCERIN**, POLYGLYCERYL-4 CAPRATE, SODIUM CHLORIDE, ROSA CANINA FRUIT EXTRACT*, ROSA DAMASCENA FLOWER EXTRACT*, ASCORBYL PALMITATE, BETA-SITOSTEROL, SODIUM HYALURONATE, SQUALENE, GLYCERYL OLEATE, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, LECITHIN, TOCOPHEROL, LACTIC ACID, PARFUM, GERANIOL, LIMONENE.

AQUA/WATER/EAU, DECYL GLUCOSIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL*, GLYCERYL STEARATE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL*, BENZYL ALCOHOL, XANTHAN GUM, SODIUM CHLORIDE, OLEA EUROPAEA (OLIVE FRUIT) OIL*, LACTIC ACID, GLYCERIN, GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, PARFUM (FRAGRANCE), ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER*, LINALOOL, LIMONENE, CAESALPINA SPINOSA GUM, TOCOPHEROL, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, SODIUM HYDROXIDE

10. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Добри се и двете декларации. Поздрав

На goddess.Of.chaos му/ѝ се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.587
    Допаѓања:
    106.393
    Мислење за кремава за околу очи :)
    @Biodevojka

Screenshot_20230121-172045_Chrome.jpg

12. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.358
    Хај, истиве состојки за кои ја прашувате биодевојка можете сами да си ги проверите на оваа страна https://www.cosdna.com/eng/ingredients.php

copy paste на состојкиве и ке ви даде оцена колку е безбедна некоја состојка и објаснување
    upload_2023-1-21_17-54-0.png

мислам дека истава страна ја користи и биодевојка

13. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга воопшто не ја користам таа страна бидејќи кога анализирам го гледам производот во целина а ме одредени состојки (освен ако не станува збор за силикони или слично па не го гледам воопшто производот). ПОздрав

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.358
    Доколку не ме разбраа другите, со помош на оваа страна се прави анализа на сите состојките од еден производ и така се добива целосна слика на производот,не е нешто комплицирано

15. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    @Biodevojka Дали може да те замолам да го разгледаш составот на оваа крема за лице со заштитен фактор од Еси, дали содржи минерални филтри или хемиски? Случајно ја најдов и досега сум многу задоволна од нивните производи, но не можам да најдам со какви филтри е кремата. Фала најмногу :)

Screenshot_20230223-110028_Samsung Internet.jpg

Последна измена: 23 февруари 2023
  16. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    224
    @Biodevojka дали може да ми дадеш повеќе инфо за кремата и серумов?

Моментално оваа ја користам, ми се чини дека е добра. Инаку нема декларација, само ова е.

20230223_131911.jpg

А за серумот, од Loccitane e.
    Еве ги состојките

Screenshot_20230224-135213_Chrome.jpg

17. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Без декларација за првиот проивод не можам ништо да кажам. За втората декларација не е баш најприроден производот ама не е ни лош.

На Ana.brojka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Хемиски филтри...

На UnordinaryOne му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    224
    Фала ти многу. А на првиот не ни имаше декларација или состојки нешто подетално, само тоа на капачето одозгора што пишува и толку. Се надевам е добра пак

20. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    6.564
    @Biodevojka Што мислиш за пастиве, и која е подобра?

1:

Screenshot_20230311_204730.jpg

2:

IMG_20230311_204459.jpg