Драга вака ми изгледа ок, само не ми се допаѓа ознаката и некои други масла....кои други масла??? Јас на пример избегнувам сапуни со палмино масло итн. Не е фер да не се наведе сѐ комплетно во декларацијата.
NGREDIENTS: Aqua, Glycine Soja OP, Alcohol denat, Glycere Nudiera OIF, Olea Europaea Fruit OIP, Myristyl Alcohol, Burns Parki Butter', Cetearyl Alcohol, Prunus Amygdalus Ducsoi Stearate Citrate, Calendula Officinalis Flower Extract: arte SceryilUndecylenate, Rhus Vernicflua Peel Cera, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Tocopherol, Melanthus Annuus Seed OIP, Ascorby|Palmitate, Parfum Ако може мислење од @Biodevojka за оваа бебешка крема. Претходно имав купено од истатата линија ама погуста крема па ја купив оваа мислејќи дека е истата само со мала измена во амбалажата. Состојките ме зачудија малку зошто во две соединенија има алкохол, а знам дека тоа за бебеиња строго се избегнува.
Драга алкохолот овде не се чувствува многу затоа што маслената фаза е многу висока (кремот е доста богат со масла), така да алкохолот на некој начин ја тампонира смесата. Инаку Cetearyl Alcohol не е алкохол туку еден вид на ко-емулгатор кој дава густина и ја подобрува структурата на производот, a Myristyl Alcohol има емолиентно, односно омекнувачко дејство врз кожата. Постојат многу подобри производи од овој вистина е, ама и овој не е лош. Ја би ти ги препорачала овие два
Првиот крем е одличен @MissDior, јас го зедов за децава, им се погоди, двајцата со сува кожа, особено малото, беше и атопичар. Од кремов не се чеша, ако не ставам ништо, знае рани да си направи од чешање. И за лице може да се користи.
И јас го користев за делови со егзема и многу убаво делуваше. Ама го имав купено лани, беше плус со цинк мислам и имаше густа текстура. А овој новиот сега е со полесна текстура, го купив мислејќи дека е истиот зошто германски ме знам многу
За Алга Натис зборуваме? Или за кремот на Алверде. Оти јас за Алга Натис кажувам, тој на Алверде ми беше тежок, одамна го имав. Овој е полесен и попријатен, без мирис, лесно се мачка и упива.
@Biodevojka, те молам за мислење за следниве состави, се работи за гел за туширање и за шампон. Во потрага сум по двете, доколку овие содржат штетни состојки, те молам за сугестија за други. Косата е сува да напоменам. Ти благодарам многу. AQUA, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT*, COCO-GLUCOSIDE, SODIUM COCO-SULFATE, LAURYL GLUCOSIDE, GLYCERIN**, POLYGLYCERYL-4 CAPRATE, SODIUM CHLORIDE, ROSA CANINA FRUIT EXTRACT*, ROSA DAMASCENA FLOWER EXTRACT*, ASCORBYL PALMITATE, BETA-SITOSTEROL, SODIUM HYALURONATE, SQUALENE, GLYCERYL OLEATE, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, LECITHIN, TOCOPHEROL, LACTIC ACID, PARFUM, GERANIOL, LIMONENE. AQUA/WATER/EAU, DECYL GLUCOSIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL*, GLYCERYL STEARATE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL*, BENZYL ALCOHOL, XANTHAN GUM, SODIUM CHLORIDE, OLEA EUROPAEA (OLIVE FRUIT) OIL*, LACTIC ACID, GLYCERIN, GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, PARFUM (FRAGRANCE), ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER*, LINALOOL, LIMONENE, CAESALPINA SPINOSA GUM, TOCOPHEROL, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, SODIUM HYDROXIDE
Хај, истиве состојки за кои ја прашувате биодевојка можете сами да си ги проверите на оваа страна https://www.cosdna.com/eng/ingredients.php copy paste на состојкиве и ке ви даде оцена колку е безбедна некоја состојка и објаснување мислам дека истава страна ја користи и биодевојка
Здраво драга воопшто не ја користам таа страна бидејќи кога анализирам го гледам производот во целина а ме одредени состојки (освен ако не станува збор за силикони или слично па не го гледам воопшто производот). ПОздрав
Доколку не ме разбраа другите, со помош на оваа страна се прави анализа на сите состојките од еден производ и така се добива целосна слика на производот,не е нешто комплицирано
@Biodevojka Дали може да те замолам да го разгледаш составот на оваа крема за лице со заштитен фактор од Еси, дали содржи минерални филтри или хемиски? Случајно ја најдов и досега сум многу задоволна од нивните производи, но не можам да најдам со какви филтри е кремата. Фала најмногу
@Biodevojka дали може да ми дадеш повеќе инфо за кремата и серумов? Моментално оваа ја користам, ми се чини дека е добра. Инаку нема декларација, само ова е. А за серумот, од Loccitane e. Еве ги состојките
Без декларација за првиот проивод не можам ништо да кажам. За втората декларација не е баш најприроден производот ама не е ни лош.
Фала ти многу. А на првиот не ни имаше декларација или состојки нешто подетално, само тоа на капачето одозгора што пишува и толку. Се надевам е добра пак