Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.682
    @Biodevojka
    Ти блaгoдaрaм мнoгу :) гледaм вo Србијa пред некoе време ги дoнеле имaaт и сaјт naturasiberica.rs , мoже нaскoрo и вo Мaкедoнијa дa ги дoнесaт :)
    Еве зa мaскaтa зa кoсa сoстaв

Состав:Aqua with infusions of: Organic Ficus Carica (Fig) Fruit Extract (органический экстракт инжира), Organic Prunus Amygdalus Dulcis Oil (масло миндаля), Cetearyl Alcohol, А, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Cetyl Ether, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride,Olea Europaea Fruit Oil (масло оливы), Parfum,Benzyl Alcohol, Benzoic Acid,Sorbic Acid, Citric Acid

2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Составот е ок, не е комплетно органски ама за среќа нема силикони (има кондиционатори). Поздрав.

На irenna и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. GoldenRose.

GoldenRose. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    @Biodevojka ти благодарам. Да ми кажеш само каде може да се најдат?

4. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво Алверде може да ја најдеш во ДМ маркет, Ла Сој на нивниот штанд во Веро Џамбо или продавницата кај Соборен Храм, Др. Хаушка и Гамард во аптеките. Поздрав.

На GoldenRose. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. loreddie

loreddie Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    67
    @Biodevojka Здраво :)
    Дали можеш да направиш анализа на состојкиве на пудрата,и да ми дадеш препорака за некоја добра со солидна мат покривност,или комбинација од течна со камена/во прав? Имам комбинирана кожа склона кон акни. Ти благодарам

Прикачени фајлови:

• dsc_0350.jpg
      dsc_0350.jpg
      Големина на фајлот:
      239 KB
      Прегледи:
      15
  6. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, првата состојка е циклопентасилоксан што значи дека е силикон и е на силиконска база. Доколку не си по природната козметика секако изборот е твој.
    За препорака на пудра сакаш нешто што е на природна база и без силикони?

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. loreddie

loreddie Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    67
    Да,но како што напоменав потребна ми е поголема покривност и мат ефект

8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Мора да кажам дека органските пудри немаат голема покривност изедначуваат меѓутоа не се како традиционалните пудри. Единствена која има убава покривност е онаа на алверде компактната ама не е мат дава сјаен ефект иако е ок за комбинирана кожа и има мали пигментирани светки. Сите други органски марки кои ги имам пробано немаат покривност како што ти очекуваш како обична традиционална пудра. Евентулно ако земеш некоја течна и одозгора да ставиш во прав. На пример како најевтина варијанта е алверде компактната која убаво прикрива со минералната во прав која матира. Двете заедно би ти дале убав ефект а ќе ги платиш околу 400/500 денари двете заедно. Во ДМ имаш тестерчиња пробај ги за да видиш како ти одговара. Поздрав.

На irenna и loreddie им се допаѓа ова.
  9. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    @Biodevojka Што ќе кажеш за козметиката на Young derm?

10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.332
    Допаѓања:
    17.913
    @Biodevojka ај те молам да ми ги објасниш состојкиве? се работи за маслиново масло за лице од авон планет спа.
    13162376_1070288073046234_1421099523_n.jpg

11. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    @Biodevojka ,што мислиш за составот на ова масло за лице од Oriflame?
    C12-15 ALKYL BENZOATE, CANOLA OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, SESAMUM INDICUM SEED OIL, PARFUM, BHT, PROPYLPARABEN, ROSA CANINA FRUIT OIL, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, CITRIC ACID, TOCOPHEROL
    Парабенот не ме загрижува толку,колку овие две состојки:C12-15 ALKYL BENZOATE и ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE:^)

12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Освен минерал оил кој е нафтен дериват сите останати состојки се ок.

Драга рената C12-15 ALKYL BENZOATE е емулгатор од синтетичко потекло кој на производите им дава убав финиш и текстура. Нема никаква реакција на кожата, ама сепак синтетички е. Додека ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE е претежно хемиски филтер кој во некои формули може да се користи и како конзерванс. Поздрав.

На renata77 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    @Biodevojka Јас не добив одговор на моето прашање. Што мислиш за козметиката на Young derm?

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.682
    @Biodevojka
    Може, ли објаснување за сапунов за лице од Natura siberica? Гледам многу го користат и многу се задоволни , кога ќе ја завршам маската на Сефора сакам овој да го пробам баш ме интересира мислење за состојките.

На FarmaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга оваа козметика не сум ја користела па не можам да ти дадам мислење. Поздрав

Здраво драга, sodium cocoyl isethionate не го познавам многу добро како сурфактант, меѓутоа направив мало истражување и дознав дека се добива од кокосот. Велат дека кожата одлично го толерира, меѓутоа не можам да потврдем лично затоа што не сум пробала производи со него. Инаку како декларација според мене производов е ок. Не сум видела до сега ваков производ. Поздрав.

На FarmaGirl, cresa-jagoda, irenna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.682
    @Biodevojka
    Баш ми се гледа интересен производов , се нанесува 2,3 пати неделно има едно како сунѓерче тврдо е но кога ќе се натопи со вода станува многу меко, се премачкува лицето и стои 5 минути , нешто и како маска му доаѓа но и како сапун кој длабинско ја чисти кожата..баш ќе го пробам па ќе пишам рецензија :)

На FarmaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Да, навистина необичен производ, пробај па обавезно пиши. А се продава кај тебе во Гр така? го нема кај нас. Која му е цената?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.682
    Да , кај мене во градот кај што живеам ги нема производиве сега засега (јас ги порачувам преку нивната официјална страна) но во Солун , Атина и некои поголеми градови ги има низ аптеките по истите цени како што се на нивната страна. Цената е 16 евра

http://www.natura-siberica.gr/index...detox-for-deep-facial-cleansing-120-ml-detail

19. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Фала да знам следен пат кога ќе одам на викенд да ја побарам во Солун. И јас ќе ја пробам обавезно.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Acka22

Acka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    999
    zdr mila moze mislenje za samponot :D 13115765_10207653937924313_1793848581_n.jpg