Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, најнапред нема силикони што е супер, второ формулата е избалансирана после сулфатот има бетаин па морска сол што значи дека не е агресивен и тоа е ок. Има кератин и пантенол што е ок. Доколку не ти пречи што има ПЕГ и МЕА, другото е горе долу ок.

2. Acka22

Acka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    999
    fala mnogu mila :D

3. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.332
    Допаѓања:
    17.913
    bg.jpg
    @Biodevojka Се работи за шампонот класичен на бекутан, немав шампон а не сум во можност да купам алверде, дека досега се миев со алверде, па сега несакам да купам некој друг па се решив за бекутан, неможам да појдам до Велес до Дм засега за да си купам, дали е добар колку да го заменам додека не си купам шампон друг.

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681
    @Veki4kaa , биодевојка веќе претходно има одговорено во врска со шампонов бекутан , еве го одговорот :)

5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.332
    Допаѓања:
    17.913
    пишува дека нема парабени силикони и парафин на шишето од шампонот, точно ли е @Biodevojka ? Untitled.jpg

6. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Точно е нема силикони, парабени и парафин. Поздрав.

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681
    @Biodevojka

Mi dadoa eden tester krema za oci pa moze li da mi kazes dali e za mlada koza jas imam 26 god da ne e anti age

8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, има хијалуронска киселина, друго сѐ е ок во смисла масла и екстракти кои природно имаат анти ејџ ефект. Поздрав.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    779
    Здраво! Биодевојка,какво мислење имаш за шампонот на Афродита со оглед на тоа што е со променет состав? kopriva-pantenol-390x730.jpg

10. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, овој шампон не сум го користела и не го познавам, така да не би си дозволила да коментирам за нешто што не знам. Доколку може декларација да ставиш. Благодарам.

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681
    @Biodevojka - здраво , сакам да те прашам за два производа во врска со косата , еден е оваа маска , прочитав дека е за фарбана коса , дали мислиш според состојкиве дека би одговарала на мене да ја користам , бидејќи косата ми е масна на коренот со тенко влакно да не ми ја масти повеќе , интересното е тоа што оваа маска се нанесува од коренот па накај врвовите значи на целата коса.

Aqua, Cetearyl Alcohol, Olea Europaea Fruit Oil*, Cetyl Esters, Bis-Cetearyl Amodimethicone, Behentrimonium Chloride, Glyceryl Stearate, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Panthenol, Dimethiconol, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Argania Spinosa Kernel Oil*, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil*, Macadamia FTernifolia Nut Oil, Hydrolyzed Wheat Protein, Pinus Sibirica Seed OilWH, Phospholipids, Glycine Soja (Soybean) Oil, Glycolipids, Glycine Soja (Soybean) Sterols, Humulus Lupulus FlowerExtract, Arctium Lappa Root Extract, Urtica Dioica Leaf Extract*, Rhodiola Rosea Root ExtractWH, Sorbus Sibirica ExtractWH, Hippophae Rhamnoidesamidopropyl BetaineHR, Tocopherol, Glyceryl Linoleate, Glyveryl Oleate, Glyceryl Linolenate, Retinyl Palmitate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Pinus Sibirica Seed Oil Polyglyceryl-6 EstersPS, Hydroxyethylcellulose, Sodium PCA, Sodium Lactate, Arginine, Aspartic acid, PCA, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Proline, Threonine, Isoleucine, Histidine, Phenylalanine, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Biotin, Folic Acid, Cyanocobalamin, Niacinamide, Pantothenic Acid, Pyridoxine, Riboflavin, Thamine, Yeast Polypeptides, Cetrimonium Bromide, Parfum, Citric Acid. Ci 15985, CI 16225, CI 19140, CI 42090

и овој производ подоле , е масло за поттикнување на раст на косата и против опаѓање , се нанесува на коренот и се прави масажа. Незнам дали ќепомогне нешто , но би сакала да го пробам :)

Olea Europaea Fruit Oil*, Hippophae Rhamnoides Fruit Oli*, Phospholipids, Tocopherol, Arctium Lappa Root Extract, Glycine Soja (Soybean) Oil, Argania Spinosa Seed Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycolipids, Glycine Soja (Soybean) Sterols, Macadamia Temifolia Seed Oi, Persea Gratissima Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Kernel Oil, Mentha Piperita Leaf Oil*, Elettaria Cardamomum Oil, Hydrogenated Soybean Oil, Rethinyl Palmitate, Glyceryl Linoleate Oleate, Glyceryl Linolenate, Prunus Armeniaca, Kermel Oil*, Pinus Sibirica Seed Oil Polyglyceryl-6 EstersPS, Rosa Canina Fruit Oil*, Borago Officinails (Borage) Seed Oil, Abies Sibirica Oil, Parfum

12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, што се однесува до маската овие две состојки Bis-Cetearyl Amodimethicone и Dimethicone... се силикони.

Маслото за коса е многу убаво има мешавина на повеќе квалитетни масла како маслиново, макадамија, јојоба, арган, мента и др.

Поздрав.

п.с. @koritsaki ако го пробаш маслото пиши како си задоволна. Мислам дека би требало да функционира со добра масажа која ќе ја стумулира циркулацијата. :)

Последна измена: 18 мај 2016
  13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681
    @Biodevojka a stom ima silikoni maskava ne ja zemam , gledam ima edna druga za normalna do suva kosa no go vidov sostavot taa nema :) vo vrska so masloto da ke go probam pa obavezno ke ti kazam , gledam ima i drugi 2 masla ednoto za vrvovi a drugoto za ostetena kosa i ova sto go pisav jas za protiv opagjanje na kosata. Ke go probam i se nadevam da pomogne :) inaku da ti kazam se `zaraziv` so ovie proizvodi hahah, od samponot so algi i maskata za kosa so bademovo maslo i smokva sum prezadovolna kosata ima eden prekrasen sjaj, zemav krema za lice za mrsna koza, dnevna i nokna i se super (y)

14. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Да ти кажам најискрено и мене ме зарази со производиве, ај за месец дена најверојатно ќе тркнам до Гр. Горе долу се убави како производи (од она што ми го покажа ти, да не беше ти немаше ни да ги знам), само маскава ме изненади со силикони, не очекував. Инаку сега ќе видам на интернет ако може да го најдам шампонот и да го разгледам што си толку задоволна, ако имаш декларација стави (ако не си ми ја сликнала до сега а не се сеќавам). Поздрав.

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681
    Не сум стaвилa сoстaв oд шaмпoнoт, бaш прoвери гo :) инaку имa и др мaски, некoи и пo 26 еврa чинaт aмa гледaм вo еднa oд тие имa силикoн:( и јaс се изненaдив дa ти кaжaм сo сигурнoст 97% oд прoизвoдите се без силикoни. Истo ќе јa прoбaмм и тaa црнaтa мaскa-сaпун нa секoј чекoр читaм пoфaлби зa негo a и ти ми кaжa декa е супер сoстaвoт :)

edit- Aqua, Cetearyl Alcohol, Quaternium-91, Cetrimonium methosulfate, bis-Cetearyl Amodimethicone, Mica (and) Titanium Oxide, Betula Alba Juice *, Arctium Lappa Root Extract *, Chamomile Recutita Flower Water *, Helianthus Anuus Seed Oil *, abies Sibirica ExtractWH Needle, Needle ExtractWH Sibirica Juniperus, Larix Sibirica Needle ExtractWH, Linum usitatissimum Seed Oil *, Artemisia Vulgaris Extract, Schizandra Chinensis Extract, Berberis vulgaris Bark Extract, Secale CEREL Seed Extract, Hydrolyzed Keratin Laurdimonium Hydroxypropyl, Hydrolyzed Rice Protein, Hydrolyzed Vegetable protein, Pinus Sibirica Seed Oil, Polyglyceryl-6 EsthersPS, Inositol, Panthenol, Niacinamide, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Polyquaternium-37, Cetrimonium Bromide, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Parfum, Citric Acid, Benzyl Benzoate, Linalool , Limonene, CI 77510 (and) Talc

и за оваа маска бев заинтересирана но ко што гледам има силикон:(
    извини те измачив денес :hug:

Последна измена: 18 мај 2016
    На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Шампонот е супер, го сакам и јас :).
    Инаку маскава да, има силикон, штета затоа што има интересни состојки.
    Не ме мачиш, кога и да ти треба нешто слободно.
    п.с. сега и мене ме навлече ахахаххаа,,,едвај чекам да отидам на шопинг во Солун :)

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681

Хехехе ти блaгoдaрaм, кoгa ќе плaнирaш дa oдиш кaжи ми пa ќе ти прaтaм пo пoрaкa кaде мoже дa ги нaјдеш прoизвoдиве вo кoи aптеки вo Сoлун :)

18. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Обавезно те контактирам, да не лутам ваму таму туку директно на дестинација :)

19. IVonaK

IVonaK Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    65
    Може ли некој да ми каже зошто во Бекутан масло за деца има парафин и дали е штетно за кожата ....?
    Кое масло за кожа нема парафин и слични работи да ми препорача некој ако знае....
    И сакам да ве известам за еден производ да не го купувате .... се работи за кокосов масло ... кое всушност е течен парафин со парфем на кокос а го продаваат како кокосово масло ....
    На сликите се декларациите на овие производи .... Поздрав

Прикачени фајлови:

20. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Во продавнициве за здрава храна ќе побараш нерафинирано ладно цедено масло од кокос. Во БиоКулт или БиоКосмос можеш да појдеш. :)

На Biodevojka и IVonaK им се допаѓа ова.