Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    @Biodevojka ако може и за овој лосион за сончање за деца дали е ок,пишува негде при крај dimeticone,ама незнам што да и земам на малата 3 год има,што предлагаш,незнам на алверде дали имаат за деца Screenshot_2016-06-09-13-15-57.png

На havai 123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга производиве се микс од природни и синтетички состојки. Одлуката е сепак твоја. Поздрав.

Драга, те молам стави ја сликата хоризонтално не можам убаво да ја видам декларацијата. Благодарам.

Ова средство за сончање не сум го пробала затоа што е микс од физички и хемиски филтри, а јас користам само со физички филтри. Алверде е само со физички и има еден крем за бебиња пишува кидс ама мислам дека е фактор 30. Фактор 50 имаат Лавера и Еко Козметикс баш за деца ама се нешто поскапи. Поздрав.

3. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Еве ја сликата хоризонтално 20160608_202935.jpg

4. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Без силикони и нафтени деривати, со шеа путер, маслиново масло, глицерин, кафеин и убави екстракти. Мене лично ми се допаѓа како декларација (ја немам пробано да говорам за ефект), а секако одлуката е сепак твоја. Поздрав.

5. havai 123

havai 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    22
    Zdravo dali mozes da mi preporacas nekoi kremi anti age sto de dobri i stvarno deluvaat fala

6. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга јас може да ти кажам некои марки на анти ејџ креми а како и колку ќе делуваат е иднивидуално. Може кремот да е најдобар на свет а да не одговара на твојата кожа. Значи за ефектот не гарантирам, туку производите може да ти ги предложам врз база на состојките и декларацијата. Е сега, кажи ми до колку пари и за каков тип на кожа. Поздрав.

7. havai 123

havai 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    22
    Da znam deka ima razlika se e individualno no gledam deka se razbiras vo sostojkite
    Da znam deka e individualno no gledam deka se razbiras vo sostojkite pa da mi preporacas mozes i poeftini i poskapi fala

8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Од оние кои јас ги имам пробано дефинитивно ти ја препорачувам кремата на алоедермал за хидратација на кожата. Кај мене на блог има рецензија. Цената е околу 400 денари или 450.

Од истава линија има и уште една која е посилна анти ејџ. Оваа е сушер за летно време затоа што не масти.

Доколку имаш многу сува кожа одлична е и онаа на Др. Хаушка од рози. Мене ми е омилен производ од сите нивни креми. И за оваа имам рецензија на блог.Цената е околу 1200 денари.

Незнам колку години имаш ама доколу си над 36 може да го земеш и анти ејџ кремот на Гамард околу 2000 денари. (го немам пробано)

Друг убав крем е оној на Др. Шелер (го немам пробано)

а особено оваа од Др. Шелер (го немам пробано)

Цените на Шелер не ми текнува точно ама околу 1500 до 2000 денари.

Поздрав.

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. havai 123

havai 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    22
    Fala ti mnogu za preporakava
    Fala ti mnogu za kremive ,a kazi mi koj ti e blogot kade mozam da te čitam gledam se razbiras pa ubavo e čovek da procita

10. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво блогот се вика биодевојка, во мојот потпис од секоја порака овде на фемина имаш директен линк. Поздрав.

11. havai 123

havai 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    22
    Sum te našla :) super ti e blogot pozdrav

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Благодарам драга :)

13. loreddie

loreddie Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    67
    @Biodevojka сакам да те замолам ако може да ми направиш споредба помеѓу Lea Sun крем за лице SPF 50 и Belle & Sun крема за лице SPF 50 ? И твоја препорака за крема за лице со висок спф,до 500 ден?

14. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    204
    Не можам да ја најдам страната преку која сами можеме да провериме какви се состојките. Мала помош?

15. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    905
    На ова мислиш ?
    http://www.cosdna.com/

На AnimalLover му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Јас ја користам оваа: http://biodizionario.it/

@loreddie овие два кои ги посочи не ги познавам и ги немам користено. Од заштитни средства кои знам дека се многу убави се: Гамард спф 50 околу 1375, Лавера спф 50 околу 800 денари, Еко Козметикс спф 50 околу 900 и Алверде спф 30 (немаат 50 само до 30 стугнуваат) 299 за лице и 399 за тело. Овие поскапиве понекогаш може и со попуст да ги фатиш па да ти фојдат поевтини. Гамард и Алверде се со нанотехнологија (ова го кажува затоа што на некои им смета), додеа Лавера и Еко козметикс се со микронизирани филтри затоа што не оставаат бела трага. Поздрав.

На loreddie и AnimalLover им се допаѓа ова.
  17. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Imam namera da si napravam domasen stik po recept od Internet sosojkite se kokosovo maslo, soda bikarbona i skrob.prasanjeto mi e kaj da kupam skrob?

18. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    905
    Скроб ти е густин. Го има насекаде, во супермаркети, маалски продавници за храна.

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    @Biodevojka што мислиш за производите на All nature? На нив пишува дека се природни. Конкретно ме интересира за сапуните на кои е наведено дека се за лице и тело и за регенератороте за коса.

20. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111