Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Декларации на козметички производи и анализа на состојки

Дискусија во 'Тело' започната од Biodevojka, 6 декември 2015.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, јас за себе лично не би ги земала, меѓутоа изборот е секако твој, без да те убедувам јас. Инаку користам прилика да пофалам еден шампон на Yves rocher кој неодамна го открив и го купив. Моментално го тестирам и ќе пишам нешто за недела две. Како декларација е ок, а ми се чини и како ефект е ок. Само два пати го употребив па ај уште недела две па да ви кажам. Поздрав

На loreddie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    [​IMG] @Biodevojka да те прашам дали е добар производов, како што гледам не содржи алуминиум, другите состојки во ред се?

Ingredients: Butane, Аlcohol denat, Propane, Isobutane, Triethyl Citrate, Parfum, 1,2 - Hexanediol, Caprylyl Glycol, Aqua, Linalool, 2 - Benzylheptanol, Cocamidopropyl PG - Dimonium Chloride Phosphate, Menthyl Acetate, Hexyl Cinnamal, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Citronellol.

3. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, за среќа нема алуминиумова сол, функционира на база на триетил цитрат што е одлично, меѓутоа не е комплетно природен. Изборот го осѕавам на тебе. Поздрав.

На Chica.Loca му/ѝ се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.680

@Biodevojka
    Сакам да те прашам кремиве за тело дали се навистина органски како што пишува?

5. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, ако има сертификат тогаш да, ако не во тој случај се природни со дел од состојките од огранско потекло. Како декларација повеќе ми се допаѓа првата. би требало брзо да се впива и да не остава масна трага. Поздрав

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sari4kaaaa

Sari4kaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    51
    Bidejki imam plava kosa i pocnuva da mi temnee kakvi proizvodi treba da si kupam za da ja oddrzam svetlata boja na kosata bez farbanje??

7. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, од производи би можела да го пробаш шампонот на алверде за руса коса. Јас го имам користено и убав е како структура. Е сега дали ја оддржува бојат или не не можам да ти гарантирам, ама дава мекост и убав сјај. Доколку сакаш може да ти препорачам неколку домашни третмани за руса коса кои ја оддржуваат бојата и сјајот http://biodevojka.blogspot.mk/2016/04/blog-post_6.html или пак пробај го последниот рецепт овде http://biodevojka.blogspot.mk/2015/05/blog-post.html.
    Се надевам ти помогнав. Поздрав

8. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    @Biodevojka Што ке кажеш за составот на следните креми?

1. Balea MED ultra sensitive Totes Meer
    _MG_6226nova.jpg

2.Balea MED ultra sensitive tagescreme
    IMG_4337.jpg

3.Balea MED ultra sensitive intensivcreme
    Picture 3110_Fotor.jpg

9. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, кремиве не се комплетно природни и имаат синтетички состојки, ама за среќа се без силикони. Од сите кои ми ги покажа, според мене ок е првата, барем така ми изгледа. Иако не е комплетно природна некако подобра ми е од другите две. Поздрав.

На lovelygirl39 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mihaela91

Mihaela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    @Biodevojka moze da dades komentar za brendov,pred nekoj den gi zagledav vo Cosmo i bidejki liceto go neguvam isklucivo so proizvodite na dr.hauschka,koi se odlicni no cenata na Nature's me iznenadi,duplo se poeftini a sepak organski i se proizveduvaat vo Italija? IMG_20161005_223430.jpg

11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга оваа линија не е органска иако има дел од производите кои содржат органски состојки. Некои производи им се ок, додека некои не се комплетно природни. Зависи од производот кој те интересира. Да ми постираш па да го видам. Поздрав.

На Mihaela91 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mihaela91

Mihaela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    @Biodevojka konkretno ovaa gel krema me zainteresira,no se prasuvam dali bi mi bila dovolna hidratacija za ovoj period,inaku kozata na liceto od masna vo letniot period sega mi premina vo kombinirana? Ili predlozi mi organska krema od drug proizvoditel koja nema da e komedogena? IMG_20161005_230048.jpg

13. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга потсети ме колку години имаш? Мене лично оваа не ми се допаѓа ама ова е лично мислење не значи дека не е добра. Јас лично би ти ја препорачала оваа со киви. Не е органска ниту комплетно природна ама ок е како производ.[​IMG]

Оваа има хијалуронска ама ако добро забележав и другата што ја постираше ти имаше. Поздрав.
    п.с. наменета е ова за комбинирана кожа.

14. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Здраво @Biodevojka :)
    Сакам да те прашам мислење за овој стик : [​IMG]

А и општо колку може да им се верува вака на декларации што пишуваат? Дека не ги изоставуваат штетните состојки , а ги фаворизираат природните ?? Особенo од нашиве производители што се декларираат како Био.
    Колку сметаш дека стик со ваква содржина би бил ефикасен ?
    И генерално какво мислење имаш за козметиката на Omega Raw and Organic cosmetics ?

Ти благодарам, убав ден :*

Последна измена: 20 октомври 2016
  15. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, овој стик никогаш го немам пробано, така да би се оградила од било каков коментар за истиот. Што се однесува до содржината, вака не би можела да ти кажам, потребна ми е декларација што точно е употребено со листа на состојки, за да ти кажам што мислам за истиот.
    Поздрав.

16. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    @Biodevojka ,ako mozes zbor dva za sostojkite na kremata. received_733027993520652.jpeg

17. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.060
    Допаѓања:
    10.707
    IMG_20161027_190519.JPG IMG_20161027_190541.JPG
    Мислење за пастава ? Ја купив бидејќи е без флуорид. @Biodevojka

18. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво на двете, почнав да одговарам на форумов и стигнав до овде ама ми се спие ми се плаче. Како и да е само да ви пишам дека ќе ви одговорам утре, да не мислите дека сум ве заборавила. Поздрав.

На cooll и bella.s им се допаѓа ова.
  19. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, добра вест е што нема силикони. Мене лично кога би бирала за себе не би ја земала затоа што содржинајнапред парабени кои ги избегнувам а и доста синтетички состојки. Меѓутоа доколку не ти пречат парабени и доколку сакаш крем без силикони кој сепак не е комплетно природен во тој случај ок. Сепак изборот е твој.
    Здраво драга, и јас користам пасти без флуорид. Иако нема никакви цврсти наушни докази околу флуоридот сепак гледам да немаат (моја лична префернца). Оваа паста не е лоша, единствено нешто што мене лично не ми се допаѓа е секако PEG. Поздрав.

На bella.s и cooll им се допаѓа ова.
  20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.680
    @Biodevojka , може ли објаснување во врска со составот на оваа крема? Инаку читав по нет дека се користи како крема , иако пишува лосион..Во последно време ми се појавуваат некои акни гнојни големи , незнам што е работата ама мислам дека е хормонално пореметување , како и дае треба да одам да си направам едно испитување во врска со ова.. од оваа линија порано го имав користено маслото од чајно дрво и многу ми се допаѓаше, сега би сакала ова да го пробам за навечер

Aqua (Solvent/Diluent), Propanediol (Viscosity Modifier), Glycerin (Humectant), Aluminum Starch Octenylsuccinate (Absorbent/Anticaking Agent), Calophyllum Inophyllum Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Silica (Absorbent), Acrylamide/Ammonium Acrylate Copolymer (Binder), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Melaleuca Alternifolia Leaf Oil (Natural Additive), Polyisobutene (Binder), Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Titanium Dioxide (Sunscreen), Phytosphingosine (Skin Conditioning Agent), Polysorbate 20 (Emulsifier), Sorbitan Isostearate (Emulsifier), Limonene (Natural Additive), Citral (Natural Additive), Leptospermum Petersonii Oil (Natural Additive), Tocopherol (Antioxidant).